Ο Τραμπ παρεμβαίνει στη γερμανική κρίση με δηλώσεις κατά της μετανάστευσης

Ο Τραμπ παρεμβαίνει στη γερμανική κρίση με δηλώσεις κατά της μετανάστευσης Facebook Twitter
0

Με αναρτήσεις του στο Twitter, ο Ντόναλντ Τραμπ παρενέβη σήμερα στην πολιτική κρίση στη Γερμανία, τονίζοντας ότι οι Γερμανοί στρέφονται εναντίον της Άνγκελα Μέρκελ εξαιτίας του μεταναστευτικού ζητήματος.

«Ο γερμανικός λαός στρέφεται εναντίον των ηγετών του ενώ η μετανάστευση κλονίζει τον ήδη εύθραυστο συνασπισμό του Βερολίνου», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.


«Η εγκληματικότητα στη Γερμανία βρίσκεται σε μεγάλη άνοδο. Μεγάλο λάθος σε όλη την Ευρώπη το γεγονός ότι αφήνουν να μπουν εκατομμύρια άνθρωποι που τόσο έντονα και βίαια αλλάζουν την κουλτούρα τους!», πρόσθεσε στην ανάρτησή του.

«Δεν θέλουμε αυτό που συμβαίνει με τη μετανάστευση στην Ευρώπη να συμβεί στις ΗΠΑ!», έγραψε ο Τραμπ ο οποίος αντιμετωπίζει έντονες επικρίσεις στις ΗΠΑ, εξαιτίας της πολιτικής της «μηδενικής ανοχής» στη μετανάστευση, στο πλαίσιο της οποίας τα παιδιά χωρίζονται από τους γονείς τους που δεν έχουν χαρτιά.

Η Γερμανίδα καγκελάριος παίζει αυτή τη στιγμή το πολιτικό μέλλον της, μετά τη χωρίς προηγούμενο αμφισβήτηση της μεταναστευτικής πολιτικής της από την πιο δεξιά πτέρυγα του κυβερνητικού συνασπισμού της, η οποία απαιτεί περισσότερη αυστηρότητα στα σύνορα.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας και Αρχηγός των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ έδωσε προθεσμία έως το τέλος του μήνα στη Μέρκελ, για τη διαφωνία τους στο θέμα των επαναπροωθήσεων.

Απείλησε ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των ευρωπαίων ηγετών στο περιθώριο της συνόδου κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου, θα κλείσει τα σύνορα της Γερμανίας για τους μετανάστες «τον Ιούλιο» και θα ξεκινήσουν επαναπροωθήσεις ατόμων που εμπίπτουν στις προβλέψεις του Κανονισμού του Δουβλίνου.

Στη συνέχεια, η Μέρκελ αποδέχτηκε τη διορία του Ζεεχόφερ, για εξεύρεση λύσης στο μεταναστευτικό μέχρι τέλος Ιουνίου, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει το τεταμένο πολιτικό κλίμα που επικρατεί στη χώρα.

Η καγκελάριος της Γερμανίας θα επιδιώξει διμερείς συμφωνίες με Ευρωπαίους εταίρους της για το ζήτημα της επαναπροώθησης μεταναστών, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της 28ης και 29ης Ιουνίου. Μετά τη Σύνοδο η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου, όπως δήλωσε η Μέρκελ. «Δεν υπάρχει αυτοματισμός», υπογράμμισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νόμο – ορόσημο για το περιβάλλον «πέρασε» η ΕΕ: Προβλέπει αποκατάσταση 20% έως το τέλος της δεκαετίας

Περιβάλλον / Νόμο – ορόσημο για το περιβάλλον ψήφισε η ΕΕ για αποκατάσταση του 20% της γης και της θάλασσας μέχρι το 2030

Φύτευση δέντρων, ενίσχυση του πληθυσμού των μελισσών και προστασία των θαλασσών - Τι προβλέπει ο νόμος - Γιατί ξέσπασε πολιτική θύελλα στην Αυστρία
NEWSROOM
Ο Μπάιντεν θα ανακοινώσει προστασία από την απέλαση και άδειες εργασίας για συζύγους Αμερικανών πολιτών

Διεθνή / Ο Μπάιντεν νομιμοποιεί τους μετανάστες συζύγους Αμερικανών πολιτών

Ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι περισσότεροι από 500.000 σύζυγοι Αμερικανών πολιτών θα επωφεληθούν, αλλά και επιπλέον 50.000 νέοι κάτω των 21 ετών των οποίων ο γονέας είναι παντρεμένος με Αμερικανό πολίτη
NEWSROOM