Οδηγός έριξε λεωφορείο σε λίμνη σκοτώνοντας 21 επιβάτες - Νευρίασε επειδή γκρέμιζαν το σπίτι του

Οδηγός έριξε λεωφορείο σε λίμνη σκοτώνοντας 21 επιβάτες - Νευρίασε επειδή γκρέμιζαν το σπίτι του Facebook Twitter
0

Ο οδηγός λεωφορείου που κατέληξε σε λίμνη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 21 άνθρωποι στην Κίνα την περασμένη εβδομάδα έδρασε εκ προθέσεως, εξοργισμένος από την κατεδάφιση της κατοικίας του, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στις 7 Ιουλίου στην Ανσούν, στη φτωχή επαρχία Γκουιζού (νοτιοδυτικά). Στο λεωφορείο επέβαιναν τελειόφοιτοι που συμμετείχαν στις εξετάσεις για το απολυτήριο.

Σε πλάνα βιντεοεπιτήρησης που δημοσιοποίησαν οι αρχές, το λεωφορείο φαίνεται να αλλάζει ξαφνικά πορεία και να περνάει στο αντίθετο ρεύμα πριν προσκρούσει πάνω σε μπάρα ασφαλείας και πέσει σε μια λίμνη.

Ο οδηγός είχε καταναλώσει αλκοόλ εν ώρα υπηρεσίας.

 

Η έρευνα αποκάλυψε ότι ο οδηγός του λεωφορείου, ένας 52χρονος, ήταν «δυσαρεστημένος από τη ζωή του» και είχε εξοργιστεί από την ανακάλυψη την ίδια ημέρα «της (αναγγελίας της) κατεδάφισης της κατοικίας την οποία ενοικίαζε», δήλωσε η αστυνομία του Ανσούν, σε σχετική ανακοίνωση.

Οδηγός έριξε λεωφορείο σε λίμνη σκοτώνοντας 21 επιβάτες - Νευρίασε επειδή γκρέμιζαν το σπίτι του Facebook Twitter
Οδηγός έριξε λεωφορείο σε λίμνη σκοτώνοντας 21 επιβάτες - Νευρίασε επειδή γκρέμιζαν το σπίτι του Facebook Twitter

  

Η απαλλοτρίωση εδαφών και η ταχεία κατεδάφιση καταλυμάτων από τοπικούς αξιωματούχους προκειμένου να προχωρήσουν αναπτυξιακά σχέδια είναι μια βασική πηγή οργής και αστάθειας στην Κίνα, καθώς μεταξύ άλλων οι αποζημιώσεις που προσφέρονται σε αυτούς τους ανθρώπους είναι πολύ χαμηλές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 ΣΑΝΑΕ ΤΑΚΑΙΤΣΙ ΙΑΠΩΝΙΑ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ

Διεθνή / Ιαπωνία: Με την πρωθυπουργό μπροστά, οι βουλεύτριες καταγγέλουν ανισότητα στις τουαλέτες 

Σύμφωνα με το αίτημα, κοντά στην κεντρική αίθουσα της ολομέλειας υπάρχει μόνο μία γυναικεία τουαλέτα με δύο θαλάμους, τη στιγμή που στην Κάτω Βουλή έχουν εκλεγεί 73 γυναίκες
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΠΛΗΓΜΑ CEO

Διεθνή / Η CIA πίσω από το πλήγμα των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με το Associated Press 

Πρόκειται για την πρώτη γνωστή άμεση αμερικανική επιχείρηση σε έδαφος της Βενεζουέλας από τότε που η Ουάσινγκτον ξεκίνησε σειρά πληγμάτων σε διεθνή ύδατα στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά της διακίνησης ναρκωτικών
THE LIFO TEAM