Ο Τραμπ απειλεί την ΕΕ με επιβολή δασμών στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα

Ο Τραμπ απειλεί την ΕΕ με επιβολή δασμών στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα Facebook Twitter
EPA/MIKE THEILER
1

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θα επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, εάν η ΕΕ αυξήσει τους δασμούς σε βάρος αμερικανικών εταιρειών.

«Εάν η ΕΕ θέλει να αυξήσει περαιτέρω τους ήδη τεράστιους δασμούς και (εμπορικούς) φραγμούς στις αμερικανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται εκεί, εμείς απλά θα εφαρμόσουμε έναν Δασμό στα Αυτοκίνητά τους τα οποία ελεύθερα εισρέουν στις ΗΠΑ» έγραψε ο αμερικανός πρόεδρος στο Twitter.


«Κάνουν αδύνατη την πώληση των αυτοκινήτων μας (και άλλων αγαθών) εκεί. Μεγάλη εμπορική ανισορροπία!», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε τη δυσφορία του για το εμπορικό έλλειμμα, αποδίδοντάς το στις «"πολύ χαζές"» εμπορικές συμφωνίες και πολιτικές μας».


Επαναλαμβάνοντας τις θέσεις που είχε παρουσιάσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016 για τον προεδρικό θώκο, ο Τραμπ επισήμανε ότι οι εμπορικές συμφωνίες καταλήγουν να δίνουν τις αμερικανικές θέσεις εργασίας και τον πλούτο «σε άλλες χώρες που μας εκμεταλλεύονται εδώ και χρόνια». «Γελάνε με το πόσο χαζοί υπήρξαν οι ηγέτες μας. Φτάνει!» συμπλήρωσε.

Την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την επιβολή τελωνειακών δασμών ύψους 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των εμπορικών εταίρων των ΗΠΑ, μεταξύ αυτών της ΕΕ με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να μιλά για αντίμετρα.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Ναι στην Ευρώπη οι δασμοί μας κάνουν να μην παίρνουμε Λίνκολν . Όχι ότι έχουν την ποιότητα κατασκευής μιας πίτσας και φρένα σε μέγεθος καπακιού μπύρας. Οι δασμοί φταίνε που δεν επιτρέπεται χωρίς σήμανση -αλλά και με αυτή -να πουλάει η Αμερική σολομό με γονίδια φάλαινας που γίνεται σαν βασιλοσαυρος σε δύο μήνες και έχει την ίδια τιμή με τον ελεύθερο.