Οι ασκούμενοι της Wall Street που αμείβονται με 15.000 € μηνιαίως - Οι λόγοι εκτόξευσης των μισθών

Οι ασκούμενοι της Wall Street που αμείβονται με 15.000 € μηνιαίως - Οι λόγοι εκτόξευσης των μισθών Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Την ώρα που οι κορυφαίες τράπεζες της Wall Street  επενδύουν εκατομμύρια στη «μάχη» των καλύτερων ταλέντων και ο «πόλεμος» των εργαζομένων για μία καλή θέση εργασίας μαίνεται, οι μαθητευόμενοι βλέπουν τις αμοιβές τους να εκτοξεύονται.

Σύμφωνα με στοιχεία του ιστότοπου  Wall Street Oasis, τα οποία επικαλείται το Bloomberg, οι κορυφαίες παγκόσμιες επενδυτικές τράπεζες αύξησαν τις αμοιβές των ασκουμένων τους κατά 37,2% για την τρέχουσα περίοδο πρακτικής άσκησης από πέρυσι. Μάλιστα, άλλα μεγάλα τραπεζικά συστήματα αύξησαν τις αμοιβές κατά 36,9% περισσότερο.

Για τη Wall Street είναι μία ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά προσλήψεων. Καθώς πολλές βιομηχανίες αγωνίζονται να προσλάβουν εργαζομένους σε μία περιορισμένη αγορά εργασίας, στον χρηματοπιστωτικό τομέα παρατηρείται μεγάλος αριθμός παραιτήσεων και δυσαρέσκειας, κυρίως μεταξύ των junior τραπεζιτών, οι οποίοι σύμφωνα με το δημοσίευμα εργάζονται ατελείωτες ώρες - που συχνά ξεπερνούν ακόμα και τις 100 την εβδομάδα.

Οι παραδοσιακοί τομείς του τραπεζικού τομέα βρίσκονται πλέον σε ανταγωνισμό με εταιρείες τεχνολογίας που προσφέρουν πιο περιστασιακούς και ευέλικτους χώρους εργασίας και καλύτερες αμοιβές. Στο πλαίσιο αυτό, ο τραπεζικός κλάδος ενισχύει τις αμοιβές των ασκουμένων.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της εταιρείας trading Jane Street, η οποία προσφέρει στους μαθητευόμενους μέσο μηνιαίο μισθό 16.356 δολαρίων (15.120,30 ευρώ) ή σχεδόν 200.000 δολάρια το χρόνο.  Ακόμα υψηλότεροι είναι οι μισθοί για τους interns στα hedge funds.

Interns Are Making Over ,000 a Month as Wall Street Talent Wars Heat Up Facebook Twitter

Με πληροφορίες από Bloomberg

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Διεθνή / Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Από την 23η Σεπτεμβρίου -όταν άρχισε επίσημα η προεκλογική περίοδος- ως την 1η Μαΐου, δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 26 υποψήφιοι στις εκλογές της 2ης Ιουνίου στο Μεξικό
NEWSROOM