Τζέιμς Φράνκο: Δεν ξεκίνησα τη σχολή μου για να κάνω σεξ με μαθήτριες μου, αλλά συνέβη

Ο Τζέιμς Φράνκο μιλά για πρώτη φορά μετά τη μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση Facebook Twitter
AP
0

Ο Τζέιμς Φράνκο μιλάει ανοιχτά για την υπόθεση ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς και εκμετάλλευσης στην οποία ενεπλάκη αλλά και την αποχή του από το Χόλιγουντ. 

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια με τον Jess Cagle του SiriusXM, ο 43χρονος ηθοποιός αναφέρθηκε στις κατηγορίες για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά, που κατέθεσαν διάφορες γυναίκες, όπως μετέδωσαν οι Los Angeles Times το 2018.

Ο ηθοποιός μίλησε και για την μήνυση για περιστατικά σεξουαλικής εκμετάλλευσης στη σχολή του το 2019.

Ο ET επιβεβαίωσε τον Φεβρουάριο ότι ο Φράνκο προχώρησε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τις μηνύτριες του 2019, οι οποίες ήταν πρώην μαθητές της σχολής υποκριτικής του στο Studio 4 που πλέον δεν λειτουργεί.

Ο ηθοποιός συμφώνησε να πληρώσει 2.235.000 δολάρια. Η μήνυση κατατέθηκε από δύο γυναίκες, τη Sarah Tither-Kaplan και την Toni Gaal, οι οποίες κατηγόρησαν τον Φράνκο ότι δημιούργησε ένα περιβάλλον παρενόχλησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Ο δικηγόρος του Φράνκο, Μάικλ Πλόνσκερ, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς σε προηγούμενη δήλωση του.

Στη συνέντευξή του την Τρίτη, ο Φράνκο εξήγησε γιατί παρέμεινε τόσο καιρό σιωπηλός.

«Λοιπόν, το 2018, υπήρξαν κάποια παράπονα για μένα και ένα άρθρο και εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα ότι έπρεπε να παραμείνω σιωπηλός. Σκέφτηκα να κάνω μία παύση. Δεν φάνηκε η κατάλληλη στιγμή να πω κάτι. Υπήρχαν άνθρωποι που ήταν αναστατωμένοι μαζί μου και έπρεπε να ακούσω» είπε.


Ο ηθοποιός παραδέχτηκε ότι έχει βρεθεί και στο παρελθόν σε περίοδο κατάχρησης ουσιών, κάτι που τον επηρέασε.  «Υπήρχαν ορισμένα ζητήματα που έπρεπε να αντιμετωπίσω και τα οποία σχετίζονταν επίσης με αυτό. Και έτσι χρησιμοποίησα πραγματικά την ιστορία μου από την ανάρρωσή μου για να αρχίσω να εξετάζω και να αλλάζω αυτό που ήμουν» είπε.


Στην αγωγή τους, οι Tither-Kaplan και Gaal ισχυρίστηκαν ότι το Studio 4 ήταν ένα σχέδιο για να παρέχει στον Φράνκο και στους φίλους του νεαρές γυναίκες, από τις οποίες θα μπορούσαν να επωφεληθούν.

Ισχυρίστηκαν ότι υποβλήθηκαν σε οντισιόν για σεξουαλική εκμετάλλευση και γυρίσματα ταινιών με υποσχέσεις ότι θα πάρουν ρόλους σε ταινίες που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ ή δεν κυκλοφόρησαν ποτέ.

«Κοίτα, θα παραδεχτώ ότι κοιμήθηκα με φοιτητές», είπε ο Φράνκο. «Κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας μου, κοιμόμουν με μαθήτριές μου και αυτό ήταν λάθος. Αλλά όπως είπα, δεν ήταν ο λόγος που ξεκίνησα τη σχολή και δεν ήμουν το άτομο που επέλεξε τους ανθρώπους που βρέθηκαν στην τάξη. Δεν ήταν σχέδιο αυτό από την πλευρά μου.

»Αλλά ναι, υπήρχαν ορισμένες περιπτώσεις όπου, ήμουν σε ένα συναινετικό πράγμα με μία μαθήτρια και δεν θα έπρεπε να είμαι».

»Υποθέτω ότι εκείνη τη στιγμή, η σκέψη μου ήταν αν είναι συναινετικό, είναι εντάξει», συνέχισε. «Εκείνη την εποχή δεν ήμουν ξεκάθαρος όπως είπα» επιμένοντας ότι είχε στο μυαλό του πως ήταν συναινετικό. «Είμαστε όλοι ενήλικες, οπότε…» συμπλήρωσε.


Ο Φράνκο αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε ανάρρωση λόγω εθισμού από το σεξ από το 2016 και επίσης αναγνώρισε ότι απατούσε όλες τις προηγούμενες συντρόφους του πριν από την τωρινή του κοπέλα, Isabel Pakzad.

«Είναι ένα τόσο ισχυρό ναρκωτικό. Και εγώ, κόλλησα σε αυτό για 20 χρόνια. Και το ύπουλο μέρος αυτού είναι ότι έμεινα νηφάλιος από το αλκοόλ όλη εκείνη την εποχή. Και πήγαινα σε συναντήσεις Ανώνυμων Αλκοολικών) όλο αυτό το διάστημα» είπε σημειώνοντας ότι νόμιζε ότι ζούσε μία πνευματική ζωή χωρίς να μπορεί να δει τι πραγματικά συνέβαινε.

«Είχα κοπέλες», συνέχισε. «Δεν θα μπορούσα ποτέ να είμαι πιστός σε κανέναν. Έτσι απατούσα. Απάτησα τους πάντες πριν από την Isabel» παραδέχτηκε.

«Κοίτα, η απάτη είναι ανέντιμη» είπε ενώ παραδέχτηκε ότι το πρόβλημα ήταν ότι το χρησιμοποιούσε ως δικαιολογία. «Σα να ήμουν εντελώς τυφλός στη δυναμική της εξουσίας ή κάτι τέτοιο, αλλά και εντελώς τυφλός για τα ανθρώπινα αισθήματα. Δεν ήθελα να πληγώσω τους ανθρώπους. Και στην πραγματικότητα, δεν ήμουν ένας τύπος που μένει μόνο για μια νύχτα» είπε ενώ τόνισε ότι η συμπεριφορά του «εξελίχθηκε σε σημείο που πλήγωνα τους πάντες».


Ο Φράνκο είπε ακόμα ότι εκτός από όλον αυτόν τον αυτο-στοχασμό, μια σημαντική θετική πτυχή του να είσαι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για τέσσερα χρόνια ήταν ότι σταμάτησε να είναι εργασιομανής.

«Έχω αλλάξει», είπε. «Μου έδωσε το κίνητρο να αλλάξω. Θα συνεχίσω να το δουλεύω αυτό για το υπόλοιπο της ζωής μου. Πραγματικά πιστεύω ότι, αν συνέχιζα τον εθισμό μου στη δουλειά, πιθανότατα θα είχα υποτροπιάσει στο αλκοόλ» παραδέχτηκε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

Για τα σχόλια του Σεθ Ρόγκεν, χρόνια συνεργάτη του, ο οποίος δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να ξαναδουλέψει μαζί του μετά τις κατηγορίες εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση, απάντησε πως πληγώθηκε.

«Λατρεύω τον Σεθ Ρόγκεν. Δούλεψα μαζί του για 20 χρόνια. Δεν τσακωθήκαμε ποτέ αυτά τα 20 χρόνια. Ήταν ο πιο στενός μου φίλος στη δουλειά, ο συνεργάτης μου. Και ξέρετε, αυτό που είπε είναι αλήθεια,. Δεν δουλεύουμε μαζί αυτή τη στιγμή και δεν έχουμε κανένα σχέδιο για να συνεργαστούμε στο μέλλον» είπε.

«Φυσικά, ήταν επώδυνο αλλά το καταλαβαίνω. Έπρεπε να απαντήσει για μένα γιατί εγώ δεν μιλούσα. Απάντησε για μένα και δεν το θέλω αυτό. Και αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους που ήθελα να μιλήσω σήμερα. Επειδή δεν θέλω ο Σεθ ή ο αδερφός μου ή κάποιος άλλος να χρειάζεται να απαντήσει αντί για μένα πια».

Με πληροφορίες του ET 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Διεθνή / Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί ενώ αναζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια - Οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός σταμάτησαν, ενώ η πείνα θερίζει αμάχους και παιδιά
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Διεθνή / Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Η κυβέρνηση Τραμπ υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη για να καταργήσει μαζικά ομοσπονδιακούς κανονισμούς, με στόχο τη μείωση στο μισό των ρυθμιστικών εντολών ως το 2026
LIFO NEWSROOM
Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Διεθνή / Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στα σύνορα Καμπότζης–Ταϊλάνδης, με περισσότερους από 30 νεκρούς και καταγγελίες για παραβίαση θαλάσσιου χώρου - Σε συναγερμό ΟΗΕ και ASEAN.
LIFO NEWSROOM
Το «Βιβλίο Γενεθλίων» του Τζέφρι Επστάιν: Η επιστολές των Κλίντον, Τραμπ και οι εικόνες ζώων που ζευγαρώνουν

Διεθνή / Το «Βιβλίο Γενεθλίων» του Τζέφρι Επστάιν: Οι επιστολές των Κλίντον, Τραμπ και οι εικόνες ζώων που ζευγαρώνουν

Το δερματόδετο άλμπουμ γενεθλίων του Τζέφρι Επστάιν από το 2003 περιείχε επιστολές από πολιτικούς και ισχυρά πρόσωπα όπως οι Μπιλ Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Tour de France: Χρησιμοποιούν οι ποδηλάτες μικροσκοπικούς κινητήρες; - Νέα απειλή για τον κορυφαίο ποδηλατικό αγώνα

Διεθνή / Tour de France: Χρησιμοποιούν οι ποδηλάτες μικροσκοπικούς κινητήρες; - Νέα απειλή για τον κορυφαίο ποδηλατικό αγώνα

Κατά τη Stage 7 του Tour de France, ο έλεγχος αποκάλυψε υπόνοιες για κρυμμένους κινητήρες - Η UCI εντείνει τους ελέγχους για να διατηρήσει την αξιοπιστία του σπορ
LIFO NEWSROOM