Οι Κούρδοι απέρριψαν πρόταση να ενταχθούν στις ένοπλες δυνάμεις του συριακού καθεστώτος

Οι Κούρδοι απέρριψαν πρόταση να ενταχθούν στις ένοπλες δυνάμεις του συριακού καθεστώτος Facebook Twitter
EPA
0

Πρόταση να ενταχθούν στις ένοπλες δυνάμεις του συριακού καθεστώτος απέρριψαν την Τετάρτη οι Κούρδοι.

Ειδικότερα, η Δαμασκός κάλεσε τις κουρδικές δυνάμεις να ενταχθούν στον στρατό του συριακού καθεστώτος, μετά την επίθεση της Τουρκίας εναντίον τους, μια πρόταση όμως που απορρίφθηκε από τους Κούρδους.

Το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έκανε αυτήν την πρόταση μετά την σημαντικότερη ανάπτυξη του συριακού στρατού στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία από το 2012, όταν αποσύρθηκε από την περιοχή αυτή λόγω του πολέμου.

Οι Κούρδοι της Συρίας είχαν ζητήσει αυτόν τον μήνα από το καθεστώς να τους βοηθήσει να αποκρούσουν την επίθεση της Τουρκίας, μετά την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων και το ντε φάκτο "πράσινο φως" που έδωσαν οι ΗΠΑ στην επιχείρηση εναντίον τους.  «Η γενική διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων είναι έτοιμη να υποδεχτεί τα μέλη των μονάδων των υπό τους Κούρδους Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που θέλουν να ενταχθούν στις τάξεις του», σύμφωνα με ανακοίνωση του συριακού υπουργείου Άμυνας, την οποία μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA. Όλοι οι Σύροι, συμπεριλαμβανομένης της κουρδικής μειονότητας, αντιμετωπίζουν «έναν εχθρό», προσθέτει η ανακοίνωση υποδηλώνοντας την Τουρκία.

Το υπουργείο Εσωτερικών από την πλευρά του κάλεσε τα μέλη της κουρδικής αστυνομίας να ενταχθούν στη συριακή αστυνομία. Οι SDF ωστόσο, σε ανακοίνωσή τους, επισήμαναν ότι δεν μπορούν να ενταχθούν στον συριακό στρατό μέχρι να υπάρξει «μια πολιτική συμφωνία που θα αναγνώριζε και θα διατηρούσε το καθεστώς και τη συγκεκριμένη δομή» των δυνάμεών τους. Για να γίνει κάτι τέτοιο απαιτείται επίσης «ένας μηχανισμός για την αναδιάρθρωση» του συριακού στρατού, πρόσθεσαν.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωσή του, ο ηγέτης των SDF Μαζλούμ Άμπντι ανέφερε ότι οι δυνάμεις του είχαν προτείνει μια διευθέτηση με την οποία θα διατηρηθεί το ειδικό καθεστώτος των SDF στις ζώνες όπου δραστηριοποιούνται σήμερα. Αυτό θα επέτρεπε στις SDF «να αποτελέσουν τμήμα» του συριακού στρατού, έγραψε στο Twitter.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορείται ότι υιοθετεί πρακτικές τύπου ICE στη μεταναστευτική πολιτική της

Ευρωπαϊκοί θεσμοί κατέληξαν σε συμφωνία για νέο πλαίσιο επιστροφών μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα, το οποίο προβλέπει ευκολότερες απελάσεις, δημιουργία κέντρων κράτησης εκτός ΕΕ και ισόβια απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ
THE LIFO TEAM
Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Η Βίβιαν Γουίλσον, η αποξενωμένη τρανς κόρη του Έλον Μασκ, είχε αρνηθεί ότι η ταυτότητά της ευθύνεται για τη δεξιά στροφή του. Ο ίδιος όμως απάντησε θετικά σε ανάρτηση που υποστήριζε ακριβώς αυτό.
THE LIFO TEAM
BLAKE LIVELY JUSTIN BALDONI

Διεθνή / Blake Lively και Justin Baldoni επιστρέφουν στα δικαστήρια

Η νομική ομάδα της ηθοποιού έχει ασκήσει αγωγή εναντίον του συμπρωταγωνιστή της στην ταινία «It Ends with Us» για την καταβολή δικαστικών εξόδων και αποζημίωσης, αναζωπυρώνοντας μια δικαστική διαμάχη που διαρκεί χρόνια
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΙΕΒΟ

Διεθνή / Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί εν μέσω μαζικών επιθέσεων της Ρωσίας

Η Μόσχα είχε προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα εξαπέλυε «συστηματικά πλήγματα», ως απάντηση σε επίθεση με ουκρανικά drones σε κοιτώνα στη ρωσοκρατούμενη περιοχή του Λουχάνσκ, όπου σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι
THE LIFO TEAM