Ο Τζέφρι Έπσταϊν «κρατούσε αιχμάλωτα και κακοποιούσε ανήλικα κορίτσια στις Παρθένες Νήσους»

Ο Τζέφρι Έπσταϊν «κρατούσε αιχμάλωτα και κακοποιούσε ανήλικα κορίτσια στις Παρθένες Νήσους» Facebook Twitter
Ο Epstein κατείχε δύο νησιά στο αμερικανικό αρχιπέλαγος, συμπεριλαμβανομένου του Little St James (φωτογραφία)
0

O χρηματιστής Τζέφρι Έπσταϊν κακοποίησε σεξουαλικά κορίτσια ηλικίας μέχρι και 12 ετών στα ιδιωτικά νησιά του, σύμφωνα με τον εισαγγελέα των Αμερικανικών Παρθένων Νήσων.

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, ο οποίος πέθανε στη φυλακή τον Αύγουστο του 2019 εν αναμονή της δίκης του για υποθέσεις κατάχρησης που χρονολογούνται πίσω στο 2005, φέρεται να εμπλεκόταν επίσης σε trafficking κοριτσιών μέχρι πολύ πρόσφατα, συγκεκριμένα το 2018.

Η αγωγή εναντίον του αναφέρει πως τα κορίτσια «παρασύρονταν και στρατολογούνταν» στο σπίτι του στην Καραϊβική όπου εξαναγκάζονταν να κάνουν σεξ.

Ο Τζέφρι Έπσταϊν «κρατούσε αιχμάλωτα και κακοποιούσε ανήλικα κορίτσια στις Παρθένες Νήσους» Facebook Twitter
Με τον Τραμπ και τις συζύγους τους...

Πρόκειται για την πρώτη αγωγή εναντίον του Έπσταϊν στις Παρθένες Νήσους, η οποία στοχεύει σε κατάσχεση μέρους της 577 εκατ. δολαρίων περιουσίας του και τα δυο ιδιωτικά νησιά του, Little Saint James και Great Saint James, η αξία των οποίων υπολογίζεται σε 86 εκατ. δολάρια.

«Ο Έπσταϊν ξεκάθαρα χρησιμοποιούσε τις Παρθένες Νήσους και τις κατοικίες του στα νησιά για να μπορεί να καλύπτει και να επεκτείνει εκεί τις δραστηριότητές του. Μαζί με τον συνεργάτη του, εμπορεύονταν ανήλικα κορίτσια στις Παρθένες Νήσους, τα κρατούσαν αιχμάλωτα και τα κακοποιούσαν σεξουαλικά, προκαλώντας τους σωματικό, πνευματικό και συναισθηματικό πόνο», ανέφερε ο εισαγγελέας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τον Ιούλιο του 2017 ο Έπσταϊν είχε αρνηθεί να επιτρέψει σε έναν αξιωματούχο την είσοδο στο νησί Little Saint James για έρευνα ρουτίνας. Επιπλέον κατηγορείται πως χρησιμοποιούσε ψεύτικες βίζες για να διακινεί γυναίκες και κορίτσια, πολλά εκ των οποίων ήθελαν να γίνουν μοντέλα, εντός και και εκτός της περιοχής του νησιού, έχοντας ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης για να βλέπει τις κινήσεις τους.

Σε ένα περιστατικό, σύμφωνα με την αγωγή, ένα 15χρονο κορίτσι προσπάθησε να φύγει κολυμπώντας από το νησί του Έπσταϊν όταν την ανάγκασαν να εμπλακεί σε σεξουαλικές πράξεις με τον ίδιο και άλλους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η νεαρή γυναίκα αιχμαλωτίστηκε και ο Έπσταϊν κατάσχεσε το διαβατήριό της.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

Διεθνή / Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

«Όπως λέγαμε από την πρώτη ημέρα, αυτή η αγωγή των 400 εκατομμυρίων ήταν ένα κατασκεύασμα, και το Δικαστήριο το αντιλήφθηκε αμέσως», δήλωσαν οι δικηγόροι της Μπλέικ Λάιβλι
LIFO NEWSROOM
Ζόχραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο Μπαράκ Ομπάμα προσφέρθηκε να γίνει «σύμβουλός» του εάν εκλεχθεί δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος επαίνεσαι την προεκλογική εκστρατεία του Μαμντάνι, ο οποίος διατηρεί καθαρό προβάδισμα έναντι των δύο αντιπάλων του
LIFO NEWSROOM
Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Διεθνή / Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο ηθοποιός και επί χρόνια υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστήριξε πως η Χάρις βρέθηκε σε μια «αδύνατη θέση», καθώς αναγκάστηκε «να τρέξει απέναντι στο ίδιο της το πολιτικό παρελθόν»
LIFO NEWSROOM
Βίντεο δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν σεξουαλικά Παλαιστίνιο κρατούμενο

Διεθνή / Παραιτήθηκε η Ισραηλινή αξιωματούχος που ήταν υπεύθυνη για τη διαρροή βίντεο με κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατούμενου

Το υλικό, που δημοσιοποίησε το CNN, φέρεται να δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν βάναυσα έναν Παλαιστίνιο κρατούμενο τον Ιούλιο του 2024
LIFO NEWSROOM
ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / Σεισμός 6,3R στο Αφγανιστάν: Νέος απολογισμός για νεκρούς και τραυματίες - «Αισθητός ως την Καμπούλ»

Ο νέος φονικός σεισμός έπληξε το βόρειο Αφγανιστάν έπειτα από τη σεισμική δόνηση 6 βαθμών στα τέλη Αυγούστου στις επαρχίες Κουνάρ, Λαγκμάν και Νανγκαρχάρ
LIFO NEWSROOM