Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατέστησε σαφές ότι επιθυμεί μια συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία έως τις 8 Αυγούστου, δήλωσαν σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
«Τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία πρέπει να διαπραγματευθούν μια εκεχειρία και μια διαρκή ειρήνη. Ήρθε η ώρα να καταλήξουν σε μία συμφωνία. Ο πρόεδρος Τραμπ κατέστησε σαφές ότι αυτή πρέπει να γίνει έως τις 8 Αυγούστου.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται να εφαρμόσουν πρόσθετα μέτρα για να διασφαλίσουν την ειρήνη» δήλωσε ο ανώτερος Αμερικανός διπλωμάτης Τζον Κέλι απευθυνόμενος στο 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας.
Ντόναλντ Τραμπ: Δηλώνει απογοηευμένος με τον Πούτιν
Υπενθυμίζεται πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα (28/7) ότι θα μειώσει την προθεσμία των 50 ημερών που έδωσε στη Ρωσία σε σχέση με τον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία, λέγοντας ότι έχει απογοητευθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Έχω απογοητευθεί με τον πρόεδρο Πούτιν» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας στο πλευρό του Βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ. «Θα μειώσω αυτές τις 50 μέρες που του έδωσα, σε λιγότερες μέρες».
Στις 14 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Οβάλ Γραφείο με τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούττε, ο Τραμπ υποσχέθηκε την επιβολή αυστηρών δασμών στους εμπορικούς εταίρους της Ρωσίας, εάν ο Πούτιν δεν καταλήξει σε συμφωνία με την Ουκρανία.
Χθες, λοιπόν, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι συνεχίζει να παρακολουθεί τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αλλά η Μόσχα έχει αποκτήσει ανοσία σε τέτοιου είδους μέτρα από τα οποία έχει μακρά εμπειρία.
«Έχουμε ζήσει υπό το βάρος πολλών κυρώσεων για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα , η οικονομία μας λειτουργεί υπό πολλούς περιορισμούς» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
«Στο μεταξύ, φυσικά, έχουμε αναπτύξει μια συγκεκριμένη ανοσία στο θέμα αυτό και συνεχίζουμε να σημειώνουμε όλες τις δηλώσεις που έρχονται από τον Τραμπ και άλλους διεθνείς εκπροσώπους για το θέμα αυτό» δήλωσε ο ίδιος.