Ο τυφώνας Μίλτον υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 1 - Εικόνες καταστροφής στην Φλόριντα

Ο τυφώνας Μίλτον υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 1 - Εικόνες καταστροφής στην Φλόριντα Facebook Twitter
Φωτ: Getty
0

Ο τυφώνας Μίλτον που «σαρώνει» την Φλόριντα υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 1 στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ- Σίμπσον, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ.

Ο Μίλτον βρίσκεται περίπου 105 χιλιόμετρα δυτικά - νοτιοδυτικά του Κέιπ Κανάβεραλ στη Φλόριντα, συνοδευόμενος από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα που φτάνει τα 150 χιλιόμετρα την ώρα.

Οι επόμενες ώρες αναμένεται να είναι οι δυσκολότερες για τις ανατολικές ακτές εκτιμούν οι επιστήμονες στις ΗΠΑ, με τον Δήμαρχο της Τάμπα να κάνει πριν από λίγο νέα έκκληση στους κατοίκους να μείνουν προφυλαγμένοι σε ασφαλές σημείο. Εκδόθηκε δεύτερη έκτακτη κατάσταση έκτακτης ανάγκης για πλημμύρες στις περιοχές Τάμπα, Σεν Πιτερσμπεργκ, Ριβερβιου και Παλμέτο.

Πριν ο τυφώνας Μίλτον φτάσει στην ξηρά, ανεμοστρόβιλοι έπεσαν σε όλη την πολιτεία. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι επιβεβαιώθηκε ότι σκοτώθηκαν από ανεμοστρόβιλο στην κομητεία Σεντ Λούσι - μια νοτιοανατολική περιοχή στο Φορτ Πιρς, μετέδωσε το NBC.

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Περιφέρειας του Σεντ Λούσι επιβεβαίωσε τους θανάτους και ότι πολλοί άλλοι άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Ο Μίλτον άρχισε να πλήττει τη Φλόριντα περίπου στις 20:30 (τοπική ώρα) 03:30 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, εξασθενημένος στην Κατηγορία 3 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον, με ταχύτητα ανέμων 195 χλμ / ώρα, κοντά στη νήσο Σιέστα Κι, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (National Hurricane Center / NHC).

Περισσότερα από 2 εκατομμύρια νοικοκυριά είναι πλέον χωρίς ρεύμα μετά την επέλαση του τυφώνα Μίλτον στην κεντρική Φλόριντα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

Η ιστοσελίδα PowerOutages δείχνει ότι σχεδόν το 100% των πελατών στην κομητεία Hardee ήταν χωρίς ρεύμα, ενώ οι άνθρωποι στις κομητείες Sarasota, Manatee και Pinella επλήγησαν επίσης σκληρά από τις διακοπές.

Οι εταιρείες ενέργειας εξυπηρετούν περισσότερους από 11,5 εκατομμύρια λογαριασμούς πελατών σε ολόκληρη την πολιτεία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται καθώς οι ανεμοστρόβιλοι που προκάλεσε ο τυφώνας, οι συνεχείς τροπικοί άνεμοι και οι πλημμύρες κατακλύζουν την περιοχή.

Μετά την εμφάνιση εικόνων που δείχνουν την κατεστραμμένη οροφή του γηπέδου Tropicana Field, βίντεο δείχνει έναν μεγάλο γερανό που έχει καταρρεύσει σε κτίριο στη Φλόριντα. Οι αξιωματούχοι στο Σεντ Πίτερσμπουργκ, μία από τις πόλεις που επλήγησαν περισσότερο από τον τυφώνα Μίλτον, δήλωσαν: «Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί σε κανένα από τα δύο περιστατικά προς το παρόν».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και θανατική ποινή

Οι δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού περιλαμβάνουν έναν επιβαρυντικό παράγοντα, που σημαίνει ότι αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή
THE LIFO TEAM
Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Ο πρόεδρος Μάρκος «απορρίπτει κατηγορηματικά την περιγραφή των Φιλιππινών ως κέντρου εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους», μετά τη σύνδεση της χώρας με την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ
THE LIFO TEAM
Ρόμαν Αμπράμοβιτς: 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea θα μεταφερθούν σε ταμείο για την Ουκρανία

Διεθνή / Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μεταφέρει 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea σε ταμείο για την Ουκρανία

Ο Στάρμερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματα του Ρώσου ολιγάρχη
THE LIFO TEAM
Νότια Αφρική DJ Δολοφονία

Διεθνή / Δολοφονήθηκε γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και DJ στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ

Yλικό από κάμερες ασφαλείας φέρεται να καταγράφει έναν άνδρα με ράστα, ντυμένο με στολή που έμοιαζε με στολή εταιρείας ασφαλείας, να πυροβολεί το θύμα πριν τραπεί σε φυγή
THE LIFO TEAM
Λούβρο: Κλειστό και σήμερα το μουσείο - Παρατείνεται η απεργία των εργαζομένων

Διεθνή / Λούβρο: Κλειστό «εν μέρει» το μουσείο παρά την παράταση της απεργίας των εργαζομένων

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κάνουν λόγο για μια ολοένα και μεγαλύτερη λίστα προβλημάτων, που περιλαμβάνει χρόνια υποστελέχωση, φθορές στις υποδομές, επιδείνωση των συνθηκών εργασίας
THE LIFO TEAM