Ο Τζέιμς Κάμερον προκάλεσε την οργή ακτιβιστών -Παρουσίασε και είδε σόου με δελφίνια

Ο Τζέιμς Κάμερον προκάλεσε την οργή ακτιβιστών -Παρουσίασε και είδε σόου με δελφίνια Facebook Twitter
0

Την οργή ακτιβιστών προκάλεσε ο Τζέιμς Κάμερον, καθώς σε εκδήλωση προώθησης της ταινίας «Avatar: The Way of the Water» στην Ιαπωνία, πραγματοποιήθηκε σόου με δελφίνια.

Ο σκηνοθέτης παρουσίασε και παρακολούθησε το επίμαχο θέαμα μαζί τους πρωταγωνιστές της ταινίας, Σαμ Γουόρθινγκτον, Ζόε Σαλντάνα και Σιγκούρνι Γουίβερ στην Ιαπωνία.

Τα δελφίνια έκαναν μια σειρά από ακροβατικά με επαγγελματίες εκπαιδευτές, καθώς ο Κάμερον τα επαινούσε συνεχώς για την «ευφυΐα και την κοινωνικότητά τους». Ο σκηνοθέτης της ταινίας Avatar στη συνέχεια επιχείρησε να αστειευτεί: «Είμαι βέβαιος ότι όλοι ζήτησαν την άδειά τους για να συμμετάσχουν στο σόου».

Βίντεο: Το σόου με τα δελφίνια παρουσία του Τζέιμς Κάμερον

Το σχόλιο προκάλεσε τη δυσαρέσκεια οργανώσεων για τα δικαιώματα των ζώων όπως η PETA, εκπρόσωπος της οποίας είπε στο Plant Based News: «Γιατί ο Κάμερον δεν στάθηκε για πέντε λεπτά για να σκεφτεί εάν επέτρεψε να θεωρηθεί ότι υποστηρίζει τη σκληρότητα των θαλάσσιων πάρκων;».

«Θα ήθελα πολύ να δω τον Τζέιμς Κάμερον να δεσμεύεται ότι δεν θα παρευρεθεί ποτέ ξανά σε σόου δελφινιών και να καταγγείλει τον σκληρό κυνήγι και τη σφαγή δελφινιών που συμβαίνει στον κόλπο Ταϊτζί», προέτρεψε ο ακτιβιστής Μπέιλι Μέισον στο Instagram.

Η διαμάχη γίνεται ακόμη πιο περίπλοκη λόγω του γεγονότος ότι ο Τζέιμς Κάμερον είναι συμπαραγωγός μιας βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας «The Cove», η οποία έχει θέμα το κυνήγι δελφινιών στην Ιαπωνία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φλόριντα: Καπετάνιος πυροβολούσε και δηλητηρίαζε δελφίνια - Φυλάκιση ενός μηνός και πρόστιμο 51.000 δολαρίων

Διεθνή / Φλόριντα: Καπετάνιος πυροβολούσε και δηλητηρίαζε δελφίνια - Φυλάκιση ενός μηνός και πρόστιμο 51.000 δολαρίων

Σε τουλάχιστον μία περίπτωση, ο Barfield άνοιξε πυρ ενώ στο σκάφος επέβαιναν δύο παιδιά δημοτικού, και σε άλλη, παρουσία περισσότερων από δώδεκα πελατών.
LIFO NEWSROOM
Κάννες 2025: Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον απών από τη συνέντευξη Τύπου της ταινίας του μετά το συμβάν με τον φωτογράφο

Διεθνή / Κάννες 2025: Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον απών από τη συνέντευξη Τύπου της ταινίας του μετά το συμβάν με τον φωτογράφο

Ο έντονος διαπληκτισμός που είχε ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός με φωτογράφο, στο κόκκινο χαλί για την πρεμιέρα της ταινίας «Highest 2 Lowest» στις Κάννες
LIFO NEWSROOM