Ocean Viking: Πήρε άδεια να αποβιβάσει 403 πρόσφυγες και μετανάστες στην Ιταλία

Ocean Viking: Πήρε άδεια να αποβιβάσει 403 πρόσφυγες και μετανάστες στην Ιταλία Facebook Twitter
0

Άδεια για να αποβιβάσει 403 πρόσφυγες και μετανάστες στην Ιταλία έλαβε το πλοίο ανθρωπιστικών διασώσεων, Ocean Viking.

Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα (MSF) που ναυλώνουν το σκάφος μαζί με τη Μεσόγειο SOS, μια άλλη ΜΚΟ, ανακοίνωσαν την εξέλιξη αυτή με μήνυμα μέσω Twitter. Οι 403 άνθρωποι που διασώθηκαν από το πλοίο πρόκειται να αποβιβαστούν στο λιμάνι του Τάραντα, στη νοτιοανατολική Ιταλία. 

«Αναγκασμένοι να θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές τους προκειμένου να διαφύγουν μέσω της Μεσογείου, 216 άνδρες, 38 γυναίκες και 149 παιδιά θα φθάσουν εντέλει σύντομα σε ασφαλές μέρος», ανέφεραν οι MSF.

Το Ocean Viking διέσωσε 407 ανθρώπους ανοικτά των ακτών της Λιβύης σε πέντε ξεχωριστές επιχειρήσεις από την περασμένη Παρασκευή, όμως μία γυναίκα που είχε υποστεί σοβαρή εγκαύματα και τα τρία παιδιά της απομακρύνθηκαν με ελικόπτερο τη Δευτέρα. Εκατοντάδες άλλοι διασωθέντες μετανάστες επιμένουν να φθάσουν στην Ευρώπη.

Το πλοίο της ισπανικής ΜΚΟ Open Arms περισυνέλεξε 158 ανθρώπους σε δύο επιχειρήσεις διάσωσης στη διάρκεια της νύχτας, ενώ άλλοι 77 επιβαίνουν από το Σαββατοκύριακο στο σκάφος Alan Kurdi, το οποίο έχει ναυλώσει η γερμανική ΜΚΟ Sea-Eye.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / dpa / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM
Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Διεθνή / Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Δύο μήνες μετά την επιβολή εκεχειρίας από τις ΗΠΑ, η Γάζα είναι καθηλωμένη στην πρώτη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ ενώ ο χειμώνας πλησιάζει στον πολύπαθο παλαιστινιακό θύλακα
THE LIFO TEAM