Ο Τραμπ καρατόμησε τον Τζον Μπόλτον, τον σύμβουλό του για θέματα εθνικής ασφάλειας

Ο Τραμπ καρατόμησε τον Τζον Μπόλτον, τον σύμβουλό του για θέματα εθνικής ασφάλειας Facebook Twitter
0

Το τέλος τη συνεργασίας του με τον Τζον Μπόλτον, συμβούλου σε θέματα εθνικής ασφάλειας, ανακοίνωσε αιφνιδίως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι διαφωνούσε με πολλές εισηγήσεις του Μπόλτον και πως ο σύμβουλός του υπέβαλε την παραίτησή του σήμερα το πρωί καθώς χθες το βράδυ τον ενημέρωσε ότι δεν χρειάζεται πλέον τις υπηρεσίες του. Πρόσθεσε ότι θα ανακοινώσει το όνομα του νέου συμβούλου του για θέματα εθνικής ασφάλειας την επόμενη εβδομάδα.

Ο Μπόλτον διορίστηκε στη θέση αυτή τον Απρίλιο του 2018 και ήταν ο τρίτος κατά σειρά σύμβουλος σε θέματα εθνικής ασφαλείας που λάμβανε τη θέση αυτή.

Πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε έντονη διαφωνία στο θέμα της διακοπής διαπραγματεύσεων με τους Ταλιμπάν, που ανακοίνωσε επισήμως χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Να σημειωθεί ότι περίπου μία ώρα νωρίτερα από την ανακοίνωση του Τραμπ, είχε ανακοινωθεί επισήμως ότι ο Μπόλτον επρόκειτο να παραχωρήσει κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μάικ Πομπέο, χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί το θέμα.

Ο Μπόλτον  ήταν γνωστό ευρέως ότι πίεζε τον πρόεδρο να τηρήσει σκληρή γραμμή σε διάφορα θέματα, όπως για παράδειγμα απέναντι στη Βόρεια Κορέα. Ήταν επίσης ο αρχιτέκτονας της σκληρής γραμμής απέναντι στο Ιράν και συνηγορούσε υπέρ μιας πιο αυστηρής προσέγγισης σε θέματα που αφορούν τη Ρωσία και το Αφγανιστάν.

Τις τελευταίες εβδομάδες, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης στις σχέσεις της Ουάσινγκτον με την Τεχεράνη, ο Αμερικανός πρόεδρος έστελνε διφορούμενα και αντικρουόμενα μηνύματα, δηλώνοντας μεταξύ άλλων πρόθυμος να συναντηθεί και να διαπραγματευτεί με την ιρανική ηγεσία.

Ο Μπόλτον ανέλαβε αυτήν τη θέση τον Απρίλιο του 2018, αντικαθιστώντας τον Χ.Ρ. ΜακΜάστερ. Κάποιες φορές ήρθε σε σύγκρουση με τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, έναν από τους πιστότερους υπουργούς του Τραμπ. Ο ίδιος πάντως, με μια λακωνική και αινιγματική ανάρτησή του στο Twitter, έδωσε μια διαφορετική εκδοχή των γεγονότων από εκείνη που παρουσίασε ο Τραμπ: «Προσφέρθηκα να παραιτηθώ χθες το βράδυ και ο πρόεδρος Τραμπ είπε: Ας το συζητήσουμε αύριο, έγραψε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM