Ο Τραμπ γνώριζε πως ήταν παράνομος ο χρηματισμός των δύο γυναικών, ισχυρίζεται ο πρώην δικηγόρος του

Ο Τραμπ γνώριζε πως ήταν παράνομος ο χρηματισμός των δύο γυναικών, ισχυρίζεται ο πρώην δικηγόρος του Facebook Twitter
EPA
0

Ο Τραμπ ήξερε πως ήταν παράνομος ο χρηματισμός των δυο γυναικών, που διαβεβαίωναν πως είχαν ερωτική σχέση μαζί του, για να σωπάσουν, δήλωσε ο Μάικλ Κοέν.

Ερωτηθείς στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, αν γνωρίζει, αν ο Ντόναλντ Τραμπ ήξερε πως οι πληρωμές αυτές που έγιναν στην πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς και στην Κάρεν Μακντούγκαλ, μια playmate, ήταν μεμπτές, ο πρώην δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ απάντησε: «ασφαλώς».

Η συνέντευξή του Κοέν στο ABC News,πρόκειται να μεταδοθεί σήμερα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ενήργησε έτσι επειδή «ήταν πολύ ανήσυχος για τις επιπτώσεις που (οι ισχυρισμοί αυτοί των δύο γυναικών) θα μπορούσαν να έχουν στις εκλογές», συνέχισε ο Μάικλ Κοέν στις πρώτες δηλώσεις του μετά την καταδίκη του χθες, Πέμπτη, σε τρία χρόνια φυλάκιση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε από την πλευρά του πως ουδέποτε ζήτησε από τον Μάικλ Κοέν να παραβιάσει τον νόμο, ισχυρισμό τον οποίο ο δικηγόρος διέψευσε χθες μέσω του Twitter μετά την καταδίκη του.

«Δεν πιστεύω πως μπορεί κάποιος να το πιστέψει», δήλωσε ο Μάικλ Κοέν στον Τζορτζ Στεφανόπουλο, στην εκπομπή «Good Morning America».

Το ABC μετέδωσε αποσπάσματα της συνέντευξης πριν την μεταδώσει ολόκληρη.

«Κατ' αρχάς, τίποτε απ' όσα γίνονταν στους κόλπους της 'Οργάνωσης Τραμπ' δεν μπορούσε να γίνει χωρίς τη συγκατάθεση του κ. Τραμπ. Με διέταξε να κάνω αυτές τις πληρωμές, με διέταξε να εμπλακώ σ' αυτές τις υποθέσεις», δήλωσε ακόμη ο πρώην άνθρωπος εμπιστοσύνης του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο 52χρονος δικηγόρος καταδικάσθηκε επειδή οργάνωσε την πληρωμή 280.000 δολαρίων στις δύο φερόμενες ερωμένες του ρεπουμπλικανού δισεκατομμυριούχου ώστε να αγοράσει τη σιωπή τους και έτσι «να επηρεάσει τις (προεδρικές) εκλογές» του 2016.

Για τη δικαιοσύνη, οι πληρωμές αυτές αποτελούν παραβίαση της νομοθεσίας περί χρηματοδότησης των προεκλογικών εκστρατειών.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ