Όχι, δεν είναι ελευθερία του λόγου να πεις τον Προφήτη Μωάμεθ παιδεραστή, αποφάσισε η Ευρώπη

Όχι, δεν είναι ελευθερία του λόγου να πεις τον Προφήτη Μωάμεθ παιδεραστή, αποφάσισε η Ευρώπη Facebook Twitter
8

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απεφάνθη σήμερα Πέμπτη ότι η ποινική καταδίκη μια Αυστριακής γυναίκας καθώς και η επιβολή προστίμου για τις δηλώσεις της που κατηγορούν τον Προφήτη Μωάμεθ για την παιδεραστία, δεν παραβιάζει το δικαίωμά της στην ελευθερία του λόγου.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, «οι δηλώσεις της αιτούσας ήταν πιθανό να προκαλέσουν δικαιολογημένη αγανάκτηση στους μουσουλμάνους» και «αποτελούν γενικεύσεις χωρίς πραγματική βάση», συνεπώς δεν μπορούν να καλυφθούν από το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης.

Χαρακτήρισε τις δηλώσεις της «αμφισβητούμενες» και ως «μια καταχρηστική επίθεση στον προφήτη του Ισλάμ, η οποία ήταν ικανή να  αναζωπυρώσει προκαταλήψεις και να θέσει σε κίνδυνο την ανεξιθρησκεία, προάγοντας την θρησκευτική μισαλλοδοξία."

Διεθνή
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Ισχύει το ίδιο και για τον Ιησού ή μόνο τα ταλιμπανια χαϊδευουμε; Μπορεί να μην είμαι ιδιαίτερα θρησκευομενος αλλα δε μου αρέσει η στοχοποιηση ανθρώπων βάση θρησκείας. Άλλο όμως το ηθικό και άλλο το νόμιμο. Πλήθος ιδεών τις βρίσκω αντιπαραγωγικες, αλλά δε μπορει να είναι και παράνομες. Δύσκολο πολιτευμα η Δημοκρατία...
«αποτελούν γενικεύσεις χωρίς πραγματική βάση» Πηγή: www.lifo.grΜάλιστα. Το ότι παντρεύτηκε την Άισα 6 χρονών και έκαναν σεξ όταν ήταν 9 δεν είναι βάση. Ούτε στο 1984 αυτά τα πράγματα
Αν και δεν έχω σχέση με θρησκείες προσωπικά , ηθικά ταυτίζομαι απόλυτα με την απόφαση. Θεωρώ μικροπρεπεια αγένεια και έλλειψη σεβασμού το λιγότερο να προσβάλεις τον Θεό ή κάποιο θρησκευτικό σύμβολο τόσων ανθρώπων. Ανθρώπων που για τους δικούς τους λόγους (έστω και λάθος) έχουν τεράστια λατρεία στις θρησκευτικές μορφές, που αποτελούν την πατερίτσα τους στο δύσκολο μονοπάτι της ζωής. Όμως θεωρώ απαράδεκτο να ποινικοποιηθεί κάτι τέτοιο. Μπορεί να το θεωρώ ανηθικο και αγενές αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να απαγορευσω σε κάποιον να εκφραστεί. Είναι επικίνδυνα μονοπάτια αυτά. Σήμερα είναι ο Μωάμεθ και η έλξη του σε νεαρά παιδιά. Αύριο τι; Μεθαύριο;Επίσης νομίζω ότι είναι και ως ένα βαθμό μια υποχώρηση απέναντι στους ακραίους θρησκευτικά φανατισμένους και τις απειλές τους γενικότερα προκειμένου να προληφθούν δυσάρεστα περιστατικά. Ίσως πάλι κάνω και λάθος, η άποψη μου είναι απλά.
Μπράβο σε όλους που έχουν πολεμήσει την ελευθερία του λόγου. Συστηματικά και συνειδητά. Μπράβο στην ευρωπαϊκή αριστερά.Μπράβο στο κράτος του Ισραήλ που κατάφερε να κατοχυρώσει για τον εαυτό του το ποινικό αδίκημα της άρνησης του ολοκαυτώματος σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο.Μπράβο στους κάθε είδους κινηματίες που έχουν καταφέρει να απαγορεύονται οι μισές λέξεις και να εφευρεθούν άλλες.Μπράβο στους κάθε είδους ακτιβιστές που έχουν καταφέρει να ποινικοποιηθούν (είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά) λέξεις, νοήματα και βλέμματα.Μπράβο σε όσους θεωρητικά στοχεύουν στην ελευθερία και πρακτικά φέρνουν ολοένα και περισσότερους περιορισμούς στην έκφραση και κυρίως στη σκέψη.https://www.nybooks.com/articles/2006/03/23/the-right-to-ridicule/Μπράβο σε όλους τους αυτοπροσδιοριζόμενους ανθρωπιστές που απλά καταφέρνουν να βαθαίνουν τα χάσματα και τα ρήγματα.https://www.lifo.gr/articles/opinions/212520/i-ritoriki-tis-ap-anthropiasΗ εθελοδουλεία αυτή είναι και ακατανόητη και αντίθετη στα ευρωπαϊκά ιδανικά. Είναι η επικύρωση της καταδίκης για τον πάτερ Παστίτσιο.Καλημέρα Μεσαίωνα.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ