ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Ο Τραμπ διέκοψε τη συνεργασία του με κορυφαίους δικηγόρους του λίγο πριν την δίκη στην Γερουσία

Ο Τραμπ διέκοψε τη συνεργασία του με κορυφαίους δικηγόρους του λίγο πριν την δίκη στην Γερουσία Facebook Twitter
Τραμπ: Εκτός της υπερασπιστικής του ομάδας κορυφαίοι δικηγόροι λίγο πριν την δίκη στην Γερουσία (EPA)
0

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν θα έχει στην υπερασπιστική του ομάδα για τη δίκη του στη Γερουσία δύο από τους βασικούς του δικηγόρους, σύμφωνα με πηγές.

Οι Butch Bowers και Deborah Barberi, δύο δικηγόροι της Νότιας Καρολίνας, δεν είναι πλέον στην ομάδα του Τραμπ ανέφερε η πηγή. Περιέγραψε δε, την κίνηση, σύμφωνα με το Reuters, ως «αμοιβαία απόφαση».

Τρεις άλλοι δικηγόροι που σχετίζονται με την ομάδα, ο Josh Howard της Βόρειας Καρολίνας και οι Johnny Gasser και Greg Harris της Νότιας Καρολίνας, επίσης δεν ανήκουν πλέον στην ομάδα Τραμπ, αναφέρει άλλη πηγή.

Μια τρίτη πηγή είπε ότι ο Τραμπ είχε διαφορές με τον Bowers σχετικά με τη στρατηγική πριν από τη δίκη. Ο πρώην πρόεδρος εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι ήταν θύμα μαζικής απάτης στις εκλογές στις 3 Νοεμβρίου που κέρδισε ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Αφήνει την αμυντική ομάδα του Τραμπ σε αναταραχή καθώς ετοιμάζεται για τη δίκη που ξεκινά στις 9 Φεβρουαρίου στη Γερουσία, όπου και θα εξετάσει ένα άρθρο κατηγορίας που πέρασε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Σύμφωνα με αυτό ο πρώην Πρόεδρος κατηγορείται για υποκίνηση της εισβολής οπαδών του στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

Ασαφές παραμένει ποιος θα εκπροσωπήσει τώρα τον πρώην πρόεδρο στη δίκη. Οι δικηγόροι του Λευκού Οίκου στην πρώτη δίκη του πέρυσι, Pat Cipollone και Patrick Philbin, δεν αναμένεται να συμμετάσχουν στη διαδικασία.

«Οι προσπάθειες των Δημοκρατών να κατηγορήσουν έναν πρόεδρο που έχει ήδη αποχωρήσει από το αξίωμα είναι εντελώς αντισυνταγματικές και κακές για τη χώρα μας», δήλωσε ο σύμβουλος του Τραμπ, Jason Miller.

«Στην πραγματικότητα, 45 γερουσιαστές έχουν ήδη ψηφίσει ότι είναι αντισυνταγματικό. Έχουμε κάνει πολλή δουλειά, αλλά δεν έχουμε λάβει τελική απόφαση για τη νομική μας ομάδα, η οποία θα ληφθεί ωστόσο σύντομα», πρόσθεσε.

Σαράντα πέντε Ρεπουμπλικανοί της Γερουσίας υποστήριξαν μια αποτυχημένη προσπάθεια την περασμένη Τρίτη για να σταματήσουν τη δίκη του Τραμπ, σε μια επίδειξη της κομματικής ενότητας που ορισμένοι δείχνουν ως σαφές σημάδι ότι δεν θα καταδικαστεί τελικά ο Τραμπ.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ