ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Ο viral σημαιοφόρος της Τόνγκα στους Ολυμπιακούς μάζεψε πάνω από $456.000 για τους πληγέντες

Ο viral σημαιοφόρος της Τόνγκα στους Ολυμπιακούς μάζεψε πάνω από 310.00 δολάρια Facebook Twitter
0

Μια καμπάνια στο GoFundMe που διοργάνωσε o σημαιοφόρος των Ολυμπιακών Αγώνων της Τόνγκα, Pita Taufatofua, συγκέντρωσε πάνω από 456.000 δολάρια μετά την τεράστια ηφαιστειακή έκρηξη του Σαββάτου.

Ευρέως γνωστός για το λαδωμένο στήθος του στις τελετές έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Taufatofua άνοιξε τον λογαριασμό, την περασμένη Δευτέρα και τα κεφάλαια θα διατεθούν «σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη», καθώς επίσης για επισκευές υποδομών, σχολείων και νοσοκομείων που υπέστησαν ζημιές.

«Όπως όλοι γνωρίζετε, ένα τεράστιο τσουνάμι που προκλήθηκε από μια ηφαιστειακή έκρηξη έχει καταστρέψει την Τόνγκα... Ζητάμε τις δωρεές σας για να βοηθήσουμε το νησί μας», αναφέρει η σελίδα. «Η βοήθεια και η υποστήριξή σας σε αυτήν την περίοδο ανάγκης εκτιμάται ιδιαίτερα».

Ο viral σημαιοφόρος της Τόνγκα στους Ολυμπιακούς μάζεψε πάνω από 6.000 για τους πληγέντες Facebook Twitter

Περιγράφοντας την έκρηξη ως «άνευ προηγουμένου καταστροφή», ο πρωθυπουργός της Τόνγκα πρόσθεσε ότι ένα «ηφαιστειακό μανιτάρι» έχει καλύψει τα περίπου 170 νησιά της χώρας -εκ των οποίων τα 36 κατοικούνται- επηρεάζοντας πληθυσμό άνω των 100.000 ατόμων.

Αθλητής των ταεκβοντό και σκι, ο Taufatofua είπε την Τετάρτη ότι δεν έχει ακόμη νέα από τον πατέρα του, κυβερνήτη του Haapai, ο οποίος βρισκόταν στο Tongatapu τη στιγμή της έκρηξης, προσθέτοντας ωστόσο ότι το σπίτι της οικογένειάς τους στο νησί Haapai παραμένει όρθιο.

Ολυμπιακός ήρωας

Ο Taufatofua εκπροσώπησε την Τόνγκα στο ταεκβοντό στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο και στο σκι αντοχής στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της PyeongChang το 2018.

Εκείνο που τον έκανε viral, όμως, ήταν οι εικόνες του στην τελετή έναρξης του 2016, χωρίς μπλούζα, γεμάτος λάδι και με ένα παραδοσιακό χαλάκι της Τόνγκα στη μέση του ενώ κυμάτιζε τη σημαία της χώρας του. Στη Νότια Κορέα δύο χρόνια αργότερα, αψηφώντας το κρύο, το έκανε ξανά.

Ο viral σημαιοφόρος της Τόνγκα στους Ολυμπιακούς μάζεψε πάνω από 310.00 δολάρια Facebook Twitter
Στην τελετή έναρξης των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2016, στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. EPA/TATYANA ZENKOVICH

Και στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο, ο Taufatofua ενθουσίασε τους θαυμαστές για άλλη μια φορά, εμφανιζόμενος χωρίς φανέλα, ξανά με λάδια και τη σημαία της Τόνγκα, αλλά με μια συν-σημαιοφόρο, τη Malia Maile Paseka, η οποία αγωνίστηκε στο ταεκβοντό.

Ο viral σημαιοφόρος της Τόνγκα στους Ολυμπιακούς μάζεψε πάνω από 310.00 δολάρια Facebook Twitter

Ο viral σημαιοφόρος της Τόνγκα στους Ολυμπιακούς μάζεψε πάνω από 310.00 δολάρια Facebook Twitter
Στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2018, στην PyeongChang. EPA/FILIP SINGER

Ο Taufatofua έγραψε επίσης ιστορία καθώς έγινε το πρώτο άτομο που συμμετείχε σε τρεις διαδοχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες από την εισαγωγή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων το 1924.

Διεθνή
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ