Ο Τραμπ καρατόμησε τον Τζον Μπόλτον, τον σύμβουλό του για θέματα εθνικής ασφάλειας

Ο Τραμπ καρατόμησε τον Τζον Μπόλτον, τον σύμβουλό του για θέματα εθνικής ασφάλειας Facebook Twitter
0

Το τέλος τη συνεργασίας του με τον Τζον Μπόλτον, συμβούλου σε θέματα εθνικής ασφάλειας, ανακοίνωσε αιφνιδίως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι διαφωνούσε με πολλές εισηγήσεις του Μπόλτον και πως ο σύμβουλός του υπέβαλε την παραίτησή του σήμερα το πρωί καθώς χθες το βράδυ τον ενημέρωσε ότι δεν χρειάζεται πλέον τις υπηρεσίες του. Πρόσθεσε ότι θα ανακοινώσει το όνομα του νέου συμβούλου του για θέματα εθνικής ασφάλειας την επόμενη εβδομάδα.

Ο Μπόλτον διορίστηκε στη θέση αυτή τον Απρίλιο του 2018 και ήταν ο τρίτος κατά σειρά σύμβουλος σε θέματα εθνικής ασφαλείας που λάμβανε τη θέση αυτή.

Πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε έντονη διαφωνία στο θέμα της διακοπής διαπραγματεύσεων με τους Ταλιμπάν, που ανακοίνωσε επισήμως χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Να σημειωθεί ότι περίπου μία ώρα νωρίτερα από την ανακοίνωση του Τραμπ, είχε ανακοινωθεί επισήμως ότι ο Μπόλτον επρόκειτο να παραχωρήσει κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μάικ Πομπέο, χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί το θέμα.

Ο Μπόλτον  ήταν γνωστό ευρέως ότι πίεζε τον πρόεδρο να τηρήσει σκληρή γραμμή σε διάφορα θέματα, όπως για παράδειγμα απέναντι στη Βόρεια Κορέα. Ήταν επίσης ο αρχιτέκτονας της σκληρής γραμμής απέναντι στο Ιράν και συνηγορούσε υπέρ μιας πιο αυστηρής προσέγγισης σε θέματα που αφορούν τη Ρωσία και το Αφγανιστάν.

Τις τελευταίες εβδομάδες, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης στις σχέσεις της Ουάσινγκτον με την Τεχεράνη, ο Αμερικανός πρόεδρος έστελνε διφορούμενα και αντικρουόμενα μηνύματα, δηλώνοντας μεταξύ άλλων πρόθυμος να συναντηθεί και να διαπραγματευτεί με την ιρανική ηγεσία.

Ο Μπόλτον ανέλαβε αυτήν τη θέση τον Απρίλιο του 2018, αντικαθιστώντας τον Χ.Ρ. ΜακΜάστερ. Κάποιες φορές ήρθε σε σύγκρουση με τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, έναν από τους πιστότερους υπουργούς του Τραμπ. Ο ίδιος πάντως, με μια λακωνική και αινιγματική ανάρτησή του στο Twitter, έδωσε μια διαφορετική εκδοχή των γεγονότων από εκείνη που παρουσίασε ο Τραμπ: «Προσφέρθηκα να παραιτηθώ χθες το βράδυ και ο πρόεδρος Τραμπ είπε: Ας το συζητήσουμε αύριο, έγραψε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΟΓΟΣ ΖΑΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΥΧΗΣ

Διεθνή / Μελέτη: Οι ιθαγενείς της Αμερικής έπαιζαν παιχνίδια τύχης πριν από 12.000 χρόνια

Τα πρώτα ζάρια εμφανίστηκαν πριν από περίπου 12.000 χρόνια στις Μεγάλες Πεδιάδες της Βόρειας Αμερικής, δηλαδή περισσότερα από 6.000 χρόνια πριν από τα παλαιότερα γνωστά παραδείγματα, σύμφωνα με τη μελέτη
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΒΑΝΣ

Διεθνή / Στο Πακιστάν οι συνομιλίες ΗΠΑ–Ιράν με Βανς – Οι όροι της Τεχεράνης και οι «κόκκινες γραμμές»

Παρά ορισμένα συγκρατημένα θετικά μηνύματα από τη διαδικασία, οι διαφορές παραμένουν βαθιές, με τις δύο πλευρές να προσέρχονται με διαφορετικές προτεραιότητες
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ

Διεθνή / Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποια ήταν η τελευταία επιθυμία που είχε και αφορούσε τα δισέγγονά της

Αν και το παλάτι δεν αποκάλυψε ποτέ λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της, φέρεται να επιδεινώθηκε το καλοκαίρι του 2022 και σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρχε μια αίσθηση αποχαιρετισμού στις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Λίβανος: Πότε οι συνομιλίες με Ισραήλ, το μήνυμα της Χεζμπολάχ - Έκκληση να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί

Αφού τέθηκε σε εφαρμογή κατάπαυση πυρός ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν, το Ισραήλ υποστήριξε- αντίθετα με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν που ήταν ο μεσολαβητής «κλειδί»- ότι ο Λίβανος δεν συμπεριλαμβανόταν στη συμφωνία
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ FAST FOOD ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Διεθνή / Γαλλία: Το fast food εκτοξεύεται στη «γενέτειρα» της haute cuisine, προκαλώντας ανησυχία στον κλάδο

Πλέον περισσότερο από το μισό της αγοράς προέρχεται από fast food και fast casual επιχειρήσεις, σε μία τάση που στηρίζεται κυρίως στους νεότερους καταναλωτές και στα social media
THE LIFO TEAM