Οι οδηγοί σε Γερμανία, Βρετανία και ΗΠΑ δαπανούν δισεκατομμύρια κάθε χρόνο αναζητώντας θέσεις στάθμευσης

Οι οδηγοί σε Γερμανία, Βρετανία και ΗΠΑ δαπανούν δισεκατομμύρια κάθε χρόνο αναζητώντας θέσεις στάθμευσης Facebook Twitter
0

Οι οδηγοί στις ΗΠΑ, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο δαπανούν κάθε χρόνο δισεκατομμύρια σε χρόνο και καύσιμα αναζητώντας θέσεις στάθμευσης και πληρώνουν χρήματα για περισσότερο χρόνο από όσο χρειάζονται για να αποφύγουν μια κλήση παράνομης στάθμευσης, που ενδεχομένως να τους κόστιζε λιγότερο, συμπεραίνει έρευνα η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την INRIX.


Η συγκεκριμένη εταιρεία εδρεύει στην Ουάσινγκτον και συγκεντρώνει και αναλύει τα δεδομένα της κίνησης στους δρόμους τα οποία συλλέγει από οχήματα και από υποδομές στους αυτοκινητοδρόμους. Στη συγκεκριμένη έρευνα, η εταιρεία βασίστηκε και στις απαντήσεις 18.000 οδηγών σε 30 πόλεις της Βρετανίας, της Γερμανίας και των ΗΠΑ.


Καθώς το μποτιλιάρισμα στις πόλεις διογκώνεται, τα άμεσα και έμμεσα κόστη από την στάθμευση των οχημάτων δημιουργούν πρόβλημα στους οδηγούς και στους ιθύνοντες, οι οποίοι συχνά έχουν αντικρουούμενους στόχους.


Οι οδηγοί θέλουν φθηνούς και πολυάριθμους χώρους στάθμευσης, ενώ οι αρχές σε πολλές μεγάλες πόλεις επιδιώκουν να αποτρέψουν την κίνηση στους δρόμους και να μειώσουν τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προκαλούνται από τα αυτοκίνητα που αναζητούν θέσεις στάθμευσης.


Την ίδια ώρα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι εταιρείες τεχνολογίας ελπίζουν να επωφεληθούν καθοδηγώντας τους οδηγούς ευκολότερα σε θέσεις στάθμευσης με την χρήση εφαρμογών ή άλλων τεχνολογικών μέσων που διευκολύνουν το παρκάρισμα.


Η INRIX εκτιμά ότι η αναζήτηση χώρου στάθμευσης στις μεγάλες αμερικανικές πόλεις κοστίζει κατά μέσον όρο στους οδηγούς 345 δολάρια ετησίως σε χαμένο χρόνο και καύσιμα.


Στη Βρετανία, η αναζήτηση θέσης στάθμευσης οδηγεί σε κατανάλωση χρόνου και καυσίμων που εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 733 λίρες.


Στη Γερμανία, η INRIX ετκιμά ότι οι οδηγοί πληρώνουν 98 ευρώ (112 δολάρια) περισσότερα από ό,τι χρειάζονται για τη στάθμευση του οχήματός τους προκειμένου να αποφύγουν τα 8 ευρώ που είναι κατά μέσον όρο το πρόστιμο για παράνομη στάθμευση. Οι Γερμανοί ξοδεύουν κατά μέσον όρο 896 ευρώ ετησίως αναζητώντας θέσεις στάθμευσης, διαπίστωσε η έρευνα.


Η INRIX αποφαίνεται ότι λιγότερο από το 10% των ερωτηθέντων στις τρεις αυτές χώρες χρησιμοποίησαν μια από τις πολλές εφαρμογές στο κινητό τους που είναι σχεδιασμένες ώστε να βοηθούν τους οδηγούς να βρίσκουν, να κάνουν κράτηση και να πληρώνουν για μια θέση προκαταβολικά. Ερωτηθέντες πόσο θα πλήρωναν για τη χρήση τεχνολογίας "έξυπνης στάθμευησς", η INRIX ανακοίνωσε ότι το 43% απάντησαν τίποτα.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Διεθνή / Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Τα έγγραφα της υπόθεσης φανερώνουν επίσης ότι η JP Morgan είχε προειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές για συναλλαγές που συνδέονταν με τον Έπσταϊν και ενδέχεται να σχετίζονταν με υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων
LIFO NEWSROOM
«Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Διεθνή / «Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Οι διαδηλωτές κάλεσαν την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική αστυνόμευσης που, όπως υποστηρίζουν, αντιμετωπίζει τις λαϊκές συνοικίες ως «ζώνες πολέμου»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM