Οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ζήσουν μέχρι τα 150, σύμφωνα με νέα έρευνα

Humans could live to 150, say scientists Facebook Twitter
pixabay
0

Οι άνθρωποι θα μπορούσαν ενδεχομένως να ζήσουν μέχρι και 150 χρόνια, σύμφωνα με επιστήμονες και τα στοιχεία μιας νέας μελέτης.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα 150 χρόνια ζωής είναι το «απόλυτο όριο» για ένα υγιές ανθρώπινο σώμα. Χιλιάδες εθελοντές στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο συνέβαλαν στη μελέτη, η οποία εξέτασε δείγματα αίματος και ημερήσιες μετρήσεις βημάτων, τα οποία συλλέχθηκαν μέσω εφαρμογής από smartphone.

Οι επιστήμονες μέτρησαν πόσο καιρό χρειάζεται το σώμα για να ανακάμψει από το στρες, αναλύοντας μεταξύ άλλων τον αριθμό των αιμοσφαιρίων. Οι χρόνοι ανάκαμψης μειώνονται με την ηλικία. Χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη, μπόρεσαν να μετρήσουν τη μείωση της «ανθεκτικότητας» του σώματος και να αναλύσουν τις αλλαγές στο σώμα με την πάροδο του χρόνου στο σημείο που θα έπαυε πια αυτό να έχει οποιαδήποτε ανθεκτικότητα.

Τα ευρήματα της μελέτης έδειξαν επίσης ότι τα γηρατειά εκδηλώνονται ως «σταδιακή αλλά λειτουργική εξασθένηση του σώματος» και ότι η «ανθεκτικότητα» θα «χαθεί τελικά στην ηλικία των 120-150 ετών, υποδεικνύοντας έτσι το απόλυτο όριο της ανθρώπινης ηλικίας και ζωής».

Η Heather Whitson, διευθύντρια του Duke University Center δήλωσε: Ποια είναι η μεγαλύτερη ηλικία που θα μπορούσε να φτάσει ο ανθρώπινος οργανισμός όντας σε ένα περιβάλλον χωρίς άγχος; Με βάση αυτό το ερώτημα, η μελέτη καθιέρωσε έναν «ρυθμό γήρανσης» που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για επιστημονικούς λόγους και να προβλέψει πόσο θα ζήσουμε.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Nature Communications, πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Gero που εδρεύει στη Σιγκαπούρη, σε συνεργασία με το Roswell Park Comprehensive Cancer Center στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης.

Με πληροφορίες από Telegraph

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ