Οι ΗΠΑ κάνουν «ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό» για να σταλούν άμεσα όπλα στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ κάνουν «ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό» για να σταλούν άμεσα όπλα στην Ουκρανία Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ
0

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κάνει «ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό» για να παραδοθούν άμεσα όπλα και πυρομαχικά στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, οι οποίες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με νέα ρωσική επίθεση, διαβεβαίωσε χθες Δευτέρα ο Τζέικ Σάλιβαν, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία θα ανακοινωθεί «εντός των προσεχών ημερών», ώστε να επιταχυνθεί «ο ρυθμός των παραδόσεων», πρόσθεσε ο κ. Σάλιβαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Ρωσία εξαπέλυσε την Παρασκευή ευρείας κλίμακας επιχείρηση στην ουκρανική περιφέρεια Χάρκοβο (βορειοανατολικά). Η ομώνυμη πρωτεύουσά της, κοντά στα σύνορα, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Η επιχείρηση αυτή, που ώθησε το Κίεβο να κινητοποιήσει εφεδρείες για να στείλει ενισχύσεις, εγείρει ανησυχίες πως επίκεινται ρωσικές επιτυχίες στο πεδίο.

Η ουκρανική κυβέρνηση προειδοποιούσε επί εβδομάδες ότι η Μόσχα υπήρχε ενδεχόμενο να προχωρήσει σε επιθέσεις εναντίον παραμεθόριων περιφερειών στη βορειοανατολική Ουκρανία, εν μέσω καθυστερήσεων στις παραδόσεις όπλων και πυρομαχικών από τους δυτικούς συμμάχους του Κιέβου και ελλείψεων εμπειροπόλεμου προσωπικού.

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Λίβανος: Oι πολίτες επιστρέφουν μετά την εύθραυστη εκεχειρία αντικρίζοντας εικόνες καταστροφής

«Μου είπαν ότι το σπίτι μου έχει καταστραφεί, αλλά ήθελα να το δω με τα μάτια μου» - Κτίρια έχουν ισοπεδωθεί, δρόμοι έχουν καταστραφεί και πολλές κατοικίες είχαν καεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές από αεροπορικά πλήγματα
THE LIFO TEAM
ΙΤΑΛΙΑ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Διεθνή / Ιταλία: Μπόνους σε δικηγόρους για να πείθουν τους μετανάστες-πελάτες τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Το ακριβές ποσό δεν καθορίζεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μελόνι, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιταλικού Τύπου ανέρχεται περίπου στα 615 ευρώ
THE LIFO TEAM