Ένταση μεταξύ Φλωρίδη και Φάμελλου: «Υπονομεύετε την Ελλάδα υπέρ της Τουρκίας- Είστε η ντροπή της χώρας»

Ένταση μεταξύ Φλωρίδη και Φάμελλου: «Υπονομεύετε την Ελλάδα υπέρ της Τουρκίας- Είστε η ντροπή της χώρας» Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

Νέα ένταση προκλήθηκε και στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής, με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, να εξαπολύει δριμεία επίθεση κατά της αντιπολίτευσης.

Ο Γιώργος Φλωρίδης κατηγόρησε την αντιπολίτευση πως αποπειράται να υποσκάψει τη συμφωνία της χώρας με το Ισραήλ προς όφελος της Τουρκίας με αφορμή τους Ισραηλινούς τουρίστες και τα όσα γίνονται στα λιμάνια της χώρας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε χαρακτηριστικά: “Δίνετε μάχη για να υποστηρίξετε την εισβολή εις βάρος της χώρας μας. Προσπαθείτε να υπονομεύσετε τη συμφωνία μας με το Ισραήλ υπέρ της Τουρκίας. Ξέρουμε τι κάνετε. Με γελοίες περιθωριακές ομάδες στα λιμάνια εμποδίζετε την προσέγγιση των Ισραηλινών, θέλοντας να πυρπολήσετε τη συμμαχία μας υπέρ της Τουρκίας”.

Στη συνέχεια, ο Γιωργος Φλωρίδης υποστήριξε ότι: “Δεν έχετε συνηθίσει να τα ακούτε αυτά. Μας κουνάτε το χέρι. Δεν έχετε το ηθικό πλεονέκτημα. Άλλοι το έχουν. Το έχουν αυτοί που δίνουν τη μάχη για την εθνική ανεξαρτησία και την εθνική κυριαρχία. Σας ακούμε εδώ και δύο χρόνια να μας εγκαλείτε δολοφόνους, Καμόρα και μαφία και μιλάτε εσείς για πολιτικό ήθος και δεν ντρέπεστε. Κύριε Φάμελλε που πήγαν οι κατηγορίες σας για Καμόρα και μιλάτε εσείς για ήθος;”.

Η απάντηση από την πλευρά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου, ήταν εξίσου οξεία. Αναφέρθηκε στον υπουργό ως “Υπουργό όνειδος για τη δημοκρατία”, τον κατηγόρησε ότι απέδωσε στην αντιπολίτευση έλλειμμα πατριωτισμού και απόρριψη εθνικών θέσεων και τον κάλεσε να ανακαλέσει άμεσα, δηλώνοντας πως τέτοιου είδους αμφισβητήσεις δεν είναι ανεκτές από έναν υπουργό που, όπως είπε, αποτελεί “ντροπή της χώρας”.

Η ένταση αυτή οδήγησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ζητήσουν την παραίτηση ή αποπομπή του κ. Φλωρίδη, κάνοντας λόγο για απαράδεκτες κατηγορίες και προσβολή του δημοκρατικού διαλόγου στη Βουλή.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM