Ο Τραμπ γλίτωσε πρόστιμο για υπόθεση «παράνομης» πληρωμής μοντέλου του Playboy

Ο Τραμπ γλίτωσε πρόστιμο για υπόθεση πληρωμής μοντέλου του Playboy Facebook Twitter
EPA
0

Εκδοτική εταιρεία ταμπλόιντ περιοδικού, που κατηγορείται ότι «έθαψε» μια ιστορία για μία φερόμενη πρώην ερωμένη του Ντόναλντ Τραμπ το 2016, συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο για παραβίαση των εκλογικών νόμων των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ δεν θα τιμωρηθεί ούτε θα αποτελέσει αντικείμενο περαιτέρω έρευνας, όπως αποφάσισε η Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή (FEC).

Η FEC διαπίστωσε ότι τα χρήματα, που καταβλήθηκαν στο πρώην μοντέλο του Playboy, Karen McDougal κατά τις προεδρικές εκλογές ισοδυναμούσαν με παράνομη συνεισφορά στην εκστρατεία.

Ο εκδότης του National Enquirer θα πληρώσει πρόστιμο 187.500 δολάρια. Ο πρώην πρόεδρος έχει αρνηθεί ωστόσο ότι είχε σχέση με την McDougal.

Η McDougal είπε ότι πούλησε την ιστορία της στο Enquirer έναντι 150.000 δολαρίων, με μια συμφωνία που της απαγόρευε να μιλήσει δημόσια για την υποτιθέμενη σχέση του 2006 με τον Τραμπ.

Η απόφαση της FEC αναφέρει ότι η εκδοτική εταιρεία του Enquirer, η American Media Inc, «εν γνώσει και εσκεμμένα» παραβίασε τους εκλογικούς νόμους πληρώνοντας για τα δικαιώματα της ιστορίας της McDougal και ποτέ δεν τη δημοσίευσε σε μια πρακτική γνωστή ως «catch and kill».

Ο Τραμπ και η American Media Inc, τώρα γνωστή ως A360Media μετά από συγχώνευση, δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχολιασμό.

Ο διευθύνων σύμβουλος της A360Media, David Pecker είναι στενός φίλος του Τραμπ. Ο εκδότης είχε προηγουμένως παραδεχτεί, έπειτα από συμφωνία με αξιωματούχους και προκειμένου να αποφύγει ποινική δίωξη, ότι η πληρωμή πραγματοποιήθηκε για να «αποκρύψει την ιστορία της γυναίκας και να την αποτρέψει από το να επηρεάσει τις εκλογές».

Έγγραφα που σχετίζονται με την υπόθεση κυκλοφόρησαν την Τρίτη από την Common Cause, μια μη κερδοσκοπική κυβερνητική οργάνωση.

Η οργάνωση είχε υποβάλει καταγγελία στην FEC πριν από τρία χρόνια σχετικά με την πληρωμή της McDougal, καθώς και άλλη μία πληρωμή στην πρωταγωνίστρια ταινιών πορνογραφικού ενδιαφέροντος, Stormy Daniels.

Σύμφωνα με ομοσπονδιακούς αξιωματούχους, η πληρωμή στην McDougal πραγματοποιήθηκε σε συμφωνία με τον τότε δικηγόρο του Τραμπ, Μάικλ Κοέν, ο οποίος αργότερα έκτισε ποινή φυλάκισης για εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένων παραβιάσεων του νόμου περί οικονομικών εκλογών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Συνελήφθη δήμαρχος του Νιου Τζέρσεϊ σε διαμαρτυρία για νέο κέντρο κράτησης μεταναστών

Διεθνή / ΗΠΑ: Συνελήφθη δήμαρχος του Νιου Τζέρσεϊ σε διαμαρτυρία για νέο κέντρο κράτησης μεταναστών

Πράκτορες της υπηρεσίες μετανάστευσης, ορισμένοι με καλυμμένα πρόσωπα, περικύκλωσαν τον δήμαρχο και τον έβαλαν με τη βία σε ένα μαύρο αυτοκίνητο χωρίς διακριτικά
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Η Ευρώπη πιέζει για εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας 30 ημερών - Η θέση της Ελλάδας

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ευρώπη πιέζει για εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας 30 ημερών - Η θέση της Ελλάδας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συμμετείχε σήμερα στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας προς την Ουκρανία και την ανάγκη για άμεση εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας τριάντα ημερών
LIFO NEWSROOM
Πακιστάν: Το Ισλαμαμπάντ έπληξε στόχους στην Ινδία - Εκκλήσεις για αποκλιμάκωση από τη διεθνή διπλωματία

Διεθνή / Πακιστάν: Το Ισλαμαμπάντ έπληξε στόχους στην Ινδία - Εκκλήσεις για αποκλιμάκωση από τη διεθνή διπλωματία

Τα κράτη μέλη της G7 ζήτησαν «άμεση αποκλιμάκωση», ενώ οι ΗΠΑ, παραδοσιακός σύμμαχος του Πακιστάν αλλά τα τελευταία χρόνια πιο κοντά στην Ινδία, προσφέρθηκαν να μεσολαβήσουν για τη μείωση της έντασης
LIFO NEWSROOM
«Βάλτε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο», το μήνυμα του Τραμπ σε Πούτιν και Ζελένσκι

Διεθνή / «Βάλτε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο», το μήνυμα του Τραμπ σε Πούτιν και Ζελένσκι

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως ο Τραμπ είχε την Πέμπτη «πολύ καλή και παραγωγική» τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζελένσκι, και ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ ευελπιστεί πως η Ουκρανία και η Ρωσία θα συμφωνήσουν την επόμενη εβδομάδα στην προτεινόμενη 30ήμερη εκεχειρία
LIFO NEWSROOM
Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν με μπαράζ επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών στόχων

Διεθνή / Ινδία - Πακιστάν: Κλιμακώνεται η ένταση με μπαράζ επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών στόχων

Μετά τα ινδικά πλήγματα ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας επικαλούμενος πηγές ασφαλείας ανέφερε πως το Πακιστάν «εξαπέλυσε αντίποινα κατά της ινδικής επιθετικότητας»
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Λογοτεχνίας Ελφρίντε Γέλινεκ Ισραήλ Παλαιστίνιοι

Διεθνή / Έκκληση από τη βραβευμένη με Νόμπελ Λογοτεχνίας Ελφρίντε Γέλινεκ προς το Ισραήλ «να αφήσει να ζήσουν οι Παλαιστίνιοι»

Σε κείμενό της, καταδίκασε την πολιτική ενός «εγκληματία», όπως ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος τιμωρεί «έναν ανείπωτο αριθμό αθώων» στη Γάζα
LIFO NEWSROOM