Η Μέρκελ αποδέχτηκε το τελεσίγραφο Ζεεχόφερ για το προσφυγικό

Η Μέρκελ αποδέχτηκε το τελεσίγραφο Ζεεχόφερ για το προσφυγικό Facebook Twitter
EPA/CLEMENS BILAN
1

Η Άνγκελα Μέρκελ αποδέχτηκε τη διορία του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, για εξεύρεση λύσης στο μεταναστευτικό μέχρι τέλος Ιουνίου, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει το τεταμένο πολιτικό κλίμα που επικρατεί στη χώρα.

Η καγκελάριος της Γερμανίας θα επιδιώξει διμερείς συμφωνίες με Ευρωπαίους εταίρους της για το ζήτημα της επαναπροώθησης μεταναστών, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της 28ης και 29ης Ιουνίου. Μετά τη Σύνοδο η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου, όπως δήλωσε η Μέρκελ. «Δεν υπάρχει αυτοματισμός», υπογράμμισε. 

Ωστόσο, την ίδια ώρα, ο Ζεεχόφερ δήλωνε ότι εάν δεν επιτευχθεί κάποια συμφωνία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, από τις αρχές Ιουλίου θα ξεκινήσουν επαναπροωθήσεις ατόμων που εμπίπτουν στις προβλέψεις του Κανονισμού του Δουβλίνου.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας και Αρχηγός των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) έδωσε προθεσμία έως το τέλος του μήνα στη Μέρκελ, για τη διαφωνία τους στο θέμα των επαναπροωθήσεων.

Το προεδρείο του κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών ενέκρινε πρόταση που προβλέπει μεταξύ άλλων, ότι εάν ως τότε δεν καταστεί δυνατή μια συμφωνία με τους εταίρους της ΕΕ στη σύνοδο κορυφής, θα ξεκινήσουν ευρείες επαναπροωθήσεις μεταναστών στα σύνορα.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας απειλείται με κλιμάκωση εξαιτίας των διαμετρικά αντίθετων θέσεων της Μέρκελ και του Ζέεχοφερ. 

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / «Οι Αμερικανοί λένε όχι»: Ο Ομπάμα στηρίζει δημόσια τις διαδηλώσεις κατά της ICE στη Μινεάπολη

Ο Ομπάμα έκανε λόγο για «πρωτοφανή» δράση της ICE στη Μινεάπολη, περιγράφοντας επιχειρήσεις χωρίς σαφές πλαίσιο, με ομοσπονδιακούς πράκτορες να μπαίνουν σε σπίτια και να βγάζουν ανθρώπους έξω
THE LIFO TEAM
Ζιζέλ Πελικό: «Ένιωσα συντετριμμένη από τη φρίκη αλλά δεν νιώθω θυμό»

Διεθνή / Ζιζέλ Πελικό: «Ένιωσα συντετριμμένη από τη φρίκη αλλά δεν νιώθω θυμό»

Η 73χρονη δηλώνει αποφασισμένη να βρει απαντήσεις για να θεραπευτεί - «Θέλω να επισκεφθώ τον πρώην σύζυγό μου για να έχω απαντήσεις. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω, αλλά πρέπει να τον κοιτάξω κατάματα»
THE LIFO TEAM