Οι Βρυξέλλες παίρνουν νέα μέτρα: Απαγορεύουν την κυκλοφορία από τις 22:00 και κλείνουν θέατρα και σινεμά

Οι Βρυξέλλες παίρνουν νέα μέτρα: Απαγορεύουν την κυκλοφορία από τις 22:00 και κλείνουν θέατρα και σινεμά Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Αυστηρότερα μέτρα θα εφαρμόζονται από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, σε μια προσπάθεια να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Οι 19 δήμαρχοι της βελγικής πρωτεύουσας συνεδρίασαν σήμερα και αποφάσισαν: την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 22:00 μέχρι τις 06:00, το κλείσιμο των πολιτιστικών κέντρων - όπως τα θέατρα και οι κινηματογράφοι, το όριο καλεσμένων στους γάμους - που δεν πρέπει να ξεπερνούν τους δέκα, την υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, την ακύρωση των μη επαγγελματικών αθλητικών διοργανώσεων και την απαγόρευση της συγκέντρωσης άνω των τεσσάρων ατόμων σε δημόσιους χώρους. 

Παράλληλα αποφάσισαν την ακύρωση των εκδηλώσεων για το Halloween, την υποχρεωτική τηλεργασία όπου είναι εφικτό, την ακύρωση των σχολικών εκδρομών και το κλείσιμο των καταστημάτων στις 20:00. Την Παρασκευή, ειδικοί έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι την ερχόμενη εβδομάδα τα κρούσματα είναι πολύ πιθανόν να ξεπεράσουν τα 20.000 ημερησίως.

«Τα στοιχεία δείχνουν διπλασιασμό κάθε εννέα ημέρες» ανέφερε ο ιολόγος και εκπρόσωπος για τον Covid-19, Στήβεν Βαν Γκοτ. Ειδικότερα, σημείωσε ότι «τη Δευτέρα, το Βέλγιο κατέγραψε σχεδόν 13.000 κρούσματα σε μια μέρα και αυτή την εβδομάδα, πιθανότατα θα προχωρήσουμε σε 20.000 περιστατικά την ημέρα».

Νέα μέτρα στο Βέλγιο 

«Οι αριθμοί του κορωνοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται», δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρόο κατά την εξαγγελία νέων μέτρων. «Εννέα στις δέκα επαρχίες βρίσκονται σε επίπεδο συναγερμού τέσσερα (...) Εισαγάγαμε έναν αριθμό περιορισμών την περασμένη εβδομάδα με στόχο να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο όλες τις μη απαραίτητες επαφές», σημείωσε.

«Θέλουμε να διατηρήσουμε τα σχολεία ανοιχτά, η εκπαίδευση αποτελεί προτεραιότητα. Είναι σημαντικό η διδασκαλία να γίνεται στην τάξη, για νηπιαγωγεία, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το κλείσιμο είναι η εξαίρεση, όχι ο κανόνας», δήλωσε ο Βέλγος πρωθυπουργός. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ