Οι λύκοι επιστρέφουν στα δάση της Ευρώπης

Οι λύκοι επιστρέφουν στα δάση της Ευρώπης Facebook Twitter
2

Η Εταιρεία Προστασίας Άγριων Ζώων της Γερμανίας υποστήριζει πως στα δάση της χώρας ζουν σήμερα περίπου 30 αγέλες λύκων. Στις περιοχές όπου εντοπίζονται απαγορεύεται το κυνήγι, ενώ την ίδια στιγμή παρατηρείται αύξηση των επιθέσεων σε άλλα άγρια ή οικόσιτα ζώα. Η ίδια περίπου κατάσταση παρατηρείται και στη νότια Γαλλία με τους κτηνοτρόφους να διαμαρτύρονται για επιθέσεις λύκων στα κοπάδια τους.

Οι αντιδράσεις και τα προβλήματα που παρατηρούνται στη Γαλλία είναι πιθανό να κάνουν την εμφάνιση τους και στη Γερμανία εκτιμά ο Μάρκους Μπάτεν, μέλος της Γερμανικής περιβαλλοντικής οργάνωσης NABU. Στα γερμανικά δάση όπως αυτά της Σαξονίας, του Βρανδεμβούργου, της Ρηνανίας Παλατινάτου και του Σλέσβιχ Χόλσταϊν (στο βορειότερο τμήμα της Γερμανίας) καταγράφεται κάθε χρόνο αύξηση στους πληθυσμούς των λύκων που κυμαίνεται μεταξύ 23% με 36%.

Λόγω της αύξησης αυτοί υπάρχουν πολλοί ειδικοί που προωθούν τη λύση μιας πιο ορθολογικής διαχείρισης των πληθυσμών των λύκων. Για παράδειγμα το κρατίδιο του Σλέσβιχ Χόλσταϊν χρηματοδοτεί ήδη το πρόγραμμα «Wolfsmanagement» ύψους 100.000 ευρώ, το οποίο αποβλέπει στην προστασία τόσο των άγριων λύκων όσο και των οικόσιτων ζώων. Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η βιώσιμη συνύπαρξη ανθρώπου, οικόσιτων ζώων και λύκων σε πυκνοκατοικημένες περιοχές που βρίσκονται κοντά σε άγρια δάση.


Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε πως η Σύμβαση της Βέρνης για τη διατήρηση της άγριας ζωής στο φυσικό τους περιβάλλον αναγνωρίζει τον ευρωπαϊκό λύκο ως άγριο ζώο υπό εξαφάνιση και ως εκ τούτου απαγορεύει το κυνήγι και το εμπόριο του. Στην Σύμβαση αναφέρεται ακόμη πως οι λύκοι στα δάση μιας χώρας δεν επιτρέπεται να είναι λιγότεροι από 300.



2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζοχράν Μαμντάνι: Ο «αυτοαπασχολούμενος ράπερ» που διεκδικεί τη δημαρχία της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Μαμντάνι ή «αυτοαπασχολούμενος ράπερ»: Η καλλιτεχνική ταυτότητα του μεγάλου φαβορί για τη δημαρχία στη Νέα Υόρκη

Ο πιθανός επόμενος δήμαρχος της Νέας Υόρκης που κάποτε ράπαρε για την κοινή του καταγωγή «με ένα τσαπάτι» - Η σχέση του με την Τέχνη και οι συνεργασίες του
LIFO NEWSROOM
Μητρότητα στο μέτωπο: Ουκρανές έγκυες που πολεμούν για τη χώρα και τα παιδιά τους

Διεθνή / Μητρότητα στο μέτωπο: Ουκρανές έγκυες που πολεμούν για τη χώρα και τα παιδιά τους

Στον πόλεμο στην Ουκρανία, γυναίκες στρατιώτες συνεχίζουν να υπηρετούν ακόμη και κατά την εγκυμοσύνη τους, αντιμετωπίζοντας κινδύνους, έλλειψη υποστήριξης και σεξισμό, για το μέλλον της χώρας και των παιδιών τους
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Τζορτζ: «Ο πιο φυσιολογικός 12χρονος μελλοντικός μονάρχης που είχαμε ποτέ» λένε βασιλικοί αναλυτές

Διεθνή / Πρίγκιπας Τζορτζ: «Ο πιο φυσιολογικός 12χρονος μελλοντικός μονάρχης που είχαμε ποτέ» λένε βασιλικοί αναλυτές

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ όπως όλα δείχνουν παίρνει τον ρόλο του ως πατέρας του μελλοντικού βασιλιά τόσο σοβαρά, όσο και τον ρόλο του ως μελλοντικός βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Νέοι άνδρες επιτρέπεται πλέον να φύγουν από τη χώρα – Τι αλλάζει

Διεθνή / Ουκρανία: Νέοι άνδρες επιτρέπεται πλέον να φύγουν από τη χώρα – Τι αλλάζει

Η κυβέρνηση Ζελένσκι χαλαρώνει τον κανόνα που απαγόρευε την έξοδο ανδρών από την Ουκρανία - Τι ισχύει για τους 18-22 ετών, οι ανησυχίες για τη μετανάστευση νέων και το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Πολύ χρήσιμη η πληροφορία σου.Αν δείς λύκο και ΔΕΝ έχεις όπλο και ΔΕΝ πέσεις σε αγέλη, τι κάνεις τότε?Να τα γράφουμε κι αυτά, μην αφήνουμε απορίες να πλανώνται στον αέρα!!!Να.......καταλαβαίνει ο κόσμος, έτσι μικρέ?