Ο Τραμπ ευχήθηκε «Καλό Ραμαζάνι» στους μουσουλμάνους και τους κάλεσε να εργαστούν για την ειρήνη

Ο Τραμπ ευχήθηκε «Καλό Ραμαζάνι» στους μουσουλμάνους και τους κάλεσε να εργαστούν για την ειρήνη Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ευχήθηκε "εξ ονόματος του αμερικανικού λαού καλό Ραμαζάνι σε όλους τους μουσουλμάνους", καλώντας τους να αποκρούσουν τη βία που κηρύσσουν οι εξτρεμιστές και να εργαστούν για την ειρήνη.


"Στην ουσία του, το πνεύμα του Ραμαζανιού ενισχύει τη συνειδητοποίηση της κοινής υποχρέωσής μας να αποκρούσουμε τη βία, να εργαστούμε για την ειρήνη και να προσφέρουμε σε εκείνους που έχουν ανάγκη και υποφέρουν από τη φτώχεια ή εξαιτίας μιας σύρραξης" αναφέρει ο Τραμπ στην ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο.


Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του ο Τραμπ εκφώνησε μια ομιλία που θεωρήθηκε εχθρική απέναντι στους μουσουλμάνους. Μετά την εκλογή του προσπάθησε δύο φορές να εφαρμόσει μέτρα για να περιορίσει τη μετανάστευση στις ΗΠΑ προσώπων από έξι μουσουλμανικές χώρες ώστε να εμποδιστούν οι "ισλαμιστές τρομοκράτες" να μπουν στη χώρα.

Τα δύο διατάγματά του για τη μετανάστευση απορρίφθηκαν από τα αμερικανικά δικαστήρια. Μόλις την Πέμπτη το Εφετείο έκρινε ότι τα μέτρα στόχευαν ιδίως τους μουσουλμάνους και κατά συνέπεια ήταν αντισυνταγματικά.


Στο μήνυμά του για το Ραμαζάνι ο Τραμπ αναφέρθηκε επίσης στον αγώνα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας:"Φέτος, η γιορτή (του Ραμαζανιού) ξεκινά ενώ θρηνούμε για τα αθώα θύματα των βάρβαρων τρομοκρατικών επιθέσεων στη Βρετανία και την Αίγυπτο, αχρείων πράξεων που είναι ευθέως αντίθετες με το πνεύμα του Ραμαζανιού. Τέτοιες ενέργειες απλώς ενισχύουν τη βούλησή μας να εξολοθρεύσουμε τους τρομοκράτες και τη διεστραμμένη ιδεολογία τους", ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Ευρωπαίοι ακροδεξιοί μιμούνται τον Τραμπ στην «εκστρατεία κατά της Antifa»

Διεθνή / Οι Ευρωπαίοι ακροδεξιοί μιμούνται τον Τραμπ στην «εκστρατεία κατά της Antifa»

Ο Αμερικανός πρόεδρος προσφέρει νομιμότητα, αφήγημα και συνοχή στη νέα ευρωπαϊκή δεξιά, ενώ γύρω του έχει ήδη στηθεί ένα δίκτυο χρηματοδοτών και δεξαμενών σκέψης που συνθέτουν μια «Maga internationale»
LIFO NEWSROOM
Στρατηγική συνεργασία ΗΠΑ-Φινλανδίας στην Αρκτική: Κατασκευάζονται 11 νέα παγοθραυστικά

Διεθνή / Στρατηγική συνεργασία ΗΠΑ-Φινλανδίας στην Αρκτική: Κατασκευάζονται 11 νέα παγοθραυστικά

Οι ΗΠΑ και η Φινλανδία ανακοίνωσαν κοινό σχέδιο για την κατασκευή 11 παγοθραυστικών, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας και των συμφερόντων στην Αρκτική, σε μια περίοδο γεωπολιτικής έντασης
LIFO NEWSROOM
ΜΟΔΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΙΝΔΙΑ

Διεθνή / Η «πρωτεύουσα των απορριμμάτων»: Πώς η ανακύκλωση ρούχων σκοτώνει εργάτες στην Ινδία

Η πόλη Πανιπάτ της Ινδίας, γνωστή ως «πρωτεύουσα της ανακύκλωσης ρούχων», πληρώνει βαρύ τίμημα - Οι εργάτες πνίγονται σε χνούδι και τοξικά λύματα, ενώ οι μικροΐνες καταστρέφουν πνεύμονες και περιβάλλον
LIFO NEWSROOM
Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα - Γενική επιστράτευση με 7.000 μαχητές στους δρόμους της Γάζας

Διεθνή / Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα - Γενική επιστράτευση με 7.000 μαχητές στους δρόμους της Γάζας

«Κηρύσσουμε γενική επιστράτευση σε απάντηση στο κάλεσμα του εθνικού και θρησκευτικού καθήκοντος, για να καθαρίσουμε τη Γάζα από παράνομους και συνεργάτες του Ισραήλ» ήταν το μήνυμα που έλαβαν μέλη της οργάνωσης
LIFO NEWSROOM