Οι άνθρωποι πίσω από την παγκόσμια οικονομική κατάρρευση(video)

Οι άνθρωποι πίσω από την παγκόσμια οικονομική κατάρρευση(video) Facebook Twitter
0

Το αγγλικό Al Jazeera σε έρευνα τεσσάρων επεισοδίων προσπαθεί να ρίξει φως στους ανθρώπους πίσω από την οικονομική κατάρρευση. Αυτό είναι το πρώτο επεισόδιο, μια προσεκτική ματιά σε τέσσερις ανθρώπους που έστειλαν στην κόλαση την παγκόσμια οικονομία. Ένας τραπεζίτης με μοιραίες αδυναμίες, ένας δισεκατομμυριούχος επενδυτής που κορόιδεψε εκατομμύρια ανθρώπους, ένα αρπακτικό της Wall Street και ο άνθρωπος που κινούσε τα νήματα, πίσω από το “θρόνο” του Λευκού Οίκου.



Η συντριβή του Σεπτεμβρίου του 2008 έφερε μια από τις μεγαλύτερες χρεοκοπίες στην ιστορία του κόσμου, οδήγησε στην ανεργία πάνω από 30 εκατομμύρια ανθρώπους και πολλές χώρες στο χείλος της πτώχευσης. Το ρολόι της Wall Street γύρισε στο 1929... “Πώς πήγαν όλα τόσο στραβά;” διερωτάται το Al Jazeera, δείχνοντας την έλλειψη κυβερνητικών ρυθμίσεων, τον εύκολο δανεισμό για αγορά κατοικίας στις Η.Π.Α και τον ανταγωνισμό Λονδίνου-Νέας Υόρκης για τα παγκόσμια τραπεζικά κεφάλαια.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM
Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM