Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν να στηρίξουν την Ιταλία στο προσφυγικό

Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν να στηρίξουν την Ιταλία στο προσφυγικό Facebook Twitter
0

Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν σήμερα (19/10) να στηρίξουν την Ιταλία στην ανάσχεση των προσφυγικών ροών στην oδό της Κεντρικής Μεσογείου από τη Βόρειο Αφρική ως την Ιταλία.

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν να προσφέρουν μεγαλύτερη στήριξη στην Ιταλία για το έργο της με τις αρχές της Λιβύης», ανέφερε ο ΝΤ. Τουσκ, προσθέτοντας ότι «είναι μια πραγματική ευκαιρία για να κλείσει η Οδός της Κεντρικής Μεσογείου».

Ο ίδιος ανέφερε ότι τα κράτη-μέλη της ΕΕ συμφώνησαν να προσφέρουν επαρκή χρηματοδότηση για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών από τη Βόρειο Αφρική ως την Ιταλία, μέσω του Ταμείου για την Αφρική και εμφανίστηκε βέβαιος ότι τα πρώτα αποτελέσματα θα φανούν τις επόμενες εβδομάδες.

Εξάλλου, οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν να επανέλθουν στο ζήτημα της μεταρρύθμισης του Δουβλίνου, με την προοπτική να υπάρξει συναίνεση μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018.

Ερωτηθείς για το θέμα της Καταλονίας, ο Ντ. Τουσκ ανέφερε ότι δεν είναι θέμα της Συνόδου Κορυφής και τόνισε ότι «σε αυτό το ζήτημα δεν χωρά καμία παρέμβαση της ΕΕ».

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες συζήτησαν για τις φωτιές που έπληξαν τις τελευταίες ημέρες την Ιβηρική χερσόνησο και κατά πόσο αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ζ.Κ. Γιούνκερ είπε ότι ζήτησε από τον αρμόδιο Επίτροπο Χρήστο Στυλιανίδη να εξετάσει πώς μπορεί να ενισχυθεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας , σημειώνοντας ότι η Επιτροπή θα υποβάλει συγκεκριμένη πρόταση σε ένα μήνα από τώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκισλέιν Μάξγουελ: «Ο Τραμπ δεν ήταν ποτέ ανάρμοστος – Δεν υπάρχει μυστική λίστα πελατών του Έπσταϊν»

Διεθνή / Γκισλέιν Μάξγουελ: «Ο Τραμπ δεν ήταν ποτέ ανάρμοστος – Δεν υπάρχει μυστική λίστα πελατών του Έπσταϊν»

Η Γκισλέιν Μάξγουελ, συνεργάτιδα του καταδικασμένου Τζέφρι Έπσταϊν, δηλώνει σε νέα συνέντευξη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε ποτέ ανάρμοστη συμπεριφορά και διαψεύδει την ύπαρξη «λίστας πελατών»
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα του Σι Τζινπίνγκ: Εκκαθαρίσεις, παράνοια και λίγο από Στάλιν και ΜάοΗ Σκοτεινή Πολιτική Σκηνή

Διεθνή / Η Κίνα του Σι Τζινπίνγκ: Εκκαθαρίσεις, παράνοια και λίγο από Στάλιν και Μάο

Η Κίνα παραμένει μυστήριο για τον κόσμο: οι καθαρισμοί της ηγεσίας υπό τον Σι Τζινπίνγκ θυμίζουν Στάλιν και Μάο, ενώ οι φήμες και οι πολιτικές αναταράξεις προκαλούν ανησυχία διεθνώς
LIFO NEWSROOM
Ανατροπή τουριστικού λεωφορείου στις ΗΠΑ: Πέντε τουρίστες νεκροί - Επέστρεφαν από τους Καταρράκτες του Νιαγάρα

Διεθνή / Ανατροπή τουριστικού λεωφορείου στις ΗΠΑ: Πέντε τουρίστες νεκροί - Επέστρεφαν από τους Καταρράκτες του Νιαγάρα

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα τουριστικού λεωφορείου στη Νέα Υόρκη. Οι επιβάτες, κυρίως τουρίστες από Ινδία, Κίνα και Φιλιππίνες, επέστρεφαν από το Νιαγάρα στη Νέα Υόρκη
LIFO NEWSROOM
Ο ΟΗΕ κηρύσσει λιμό στη Γάζα, αλλά το Ισραήλ συνεχίζει να το αρνείται

Διεθνή / Ο ΟΗΕ κηρύσσει λιμό στη Γάζα, αλλά το Ισραήλ συνεχίζει να το αρνείται

Ο «λιμός της Γάζας» θα «μπορούσε να είχε αποφευχθεί» αν δεν υπήρχε «η συστηματική παρεμπόδιση του Ισραήλ», τόνισε ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων των Ηνωμένων Εθνών, ο Τομ Φλέτσερ
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Μενέντεζ: Ο Λάιλ ενώπιον της επιτροπής λίγο μετά την απόρριψη αποφυλάκισης στον Έρικ

Διεθνή / Υπόθεση Μενέντεζ: Ο Λάιλ ενώπιον της επιτροπής λίγο μετά την απόρριψη αποφυλάκισης στον Έρικ

Μετά από 30 χρόνια στη φυλακή, ο Έρικ Μενέντεζ είδε την αίτηση αποφυλάκισής του να απορρίπτεται. Ο αδελφός του, Λάιλ, ετοιμάζεται τώρα να αντιμετωπίσει το συμβούλιο αποφυλάκισης
LIFO NEWSROOM