Οι Γερμανοί «τρέχουν» στην Πολωνία να αγοράσουν απαγορευμένα πυροτεχνήματα για την Πρωτοχρονιά

Οι Γερμανοί συνέρευσαν στην Πολωνία για να αγοράσουν πυροτεχνήματα - Λόγω απαγόρευσης στη χώρα τους Facebook Twitter
Τα πυροτεχνήματα πάνω από την Πύλη του Βραδεμβούργου είναι από τα κλασικά θεάματα της Πρωτοχρονιάς στη Γερμανία - Πηγή φωτογραφίας: ΕΡΑ
0

Αψηφώντας την απαγόρευση από την κυβέρνηση της πώλησης πυροτεχνημάτων εν όψει της Πρωτοχρονιάς, οι Γερμανοί περνούν ομαδόν τα σύνορα για αγορές από καταστήματα και εργοστάσια της Πολωνίας. 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο αποτροπής των μεγάλων γιορτινών συναθροίσεων και της ανακούφισης των νοσοκομείων (που πέραν του κορωνοϊού δέχονται κάθε χρόνο σοβαρά τραυματίες από εγκαύματα ή ακρωτηριασμούς λόγω πυροτεχνημάτων) η γερμανική κυβέρνηση απαγόρευσε την πώληση πυροτεχνημάτων

Σε ένα εργοστάσιο βεγγαλικών στο Σλούμπιτσε της δυτικής Πολωνίας, κοντά στα γερμανικά σύνορα, καταγράφηκαν ουρές άνω των τριών ωρών από Γερμανούς που συνωστίστηκαν για να «φουλάρουν» τα αυτοκίνητά τους για τη γιορτή της Πρωτοχρονιάς. 


Σύμφωνα με γερμανικά μέσα, με το όριο να μην ξεπερνά τα 50 κιλά αγαθών ανά όχημα, η αστυνομία έκανε μπαράζ ελέγχων σε αυτοκίνητα. 


Πρόκειται για ένα από τα μέτρα που ελήφθησαν καθώς η χώρα προετοιμάζεται για ένα νέο κύμα κορωνοϊού εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον. Σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, οι συνάξεις περιορίζονται σε μάξιμουμ 10 ανθρώπους, εμβολιασμένους ή νοσήσαντες, με εξαίρεση τα παιδιά κάτω τν 14 χρόνων. Κλειστά θα παραμείνουν κλαμπ και μπαρ, ενώ τα εστιατόρια θα λειτουργήσουν κάτω από αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. 

Η πλειονότητα των Γερμανών στηρίζει την απαγόρευση πυροτεχνημάτων, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεργήθηκε από το γερμανικό πρακτορείο (DPA). H δημοσκόπηση έδειξε πως το 66% ήταν υπέρ της κυβερνητικής αυτής απόφασης, και το 27% κατά. 


Η βιομηχανία βεγγαλικών ανακοίνωσε πως θα λάβει νομική δράση, κάνοντας λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό υπέρ των ανταγωνιστών τους στο εξωτερικό και επιμένοντας πως οι σοβαροί τραυματισμοί είναι «πρακτικά ανέφικτοι» αν τα προϊόντα χρησιμοποιηθούν βάσει οδηγιών και πρωτοκόλλων ασφαλείας. 


Οι Γερμανοί κατασκευαστές πυροτεχνημάτων κάνουν περί το 95% των ετήσιων πωλήσεων τις τρεις ημέρες πριν την Πρωτοχρονιά - όταν συνήθως επιτρέπεται η πώληση βεγγαλικών. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ