Οι Φρουροί της Επανάστασης προειδοποιούν: «Η Τεχεράνη θα πάρει σύντομα σκληρότερη εκδίκηση»

Οι Φρουροί της Επανάστασης προειδοποιούν: «Η Τεχεράνη θα πάρει σύντομα σκληρότερη εκδίκηση» Facebook Twitter
0

Αξιωματικός των Φρουρών της Επανάστασης προειδοποίησε ότι το Ιράν «θα πάρει σύντομα σκληρότερη εκδίκηση» μετά την επίθεση της Τεχεράνης με πυραύλους εναντίον αμερικανικών θέσεων στο Ιράκ σε αντίποινα για τον φόνο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί.

Το ιρανικό πρακτορείο Tasnim επικαλέστηκε τον ανώτερο αξιωματικό Αμπντολάχ Αραγκί, ο οποίος έκανε τις δηλώσεις αυτές αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι το Ιράν φαίνεται «να υπαναχωρεί» μετά τις πυραυλικές επιθέσεις που δεν προκάλεσαν θύματα μεταξύ των Αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ.

Εξάλλου το Tasnim επικαλέστηκε και τον αναπληρωτή διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης Αλί Φανταβί ο οποίος δήλωσε ότι οι ιρανικές επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στόχων αποτελούν επίδειξη της ιρανικής, στρατιωτικής ισχύος και πρόσθεσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις «δεν μπορούν να κάνουν τίποτα».

Στο μεταξύ ο πρεσβευτής του Ιράν στον ΟΗΕ απέρριψε ως «απίστευτη» την πρόταση των ΗΠΑ για συνεργασία, με δεδομένο ότι ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε χθες την επιβολή νέων κυρώσεων εις βάρος της Τεχεράνης, μετέδωσε το πρακτορείο IRNA.

Ο Ματζίντ Ταχτ Ραβανσί, στην πρώτη επίσημη αντίδραση του Ιράν στη χθεσινή επιστολή της Αμερικανίδας πρεσβευτή στον ΟΗΕ Κέλι Κραφτ, δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον «εισήγαγε μια νέα φάση κλιμάκωσης και εχθρότητας προς το Ιράν» με τον φόνο του Σουλεϊμανί στις 3 Ιανουαρίου.

Η Κραφτ στην επιστολή της με την οποία ενημέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση Τραμπ είναι «έτοιμη να αρχίσει χωρίς προϋποθέσεις σοβαρές διαπραγματεύσεις με το Ιράν» με στόχο «να αποτραπεί το ενδεχόμενο να κινδυνεύσει περαιτέρω η διεθνής ειρήνη και ασφάλεια» και «η κλιμάκωση από πλευράς του ιρανικού καθεστώτος».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εργαζόμενος στην αμφιλεγόμενη βοήθεια στη Γάζα: Είδα συναδέλφους να πυροβολούν πεινασμένους Παλαιστίνιους

Διεθνή / Εργαζόμενος στην αμφιλεγόμενη βοήθεια στη Γάζα: Είδα συναδέλφους να πυροβολούν πεινασμένους Παλαιστίνιους

Ο άνδρας εργαζόταν στον τομέα ασφαλείας της αμφιλεγόμενης υπηρεσίας διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα - Περισσότεροι από 400 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί προσπαθώντας να λάβουν φαγητό
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Μπλόκα σε όλες τις μεγάλες πόλεις ανήγγειλαν για σήμερα οι φοιτητές

Διεθνή / Σερβία: Μπλόκα σε όλες τις μεγάλες πόλεις ανήγγειλαν για σήμερα οι φοιτητές

Αφορμή για τον σχεδιαζόμενο αποκλεισμό των πόλεων αποτέλεσε η βία που χρησιμοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες από την αστυνομία κατά φοιτητών σε μπλόκα και επίσης η προσπάθεια αστυνομικών, το βράδυ της Τετάρτης, να εισέλθουν διά της βίας στη Νομική.
LIFO NEWSROOM