Οι Massive Attack κατά της κλιματικής αλλαγής: Τέλος οι πτήσεις - Με τρένο οι περιοδείες τους στην Ευρώπη

Οι Massive Attack κατά της κλιματικής αλλαγής: Τέλος οι πτήσεις - Με τρένο οι περιοδείες τους στην Ευρώπη Facebook Twitter
0

Την απόφασή τους να περιοδεύσουν στην Ευρώπη με τρένο, ώστε να συμβάλλουν στη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ανακοίνωσαν οι Massive Attack.

Ο φρόντμαν Robert Del Naja είπε πως η μπάντα από το Μπρίστολ - που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Γαλλία - επιθυμεί να αποφεύγει τις πτήσεις ώστε να μην επιβαρύνει οικολογικά τον πλανήτη.

Όπως τόνισε σε εκπομπή σε ραδιοφωνική εκπομπή του BBC, ο ίδιος νιώθει πως ζει μια αντίφαση, καθώς ο μέχρι τώρα τρόπος ζωής και δουλειάς του δεν συνάδει με αυτό που πιστεύει πως χρειάζεται ο πλανήτης. Όπως λέει, οι περιοδείες και του δικού του συγκροτήματος συνέβαλαν στην κλιματική αλλαγή - κάτι που θέλει να αλλάξει.

«Ως μουσικοί έχουμε απολαύσει ένα λάιφσταϊλ υψηλών εκμπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Όμως, ως μέλη της κοινωνίας έχουμε συμβάλει σε μία οικονομία που βασίζεται στα ορυκτά καύσιμα για πάρα πολύ καιρό και είχαμε μικρή επιλογή σ'αυτό. Η πρόκληση τώρα είναι όχι μόνο να κάνουμε προσωπικές θυσίες, αλλά να επιμένουμε στην απαραίτητη συστημική αλλαγή. Οι δουλειές όπως γίνονταν, έχουν παρέλθει» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος στη ραδιοφωνική εκπομπή.

Οι Massive Attack, άλλωστε, προσφέρουν εδώ και τέσσερα χρόνια στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, στοιχεία από συναυλίες και ηχογραφήσεις τους και όλες τις δραστηριότητες της μπάντας που πιστεύεται πως παράγουν διοξείδιο του άνθρακα. Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται στο πλαίσιο ευρύτερης έρευνας για το οικολογικό αποτύπωμα της μουσικής βιομηχανίας στο περιβάλλον.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ