Οι αρχές της Δανίας προειδοποιούν για την επιστροφή ασθενειών με την είσοδο των προσφύγων

Οι αρχές της Δανίας προειδοποιούν για την επιστροφή ασθενειών με την είσοδο των προσφύγων Facebook Twitter
0

Οι αρχές της Δανίας προειδοποίησαν για τον κίνδυνο επιστροφής "ξεχασμένων" ασθενειών, όπως η διφθερίτιδα, η ελονοσία και η φυματίωση, λόγω της εισόδου προσφύγων και μεταναστών στη χώρα.

Η προειδοποίηση για πιθανή έξαρση μολυσματικών ασθενειών απευθύνθηκε προς τα νοσοκομεία, καθώς σε νεοεισερχόμενους πρόσφυγες έχουν διαγνωστεί περιστατικά αυτών των ασθενειών. 

«Η μόλυνση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη αν δεν έχει κάποιος εμβολιαστεί εναντίον της. Το επικίνδυνο αυτό είδος είναι πολύ σπάνιο και το ανιχνεύσαμε για τελευταία φορά στη χώρα το 1998", δήλωσε για τη διφθερίτιδα ο Kurt Fuursted, εκπρόσωπος του Κρατικού Ινστιτούτου της Δανίας για τους εμβολιασμούς.

"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι μολυσματικές ασθένειες έρχονται με τους πρόσφυγες... Υπήρξαν συζητήσεις για το αν όλοι οι πρόσφυγες που έρχονται στη Δανία θα πρέπει να εξετάζονται, "πρόσθεσε.

Επί του παρόντος, η Δανία δεν ακολουθεί τη σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) σύσταση για τον εμβολιασμό των εισερχόμενων μεταναστών, σε αντίθεση με ορισμένες άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

 «Οι πρόσφυγες, οι αιτούντες άσυλο και οι μετανάστες θα πρέπει να εμβολιαστούν χωρίς άσκοπη καθυστέρηση σύμφωνα με το πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας στην οποία σκοπεύουν να μείνουν για περισσότερο από μία εβδομάδα," αναφέρει μια κοινή ανακοίνωση του Οργανισμού, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και της UNICEF σχετικά με τις γενικές αρχές του εμβολιασμού των προσφύγων, των αιτούντων άσυλο και των μεταναστών στην Ευρώπη, που δημοσιεύθηκε στις 23 Νοεμβρίου του περασμένου έτους. Καλεί τις χώρες να παρέχουν πρόσβαση για τους μετανάστες στο «πλήρες πρόγραμμα εμβολιασμού"

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ