Ο Ζελένσκι έφτασε στις ΗΠΑ: Του προσφέρουν βοήθεια 1,85 δισ. $ και Patriot

Ο Ζελένσκι έφτασε στις ΗΠΑ: Του προσφέρουν βοήθεια 1,85 δισ. $ και Patriot Facebook Twitter
0

Στις ΗΠΑ έφτασε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος πραγματοποιεί το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά τη ρωσική εισβολή.

«Την επόμενη χρονιά πρέπει να επαναφέρουμε την ουκρανική σημαία και την ελευθερία σε ολόκληρη την επικράτειά μας, για ολόκληρο τον λαό μας», έγραψε στο Telegram, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με φωτογραφίες του σε αμερικανικό έδαφος.

Ο Ουκρανός πρόεδρος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο και θα απευθυνθεί στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Στις ΗΠΑ υπάρχουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, εν μέσω ανησυχιών ότι η Ρωσία θέλει να ανατρέψει τον Ουκρανό πρόεδρο, δήλωσε στο CNN πηγή από το περιβάλλον του Ζελένσκι την Τετάρτη.

Σύμφωνα με την πηγή, λόγω αυτής της συνεχιζόμενης απειλής, ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι καθώς και το προσωπικό της πρεσβείας στις ΗΠΑ δεν ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα της επίσκεψης του Ζελένσκι.

ΗΠΑ: Νέα δέσμη στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων Patriot 

Οι ΗΠΑ θα ενισχύσουν την Ουκρανία με ακόμη μια δέσμη στρατιωτικής βοήθειας, εκτιμώμενης αξίας 1,85 δισεκ. δολαρίων, όπως έκανε γνωστό πριν από λίγο ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν.

Το συγκεκριμένο πακέτο περιλαμβάνει την παράδοση προηγμένων πυραυλικών συστημάτων Patriot στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, ενισχύοντας έτσι σημαντικά τον αγώνα τους απέναντι στους Ρώσους εισβολείς.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ανέφερε ότι χάρη σε αυτήν τη δέσμη στρατιωτικής βοήθειας οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα αποκτήσουν «εκτεταμένη αντιαεροπορική άμυνα, ικανότητα πληγμάτων ακριβείας, πρόσθετα πολεμοφόδια και εξοπλισμό ζωτικής σημασίας, που η Ουκρανία χρησιμοποιεί αποτελεσματικά για να αμυνθεί στο πεδίο των μαχών».

Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει αργότερα σήμερα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, κατά τη συνάντηση που θα έχει με τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στον Λευκό Οίκο.

Αυτό είναι το πρώτο ταξίδι του ουκρανού προέδρου στο εξωτερικό από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM