Ο Ντόναλντ Τραμπ απέλυσε τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και στην υποδομή ασφαλείας (Cisa) επειδή δεν στηρίζει τις απόψεις του περί νοθείας στις προεδρικές εκλογές.

 

Ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε ότι τον έπαυσε από τις υπηρεσίες του για τις «εξαιρετικά ανακριβείς» παρατηρήσεις του σχετικά με την ακεραιότητα των ψήφων.

 

Αξιωματούχοι των εκλογών δήλωσαν ότι η ψηφοφορία ήταν η «πιο ασφαλής» στην ιστορία των ΗΠΑ. Ο Krebs είναι ο τελευταίος αξιωματούχος που απολύεται από τον πρόεδρο των ΗΠΑ μετά την ήττα του.

 

Πρόσφατα ο Τραμπ απέλυσε και τον υπουργό Άμυνας Mark Esper καθώς αμφέβαλε για την πίστη του αρχηγού του Πενταγώνου.

 

Ακόμα, υπάρχουν φήμες στην Ουάσιγκτον ότι πριν από την αποχώρηση του Τραμπ τον Ιανουάριο, η διευθύντρια της CIA Gina Haspel και η διευθύντρια του FBI Christopher Wray θα μπορούσαν επίσης να είναι μεταξύ αυτών που θα απολυθούν.

 

Όπως πολλοί άλλοι που απολύθηκαν από τον Τραμπ, ο κ. Krebs σύμφωνα με πληροφορίες, έμαθε ότι απολύθηκε όταν είδε το tweet του προέδρου την Τρίτη.

 

 

Γιατί απολύθηκε ο Krebs

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Krebs προκάλεσε δυσαρέσκεια στον Λευκό Οίκο για μια ιστοσελίδα της Cisa, που ονομάζεται Rumor Control.

 

Σύμφωνα με αυτή, απορρίπτεται η όποια ιδέα της παραπληροφόρησης στις εκλογές, μεγάλο μέρος της οποίας ενισχύθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο.

 

Λίγες ώρες πριν απολυθεί, δημοσίευσε ένα tweet που φάνηκε να στοχεύει στον ισχυρισμό του Τραμπ, ο ο οποίος ισχυριζόταν ότι τα μηχανήματα καταμέτρησης των ψήφων σε διάφορες πολιτείες άλλαξαν τις ψήφους υπέρ του Τζο Μπάιντεν.

 

Ο Krebs έγραψε στο Twitter: «ICYMI: Όσον αφορά τους ισχυρισμούς για χειραγώγηση των εκλογικών συστημάτων, και οι 59 εμπειρογνώμονες για την ασφάλεια των εκλογών συμφωνούν, "με κάθε τρόπο που μπορούμε να γνωρίζουμε" ότι οι ισχυρισμοί αυτοί είτε δεν ήταν βάσιμοι είτε είναι τεχνικά ασυνεπείς».

 

Αυτή η ανάρτηση, και άλλες από τον Krebs, ήδη από τα τέλη Ιουλίου, φαίνεται να έχουν διαγραφεί από τον λογαριασμό του στο Twitter.

 

Ο Krebs ήταν ένας από εκείνους τους ανώτερους αξιωματικούς του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα κήρυξε τις αμερικανικές εκλογές στις 3 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ ως «τις πιο ασφαλείς στην αμερικανική ιστορία», ενώ απέρριψε τους «αβάσιμους ισχυρισμούς» περί νοθείας.

 

Αν και δεν κατονόμασε τον Τραμπ, ο ίδιος έκανε ανάρτηση ζητώντας από τον κόσμο να μην κάνουν «retweet άγριων και αβάσιμων ισχυρισμών σχετικά με την ψηφοφορία, ακόμα κι αν γίνονται από τον Πρόεδρο».

 

Η απόλυση του Krebs προκάλεσε οργή από τους Δημοκρατικούς. Εκπρόσωπος του εκλεγμένου Προέδρου Τζο Μπάιντεν είπε ότι «ο Krebs θα πρέπει να επαινείται για την υπηρεσία του στην προστασία των εκλογών μας και όχι να απολύεται επειδή είπε την αλήθεια».

 

Με πληροφορίες του BBC

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr