Οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν τις κυρώσεις εναντίον χωρών που υποστηρίζουν τον Μαδούρο

Οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν τις κυρώσεις εναντίον χωρών που υποστηρίζουν τον Μαδούρο Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων εναντίον των χωρών που υποστηρίζουν τον Μαδούρο μίλησε ο απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα Έλιοτ Άμπραμς.

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει προς το παρόν να προχωρήσει μονομερώς στην επιβολή κυρώσεων σε χώρες που υποστηρίζουν τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, αλλά δεν αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο μελλοντικά, δήλωσε Άμπραμς.

Στο ερώτημα αν οι ΗΠΑ σκέφτονται να επιβάλουν κυρώσεις σε χώρες όπως η Ρωσία, η Κούβα και η Ινδία, είπε ότι «η εφαρμογή δευτερευόντων κυρώσεων είναι πάντα δυνατή. Αλλά προς το παρόν δεν έχουμε κάνει κάτι τέτοιο. Και προσωπικά δεν θα ήθελα να κάνω εικασίες για το αν θα ενεργήσουμε κατ' αυτόν τον τρόπο, ως προς το τι θα μας αναγκάσει να λάβουμε μια τέτοια επιπλέον απόφαση».

Εκτός των άλλων, ο Άμπραμς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ουάσινγκτον τους τελευταίους μήνες στη Βενεζουέλα να αρθούν μελλοντικά, λέγοντας ότι «από την αρχή που επιβάλαμε τις κυρώσεις είχαμε πει ότι πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο.

Όλες οι ενημερώσεις εκ μέρους του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών έλεγαν ότι οι κυρώσεις μπορεί να αρθούν.

Ο στόχος τους συνίσταται στο να υποχρεωθούν οι άνθρωποι να αλλάξουν συμπεριφορά.

Γι αυτόν τον λόγο επιβάλλοντας τις κυρώσεις και ακυρώνοντας τις βίζες εισόδου, για ορισμένες κατηγορίες πολιτών της Βενεζουέλας, καθιστούμε απολύτως σαφές ότι οι αποφάσεις αυτές μπορούν να ανακληθούν, εφόσον αλλάξουν οι συμπεριφορές», ανέφερε.

Ο Άμπραμς απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Βενεζουέλα, είπε ότι «δεν μπορώ να κάνω υποθέσεις για το θέμα αυτό. Είναι ένας επικίνδυνος κόσμος και δεν μπορείς να προβλέψεις πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Δεν θα το κάνω, δεν θα σας δώσω υποθετικές απαντήσεις».

«Ωστόσο ο πρόεδρος έχει πει, ότι όλες οι εκδοχές εξετάζονται, θα εξετάζονται πάντα, αλλά αυτό δεν είναι ο δρόμος τον οποίο αποφασίσαμε. Αυτή τη στιγμή αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε τον δρόμο των διπλωματικών, οικονομικών και χρηματοπιστωτικών πιέσεων για να υποστηρίξουμε τον λαό της Βενεζουέλας», πρόσθεσε ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/TASS

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποκλεισμός από την για 40 χρόνια: Οι απελάσεις είναι η τελευταία κίνηση της Ρωσίας να «καθαρίσει» την Ουκρανία

Διεθνή / Αποκλεισμός για 40 χρόνια: Οι απελάσεις είναι η τελευταία κίνηση της Ρωσίας να «καθαρίσει» την Ουκρανία

Η ιστορία του διευθυντής τοπικού σχολείο , ο οποίος μεταφέρθηκε στη Γεωργία με χειροπέδες μαζί με την οικογένειά του, αφού αρνήθηκε να διδάξει το ρωσικό πρόγραμμα σπουδών
LIFO NEWSROOM
Ήρωας ή Προδότης: Νέο άγαλμα του Τζόρτζ Ουάσινγκτον στην καρδιά του Λονδίνου προκαλεί αντιδράσεις

Διεθνή / «Ήρωας ή Προδότης»: Άγαλμα του Τζόρτζ Ουάσινγκτον στην καρδιά του Λονδίνου προκαλεί αντιδράσεις

Ένα άγαλμα του Τζορτζ Ουάσινγκτον επιστρέφει ανανεωμένο στην Πλατεία Τραφάλγκαρ. Τι σημαίνει η παρουσία του Αμερικανού επαναστάτη ήρωα δίπλα σε Βρετανούς βασιλείς και ναυάρχους;
LIFO NEWSROOM
Νέες κυρώσεις Τρραμπ με σκοπό την υπονόμευση της στρατιωτικής μηχανής του Ιράν

Διεθνή / Νέες κυρώσεις Τραμπ με σκοπό την υπονόμευση της στρατιωτικής μηχανής του Ιράν

Η κυβέρνηση Τραμπ στοχοποιεί κινεζικές επιχειρήσεις, έναν Κινέζο υπήκοο και ένα φορτηγό πλοίο για εμπλοκή σε μεταφορά στρατιωτικής τεχνολογίας προς το Ιράν, εν μέσω της κλιμακούμενης σύρραξης με το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί για τους κινδύνους της AI: «Η νεολαία μας πρέπει να ενισχύεται, όχι να εμποδίζεται»

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί για τους κινδύνους της AI: «Η νεολαία μας πρέπει να ενισχύεται, όχι να εμποδίζεται»

Η στάση του ποντίφικα για την ΑΙ μοιάζει με εκείνη του προκατόχου του, Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος είχε δηλώσει ότι οι κοινωνίες μας διατρέχουν τον κίνδυνο να χάσουν «την αίσθηση του ανθρώπινου»
LIFO NEWSROOM
Επιθέσεις Ισραήλ κατά του Ιράν: Πώς επηρεάζουν την ενεργειακή ανεξαρτησία της Κίνας

Διεθνή / Επιθέσεις Ισραήλ κατά Ιράν: Πώς επηρεάζουν την ενεργειακή ανεξαρτησία της Κίνας

Οι συγκρούσεις Ισραήλ–Ιράν απειλούν τις εισαγωγές πετρελαίου της Κίνας, θέτοντας σε κίνδυνο την ενεργειακή της ασφάλεια: μια πρόκληση που επιταχύνει την στροφή προς ΑΠΕ και αυτόνομη παραγωγή
LIFO NEWSROOM