O Tραμπ ζήτησε τον Φάρατζ πρεσβευτή της Βρετανίας στις ΗΠΑ

O Tραμπ ζήτησε τον Φάρατζ πρεσβευτή της Βρετανίας στις ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε σε tweet του ότι ο επικεφαλής του βρετανικού ευρωσκεπτικιστικού κόμματος UKIP Νάιτζελ Φάρατζ θα «έκανε εξαιρετική δουλειά», αν διοριζόταν πρεσβευτής της χώρας του στις ΗΠΑ.

 

«Πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν να δουν τον Νάιτζελ Φάρατζ να εκπροσωπεί τη Μεγάλη Βρετανία ως πρεσβευτής στις ΗΠΑ», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter. «Θα έκανε εξαιρετική δουλειά», σημείωσε.

 


 

Ο Φάρατζ,  μια από τις κεντρικές προσωπικότητες που είχαν πραγματοποιήσει εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, ήταν ο πρώτος Βρετανός πολιτικός που συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ.

 

«Η Βρετανία του Brexit σημαίνει τεράστιες παγκόσμιες ευκαιρίες. Ένα από τα πρώτα μέρη που η Βρετανία θα πρέπει να ξεκινήσει είναι οι ΗΠΑ με τον Ντόναλντ Τραμπ», είχε δηλώσει μετά τη συνάντησή τους.

 

Η δήλωση του Τραμπ είναι ασυνήθιστη, καθώς τους πρεσβευτές τους διορίζουν οι κυβερνήσεις των χωρών τους και όχι οι κυβερνήσεις των χωρών όπου διορίζονται.

 

Ο Βρετανός πολιτικός από την πλευρά του δήλωσε «πολύ κολακευμένος» από το αίτημα του Τραμπ. «Είχα πει από τη στιγμή που συνάντησα τον νεοεκλεγέντα πρόεδρό ότι θα κάνω ό,τι μπορώ για να συμβάλω με θετικό τρόπο και να βοηθήσω τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας», δήλωσε ο Φάρατζ στο Press Association.

 

Πάντως η βρετανική κυβέρνηση απάντησε λακωνικά ότι «δεν υπάρχει κενή θέση». «Ήδη διαθέτουμε έναν εξαιρετικό πρεσβευτή στις ΗΠΑ», πρόσθεσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM