Οδοντίατρος έκανε εξαγωγή ανεβασμένος σε hoverboard- Βαριά η καμπάνα του δικαστηρίου

Οδοντίατρος έκανε εξαγωγή ανεβασμένος σε hoverboard- Βαριά η καμπάνα του δικαστηρίου Facebook Twitter
Οδοντίατρος έκανε εξαγωγή, ενώ στεκόταν πάνω σε hoverboard
0

Ένας οδοντίατρος στο Άνκορατζ, στην Αλάσκα, είχε την απίστευτη έμπνευση να κάνει εξαγωγή δοντιού ασθενούς, ενώ ο ίδιος στεκόταν πάνω σε ένα hoverboard. Και το πλήρωσε ακριβά.

Ο Σεθ Λούκχαρτ καταδικάστηκε για 46 κακουργήματα και πλημμελήματα, την Παρασκευή, καθώς πέρα από την υπόθεση της εξαγωγής, βρέθηκαν κι άλλα σε βάρος του. Ο δικαστής Μάικλ Γούλβερτον χαρακτήρισε συντριπτικές τις αποδείξεις που παρουσίασε ο εισαγγελέας σε βάρος του οδοντιάτρου, κατά τη διάρκεια της δίκης.


Ο οδοντίατρος, σύμφωνα με την αγωγή σε βάρος του, έκανε εξαγωγή δοντιού, σε ναρκωμένη ασθενή, ενώ στεκόταν πάνω σε hoverboard. Μάλιστα, κατέγραψε σε βίντεο τη διαδικασία και το έστειλε σε αρκετούς ανθρώπους. Δεν δίστασε να αστειευτεί σε μία από τις συνομιλίες του ότι με αυτό τον τρόπο δημιούργησε νέα στάνταρντ στην περίθαλψη.

 

Στη δίκη κατέθεσαν πολλοί ασθενείς του Λούκχαρτ, ανάμεσά τους και εκείνη στην οποία έκανε την επίμαχη εξαγωγή. Η Βερόνικα Βίλχεμ είπε στο δικαστήριο ότι δεν είχε δώσει τη συγκατάθεσή της για να τη βιντεοσκοπήσουν ενώ ήταν ναρκωμένη, ούτε για να της βγάλει ο γιατρός το δόντι ενώ στεκόταν πάνω στο hoverboard. Μάλιστα, δεν είχε ιδέα για το βίντεο, μέχρι που επικοινώνησαν μαζί της οι ερευνητές. «Θα είχα πει "διάολε όχι". Αυτό είναι αντιεπαγγελματικό. Είναι τρελό», κατέθεσε.


Πέρα από αυτό, ο οδοντίατρος καταδικάστηκε και για απάτη, γιατί χρέωνε το Medicaid, το πρόγραμμα των ΗΠΑ για την κάλυψη ιατρικών δαπανών για κάποιους ασθενείς, με διαδικασίες που είτε δεν χρειάζονταν, είτε δεν δικαιολογούνταν επαρκώς. Επίσης, καταδικάστηκε για κλοπή τουλάχιστον 25.000 δολαρίων, υπόθεση που αφορά κονδύλια της κλινικής στην οποία εργαζόταν.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ