Οι Δημοκρατικοί παίρνουν τον έλεγχο και στη Γερουσία- Κέρδισαν και τη δεύτερη έδρα στην Τζόρτζια

Οι Δημοκρατικοί παίρνουν τον έλεγχο και στη Γερουσία- Κέρδισαν και τη δεύτερη έδρα στην Τζόρτζια Facebook Twitter
Ο Τζον Όσοφ εξασφάλισε για τους Δημοκρατικούς και τη δεύτερη έδρα της Τζόρτζια (Πηγή φωτό EPA)
0

Οι Δημοκρατικοί εξασφάλισαν και τον έλεγχο της Γερουσίας, καθώς εξασφάλισαν και τις δύο έδρες της Τζόρτζια, στις επαναληπτικές εκλογές που έγιναν εκεί.

Αυτό σημαίνει ότι ο Τζο Μπάιντεν θα έχει ισχνή πλειοψηφία και στα δύο σώματα του Κογκρέσου- τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων- για τη νομοθετική ατζέντα του, ένα τελευταίο χτύπημα για τον Ντόναλντ Τραμπ, εν μέσω των απίστευτων σκηνών χάους στην Ουάσινγκτον. Η διπλή επιτυχία στην Τζόρτζια σημαίνει ότι οι ισορροπίες στη Γερουσία είναι 50-50, αλλά η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις έχει την καθοριστική ψήφο για την επίλυση ισοψηφιών, κάτι που δίνει στους Δημοκρατικούς τον έλεγχο. 

Ο Τζον Όσοφ συγκεντρώνει το 50,3%, έναντι του 49,7% που εξασφαλίζει ο Ρεπουμπλικάνος Ντέιβιντ Περντιού, με καταμετρημένο το 98% των ψήφων στην Τζόρτζια, σύμφωνα με τα δεδομένα της Edison Research. Το προβάδισμα του Όσοφ είναι μεγαλύτερο από εκείνο που απαιτείτο προκειμένου να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη ανακαταμέτρηση και η Edison ανέφερε ότι η διαφορά του από τον αντίπαλό του αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται.

Νωρίτερα, ο Ράφαελ Γουόρνοκ είχε εξασφαλίσει την άλλη έδρα της πολιτείας, συγκεντρώνοντας περισσότερες ψήφους από την Ρεπουμπλικανή Κέλι Λόεφλερ, για να γίνει ο πρώτος μαύρος γερουσιαστής της Τζόρτζια.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Active Club»: Νέες νεοναζιστικές λέσχες μάχης σε 27 χώρες - Υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες

Διεθνή / «Active Club»: Νέες νεοναζιστικές λέσχες μάχης σε 27 χώρες - Υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες

Οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποιούν για τις «Active Club» – Νεοφασιστικές λέσχες μάχης που εξαπλώνονται σε 27 χώρες, οργανώνοντας διασυνοριακή δράση
LIFO NEWSROOM
Στα Ιεροσόλυμα η χειροτονία του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά, Συμεών

Διεθνή / Στα Ιεροσόλυμα η χειροτονία του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά, Συμεών

Η ομόφωνη εκλογή του Αρχιμανδρίτη Συμεών από τη Σιναϊτική Αδελφότητα και η σημερινή χειροτονία του σηματοδοτούν το τέλος μιας περιόδου εσωτερικών αναταράξεων στη Μονή Αγίας Αικατερίνης του Σινά
LIFO NEWSROOM
PURL: Το σχέδιο Τραμπ για όπλα στην Ουκρανία και το ΝΑΤΟ

Διεθνή / PURL: Το σχέδιο Τραμπ για όπλα στην Ουκρανία και το ΝΑΤΟ

Το σχέδιο PURL, υπό τον Τραμπ, χρησιμοποιεί ευρωπαϊκά χρήματα για να αγοράσει αμερικανικά όπλα για την Ουκρανία - Ποιοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ συμμετέχουν, ποιοι καθυστερούν και ποιες είναι οι προκλήσεις της δίκαιης κατανομής βαρών
LIFO NEWSROOM