Οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ζήσουν μέχρι τα 150, σύμφωνα με νέα έρευνα

Humans could live to 150, say scientists Facebook Twitter
pixabay
0

Οι άνθρωποι θα μπορούσαν ενδεχομένως να ζήσουν μέχρι και 150 χρόνια, σύμφωνα με επιστήμονες και τα στοιχεία μιας νέας μελέτης.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα 150 χρόνια ζωής είναι το «απόλυτο όριο» για ένα υγιές ανθρώπινο σώμα. Χιλιάδες εθελοντές στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο συνέβαλαν στη μελέτη, η οποία εξέτασε δείγματα αίματος και ημερήσιες μετρήσεις βημάτων, τα οποία συλλέχθηκαν μέσω εφαρμογής από smartphone.

Οι επιστήμονες μέτρησαν πόσο καιρό χρειάζεται το σώμα για να ανακάμψει από το στρες, αναλύοντας μεταξύ άλλων τον αριθμό των αιμοσφαιρίων. Οι χρόνοι ανάκαμψης μειώνονται με την ηλικία. Χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη, μπόρεσαν να μετρήσουν τη μείωση της «ανθεκτικότητας» του σώματος και να αναλύσουν τις αλλαγές στο σώμα με την πάροδο του χρόνου στο σημείο που θα έπαυε πια αυτό να έχει οποιαδήποτε ανθεκτικότητα.

Τα ευρήματα της μελέτης έδειξαν επίσης ότι τα γηρατειά εκδηλώνονται ως «σταδιακή αλλά λειτουργική εξασθένηση του σώματος» και ότι η «ανθεκτικότητα» θα «χαθεί τελικά στην ηλικία των 120-150 ετών, υποδεικνύοντας έτσι το απόλυτο όριο της ανθρώπινης ηλικίας και ζωής».

Η Heather Whitson, διευθύντρια του Duke University Center δήλωσε: Ποια είναι η μεγαλύτερη ηλικία που θα μπορούσε να φτάσει ο ανθρώπινος οργανισμός όντας σε ένα περιβάλλον χωρίς άγχος; Με βάση αυτό το ερώτημα, η μελέτη καθιέρωσε έναν «ρυθμό γήρανσης» που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για επιστημονικούς λόγους και να προβλέψει πόσο θα ζήσουμε.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Nature Communications, πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Gero που εδρεύει στη Σιγκαπούρη, σε συνεργασία με το Roswell Park Comprehensive Cancer Center στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης.

Με πληροφορίες από Telegraph

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΝΑΡΚΕΣ ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Τραμπ: «Εάν το Ιράν δεν αφαιρέσει τις νάρκες από τα Στενά του Ορμούζ, θα υπάρξουν συνέπειες άνευ προηγουμένου»

Η προειδοποίηση Τραμπ, το μήνυμα Νετανιάχου «προς τον λαό του Ιράν» και η στάση της Τεχεράνης εν μέσω των κλιμακούμενων εντάσεων στη Μέση Ανατολή
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΑΝΤΡΙΟΥ

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Η πρώην βοηθός του Άντριου ετοιμάζεται να καταθέσει στην Αστυνομία

Η Σάρλοτ Μάνλεϊ φέρεται να οργάνωσε την επίσκεψη μιας μασέζ – φίλης της Μάξγουελ – στο Παλάτι για λογαριασμό του Άντριου, με έξοδα που χρεώθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό του Μπάκιγχαμ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΠΟΥ ΒΡΟΧΗ

Διεθνή / Ιράν: Προειδοποίηση ΠΟΥ για τη «μαύρη βροχή» και τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία

Πώς συνδέονται οι χημικές ενώσεις που απελευθερώθηκαν στην ατμόσφαιρα μετά τις επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις με τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης αναπνευστικών προβλημάτων και ίσως ορισμένων μορφών καρκίνου
THE LIFO TEAM
ΚΥΠΡΟΣ ΓΑΛΛΙΑ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Πληροφορίες ότι το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» φτάνει ανοικτά της Κύπρου

Παράλληλα, φέρεται να ακολουθεί και ελικοπτεροφόρο τελευταίας τεχνολογίας που μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 35 ελικόπτερα και έως 450 στρατιώτες, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για εκκενώσεις πολιτών
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΥΙΛΙΑΜ

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον - Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Βίντεο από τα γιουχαΐσματα συγκεντρωμένου πλήθους εναντίον τους

Το πριγκιπικό ζεύγος δέχθηκε έντονες αποδοκιμασίες με αφορμή τη μεγαλύτερη βασιλική συγκέντρωση στο Λονδίνο μετά τη σύλληψη του Άντριου - Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το Αββαείο του Ουέστμινστερ
THE LIFO TEAM
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Διεθνή / Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μεταξύ των βραβευθέντων του Ευρωπαϊκού Τάγματος Αξίας

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων μελών που τιμήθηκαν με το Ευρωπαϊκό Τάγμα Αξίας, αναγνωρίζοντας τη σημαντική του προσφορά και την επιρροή του ως κορυφαίος αθλητής διεθνώς
THE LIFO TEAM