Ο Τραμπ απειλεί τον Καναδά για τη νέα NAFTA

Ο Τραμπ απειλεί τον Καναδά για τη νέα NAFTA Facebook Twitter
O Ντόναλντ Τραμπ μαζί με τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό (ΕPA)
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα να αποκλείσει τον Καναδά από την αναθεωρημένη συμφωνία για το ελεύθερο εμπόριο.

Παράλληλα, προειδοποίησε το Κογκρέσο να μην παρέμβει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Οτάβας.

«Δεν υπάρχει καμία πολιτική αναγκαιότητα να κρατήσουμε τον Καναδά στη νέα NAFTA (Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών). Αν δεν κάνουμε μια δίκαιη συμφωνία για τις ΗΠΑ μετά από δεκαετίες κατάχρησης, ο Καναδάς θα μείνει εκτός» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος σε μήνυμα του στο Twitter.

Αμέσως μετά, πρόσθεσε: "Το Κογκρέσο δεν θα πρέπει να παρέμβει σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, διαφορετικά, απλώς θα τερματίσω ολοκληρωτικά τη NAFTA και θα είμαστε πολύ καλύτερα χωρίς αυτήν".

Σε επόμενο Tweet ανέφερε πως, κατά τη γνώμη του, η προηγούμενη NAFTA «ήταν μία από τις χειρότερες εμπορικές συμφωνίες που έκαναν ποτέ οι Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία κόστισε στην απώλεια χιλιάδων επιχειρήσεων και εκατομμυρίων θέσεων εργασίας». 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κιρ Στάρμερ: «Ο καλύτερος δρόμος για το Ιράν είναι να διαπραγματευτεί συμφωνία»

Διεθνή / Κιρ Στάρμερ: «Ο καλύτερος δρόμος για το Ιράν είναι να διαπραγματευτεί συμφωνία»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός υπερασπίζεται την απόφαση να μην συμμετάσχει στις επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ και δηλώνει ότι η χώρα κάνει «ό,τι μπορεί» για να αποκλιμακώσει την κατάσταση
THE LIFO TEAM
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή - Live: Κλιμακώνεται και εξαπλώνεται η σύρραξη - Νέες επιθέσεις

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Πυραυλικές επιθέσεις Ιράν στο Ισραήλ, πλήγματα στη Βηρυτό και κλιμάκωση σε όλη την περιοχή

Όλες οι εξελίξεις - Ο Τραμπ λέει ότι το Ιράν είναι «αποδεκατισμένο για 10 χρόνια» - Συνεχίζονται οι επιθέσεις στη Μέση Ανατολή - Άνοδος στις τιμές πετρελαίου
THE LIFO TEAM