Ο Τραμπ στηρίζει τη νέα διευθύντρια της CIA, παρά τις κατηγορίες για βασανισμούς υπόπτων

Ο Τραμπ στηρίζει τη νέα διευθύντρια της CIA, παρά τις κατηγορίες για βασανισμούς υπόπτων Facebook Twitter
EPA/SHAWN THEW
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε τη στήριξή του σήμερα στο πρόσωπο της Τζίνας Χάσπελ, την οποία πρότεινε για την ηγεσία της CIA, μια υποψηφιότητα, ωστόσο, που πρέπει να επικυρωθεί από τη Γερουσία κι ενώ ο αμερικανικός Τύπος έγραψε πως η ίδια σκεφτόταν να την αποσύρει λόγω των κατηγοριών περί βασανιστηρίων σε βάρος της.

Η Τζίνα Χάσπελ αναμένεται να περάσει την Τετάρτη από ακρόαση από τους γερουσιαστές στο πλαίσιο της διαδικασίας επικύρωσης της θέσης της.

Όμως, σύμφωνα με χθεσινό άρθρο της εφημερίδας Washington Post, η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τα ηνία της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών ήθελε να απορρίψει το πόστο, φοβούμενη ότι οι κατηγορίες σχετικά με τον ρόλο που διαδραμάτισε στον βασανισμό υπόπτων θα της στοίχιζαν την επικύρωση της θέσης της.

Η Χάσπελ συχνά βρέθηκε στο στόχαστρο επικρίσεων για τις ευθύνες της για την εγκατάσταση στο εξωτερικό και μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 μυστικών φυλακών, όπου μέθοδοι όπως η προσομοίωση πνιγμού, χρησιμοποιήθηκαν κατά την ανάκριση υπόπτων.

«Η υποψήφιά μου για την θέση της διευθύντριας της CIA, την οποία σέβομαι πολύ, η Τζίνα Χάσπελ βρίσκεται στο στόχαστρο επικρίσεων, διότι ήταν πολύ σκληρή με τους Τρομοκράτες. Σκεφτείτε ότι, ενώ διανύουμε το ίδιο επικίνδυνους καιρούς, έχουμε τον άνθρωπο με τα περισσότερα προσόντα για τη θέση, μια γυναίκα, την οποία οι Δημοκρατικοί δεν θέλουν διότι ήταν πολύ σκληρή εναντίον της τρομοκρατίας. Τζίνα, νίκησέ τους!» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Washington Post, ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος άσκησε πιέσεις στην Τζίνα Χάσπελ προκειμένου να μην αποσύρει την υποψηφιότητά της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φρίντριχ Μερτς: Ποιος είναι ο φιλόδοξος Χριστιανοδημοκράτης που «σκόνταψε» στην πορεία προς την καγκελαρία

Διεθνή / Φρίντριχ Μερτς: Ποιος είναι ο φιλόδοξος Χριστιανοδημοκράτης που «σκόνταψε» στην πορεία προς την καγκελαρία

Ο Μερτς ορκίστηκε καγκελάριος - Αναδείχθηκε πρώτος στις γερμανικές εκλογές και αναμενόταν να γίνει ο επόμενος καγκελάριος, όμως στην πρώτη ψηφοφορία δεν εξασφάλισε την απαιτούμενη πλειοψηφία
LIFO NEWSROOM
Απόδραση από το Αλκατράζ: Πόσο επηρεάστηκε ο Τραμπ από την ταινία και διέταξε την επαναλειτουργία του;

Διεθνή / Απόδραση από το Αλκατράζ: Πόσο επηρεάστηκε ο Τραμπ από την ταινία και διέταξε την επαναλειτουργία του

Πρώτα η ταινία προβλήθηκε σε τοπικό δίκτυο της Φλόριντα, όπου πέρασε το Σαββατοκύριακο ο Τραμπ - Την επόμενη ημέρα ο Αμερικανός πρόεδρος απαίτησε να ανοίξει και πάλι το Αλκατράζ
LIFO NEWSROOM
Δικαστής διατάσσει την κυβέρνηση Τραμπ να δεχθεί 12.000 πρόσφυγες

Διεθνή / Δικαστής διατάσσει την κυβέρνηση Τραμπ να δεχθεί 12.000 πρόσφυγες

Αμερικανός δικαστής εντολή στην κυβέρνηση Τραμπ να δεχτεί 12.000 πρόσφυγες, απορρίπτοντας την ερμηνεία της κυβέρνησης σχετικά με περιορισμούς. Ανατροπή στο διάταγμα του Τραμπ για αναστολή εισδοχής προσφύγων
LIFO NEWSROOM