Ο Τραμπ ευχήθηκε «Καλό Ραμαζάνι» στους μουσουλμάνους και τους κάλεσε να εργαστούν για την ειρήνη

Ο Τραμπ ευχήθηκε «Καλό Ραμαζάνι» στους μουσουλμάνους και τους κάλεσε να εργαστούν για την ειρήνη Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ευχήθηκε "εξ ονόματος του αμερικανικού λαού καλό Ραμαζάνι σε όλους τους μουσουλμάνους", καλώντας τους να αποκρούσουν τη βία που κηρύσσουν οι εξτρεμιστές και να εργαστούν για την ειρήνη.


"Στην ουσία του, το πνεύμα του Ραμαζανιού ενισχύει τη συνειδητοποίηση της κοινής υποχρέωσής μας να αποκρούσουμε τη βία, να εργαστούμε για την ειρήνη και να προσφέρουμε σε εκείνους που έχουν ανάγκη και υποφέρουν από τη φτώχεια ή εξαιτίας μιας σύρραξης" αναφέρει ο Τραμπ στην ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο.


Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του ο Τραμπ εκφώνησε μια ομιλία που θεωρήθηκε εχθρική απέναντι στους μουσουλμάνους. Μετά την εκλογή του προσπάθησε δύο φορές να εφαρμόσει μέτρα για να περιορίσει τη μετανάστευση στις ΗΠΑ προσώπων από έξι μουσουλμανικές χώρες ώστε να εμποδιστούν οι "ισλαμιστές τρομοκράτες" να μπουν στη χώρα.

Τα δύο διατάγματά του για τη μετανάστευση απορρίφθηκαν από τα αμερικανικά δικαστήρια. Μόλις την Πέμπτη το Εφετείο έκρινε ότι τα μέτρα στόχευαν ιδίως τους μουσουλμάνους και κατά συνέπεια ήταν αντισυνταγματικά.


Στο μήνυμά του για το Ραμαζάνι ο Τραμπ αναφέρθηκε επίσης στον αγώνα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας:"Φέτος, η γιορτή (του Ραμαζανιού) ξεκινά ενώ θρηνούμε για τα αθώα θύματα των βάρβαρων τρομοκρατικών επιθέσεων στη Βρετανία και την Αίγυπτο, αχρείων πράξεων που είναι ευθέως αντίθετες με το πνεύμα του Ραμαζανιού. Τέτοιες ενέργειες απλώς ενισχύουν τη βούλησή μας να εξολοθρεύσουμε τους τρομοκράτες και τη διεστραμμένη ιδεολογία τους", ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Χιλιάδες παιδιά στη Γάζα παγιδευμένα σε μια ατελείωτη λίστα αναμονής για ζωή

Διεθνή / Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Χιλιάδες παιδιά στη Γάζα παγιδευμένα σε μια ατελείωτη λίστα αναμονής για ζωή

Το αδιέξοδο αποδίδεται τόσο στους περιορισμούς των ισραηλινών αρχών, που ελέγχουν απόλυτα τις άδειες εξόδου και μπλοκάρουν ιατρικές μεταφορές, όσο και στην απροθυμία πολλών κρατών να δεχθούν ασθενείς
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

«Ίσως η αλήθεια για αυτούς τους Δημοκρατικούς και τις σχέσεις τους με τον Τζέφρι Έπσταϊν να αποκαλυφθεί σύντομα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Truth Social
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Διεθνή / Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Πάνω από 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι στη Γάζα, παρότι επέζησαν του διετούς πολέμου, εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ανθρωπιστική κρίση
LIFO NEWSROOM
Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM