Ο τυφώνας Μίλτον υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 1 - Εικόνες καταστροφής στην Φλόριντα

Ο τυφώνας Μίλτον υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 1 - Εικόνες καταστροφής στην Φλόριντα Facebook Twitter
Φωτ: Getty
0

Ο τυφώνας Μίλτον που «σαρώνει» την Φλόριντα υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 1 στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ- Σίμπσον, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ.

Ο Μίλτον βρίσκεται περίπου 105 χιλιόμετρα δυτικά - νοτιοδυτικά του Κέιπ Κανάβεραλ στη Φλόριντα, συνοδευόμενος από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα που φτάνει τα 150 χιλιόμετρα την ώρα.

Οι επόμενες ώρες αναμένεται να είναι οι δυσκολότερες για τις ανατολικές ακτές εκτιμούν οι επιστήμονες στις ΗΠΑ, με τον Δήμαρχο της Τάμπα να κάνει πριν από λίγο νέα έκκληση στους κατοίκους να μείνουν προφυλαγμένοι σε ασφαλές σημείο. Εκδόθηκε δεύτερη έκτακτη κατάσταση έκτακτης ανάγκης για πλημμύρες στις περιοχές Τάμπα, Σεν Πιτερσμπεργκ, Ριβερβιου και Παλμέτο.

Πριν ο τυφώνας Μίλτον φτάσει στην ξηρά, ανεμοστρόβιλοι έπεσαν σε όλη την πολιτεία. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι επιβεβαιώθηκε ότι σκοτώθηκαν από ανεμοστρόβιλο στην κομητεία Σεντ Λούσι - μια νοτιοανατολική περιοχή στο Φορτ Πιρς, μετέδωσε το NBC.

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Περιφέρειας του Σεντ Λούσι επιβεβαίωσε τους θανάτους και ότι πολλοί άλλοι άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Ο Μίλτον άρχισε να πλήττει τη Φλόριντα περίπου στις 20:30 (τοπική ώρα) 03:30 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, εξασθενημένος στην Κατηγορία 3 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον, με ταχύτητα ανέμων 195 χλμ / ώρα, κοντά στη νήσο Σιέστα Κι, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (National Hurricane Center / NHC).

Περισσότερα από 2 εκατομμύρια νοικοκυριά είναι πλέον χωρίς ρεύμα μετά την επέλαση του τυφώνα Μίλτον στην κεντρική Φλόριντα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

Η ιστοσελίδα PowerOutages δείχνει ότι σχεδόν το 100% των πελατών στην κομητεία Hardee ήταν χωρίς ρεύμα, ενώ οι άνθρωποι στις κομητείες Sarasota, Manatee και Pinella επλήγησαν επίσης σκληρά από τις διακοπές.

Οι εταιρείες ενέργειας εξυπηρετούν περισσότερους από 11,5 εκατομμύρια λογαριασμούς πελατών σε ολόκληρη την πολιτεία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται καθώς οι ανεμοστρόβιλοι που προκάλεσε ο τυφώνας, οι συνεχείς τροπικοί άνεμοι και οι πλημμύρες κατακλύζουν την περιοχή.

Μετά την εμφάνιση εικόνων που δείχνουν την κατεστραμμένη οροφή του γηπέδου Tropicana Field, βίντεο δείχνει έναν μεγάλο γερανό που έχει καταρρεύσει σε κτίριο στη Φλόριντα. Οι αξιωματούχοι στο Σεντ Πίτερσμπουργκ, μία από τις πόλεις που επλήγησαν περισσότερο από τον τυφώνα Μίλτον, δήλωσαν: «Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί σε κανένα από τα δύο περιστατικά προς το παρόν».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM