Οι ΗΠΑ έτοιμες να παραστούν στη διάσκεψη για το Κυπριακό εάν κληθούν

Οι ΗΠΑ έτοιμες να παραστούν στη διάσκεψη για το Κυπριακό εάν κληθούν Facebook Twitter
1

Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες κληθούν από τα Ηνωμένα Έθνη, θα παραστούν στη διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό, δήλωσε η αμερικανίδα πρέσβειρα στη Λευκωσία, Καθλίν Ντόχερτι, απαντώντας σε ερώτηση Ελληνοαμερικανών, με τους οποίους συναντήθηκε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.


Η αμερικανίδα πρέσβειρα δήλωσε ενθαρρυμένη από την πρόοδο που σημείωσαν στις συνομιλίες τους οι δύο ηγέτες και την απόφασή τους να μεταβούν στη Γενεύη για συνομιλίες και διάσκεψη. Εξέφρασε, επίσης, την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών προς τη διαδικασία και την ετοιμότητά τους να βοηθήσουν σε ό,τι τους ζητηθεί.


Ερωτηθείσα εάν προτίθεται ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν να μεταβεί στη Γενεύη, η κ. Ντόχερτι είπε πως δεν πιστεύει ότι η διάσκεψη θα διεξαχθεί σε τόσο υψηλό επίπεδο. Κληθείσα να αναφέρει εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Έρντογαν επιθυμεί λύση, η αμερικανίδα πρέσβειρα απάντησε ότι μέχρι τώρα, αυτό φαίνεται.


Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΠΣΕΚΑ, της ΑΧΕΠΑ, του αμερικανοελληνικού Ινστιτούτου, της Συντονιστικής Προσπάθειας Ελλήνων και του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΣΡΑΗΛ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ χτύπησε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Τεχεράνη - Νέος συναγερμός στα ΗΑΕ

Νέα πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού - Ο ισραηλινός στρατός πλήττει στρατιωτικούς στόχους «σε όλο το Ιράν» - Νέα επίθεση ιρανικών drones και πυραύλων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - To μήνυμα της Κίνας για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι τρεις δεσμεύσεις του Τραμπ για το Ιράν

Ο Τραμπ τοποθετεί τον εαυτό του ως κεντρικό παράγοντα στο μέλλον του Ιράν μετά τον πόλεμο, απαιτώντας «άνευ όρων παράδοση», θέλοντας λόγο στην επιλογή του επόμενου ηγέτη και προσφέροντας πλήρη ασυλία σε όσους στρέφονται εναντίον του καθεστώτος
THE LIFO TEAM
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Ο πρόεδρος των ΗΑΕ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους «εχθρούς» της χώρας, τονίζοντας ότι η ευημερία και η εικόνα σταθερότητας των Εμιράτων δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως ένδειξη αδυναμίας
THE LIFO TEAM