Η Μέρκελ αποδέχτηκε το τελεσίγραφο Ζεεχόφερ για το προσφυγικό

Η Μέρκελ αποδέχτηκε το τελεσίγραφο Ζεεχόφερ για το προσφυγικό Facebook Twitter
EPA/CLEMENS BILAN
1

Η Άνγκελα Μέρκελ αποδέχτηκε τη διορία του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, για εξεύρεση λύσης στο μεταναστευτικό μέχρι τέλος Ιουνίου, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει το τεταμένο πολιτικό κλίμα που επικρατεί στη χώρα.

Η καγκελάριος της Γερμανίας θα επιδιώξει διμερείς συμφωνίες με Ευρωπαίους εταίρους της για το ζήτημα της επαναπροώθησης μεταναστών, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της 28ης και 29ης Ιουνίου. Μετά τη Σύνοδο η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου, όπως δήλωσε η Μέρκελ. «Δεν υπάρχει αυτοματισμός», υπογράμμισε. 

Ωστόσο, την ίδια ώρα, ο Ζεεχόφερ δήλωνε ότι εάν δεν επιτευχθεί κάποια συμφωνία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, από τις αρχές Ιουλίου θα ξεκινήσουν επαναπροωθήσεις ατόμων που εμπίπτουν στις προβλέψεις του Κανονισμού του Δουβλίνου.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας και Αρχηγός των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) έδωσε προθεσμία έως το τέλος του μήνα στη Μέρκελ, για τη διαφωνία τους στο θέμα των επαναπροωθήσεων.

Το προεδρείο του κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών ενέκρινε πρόταση που προβλέπει μεταξύ άλλων, ότι εάν ως τότε δεν καταστεί δυνατή μια συμφωνία με τους εταίρους της ΕΕ στη σύνοδο κορυφής, θα ξεκινήσουν ευρείες επαναπροωθήσεις μεταναστών στα σύνορα.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας απειλείται με κλιμάκωση εξαιτίας των διαμετρικά αντίθετων θέσεων της Μέρκελ και του Ζέεχοφερ. 

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΣΤΑΙΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ήταν ο Έπσταϊν Ισραηλινός κατάσκοπος; Τι αποκαλύπτει πληροφοριοδότης του FBI

Τα νέα αρχεία περιλαμβάνουν και αναφορές σε προσωπικότητες υψηλού προφίλ, επανατροφοδοτώντας την έρευνα για τον τρόπο που κινήθηκε ο Έπσταϊν μέσα στα δίκτυα της παγκόσμιας ελίτ
THE LIFO TEAM
ICE ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΙΛΑΝΟ

Διεθνή / «F*** ICE»: Βρετανός σκιέρ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων έγραψε μήνυμα διαμαρτυρίας στο χιόνι

Πριν από τους Αγώνες του 2022 είχε επικρίνει την επιλογή της Κίνας ως διοργανώτριας, επικαλούμενος ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη μεταχείριση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας
THE LIFO TEAM
Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Διεθνή / Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Ο 78χρονος καλλιτέχνης αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα της περιόδου 2000–2015, υποστηρίζοντας ότι στο σπίτι του υπήρχαν τρεις σταθερές τηλεφωνικές γραμμές και ότι «όλες είχαν παγιδευτεί»
THE LIFO TEAM