Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την Κίνα μέχρι την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας

Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την Κίνα μέχρι την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας Facebook Twitter
1

Με δασμούς μέχρι την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας απειλεί ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ την Κίνα.


Ειδικότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε την Πέμπτη τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ ότι δεν προχωρά αρκετά γρήγορα για την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας, προειδοποιώντας πως οι ΗΠΑ θα επιβαρύνουν με δασμούς την Κίνα μέχρι την διασφάλιση μιας συμφωνίας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Τραμπ επίσης τόνισε ότι δεν ανησυχεί για μια βουτιά στους δείκτες του Dow Jones έπειτα αφότου ανακοίνωσε ο ίδιος νωρίτερα σήμερα την επιβολή επιπλέον δασμών σε εισαγωγές κινεζικών αγαθών από την 1η Σεπτεμβρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / AFP

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Για να δούμε, θα ψαρώσει ο Σι Τζινπίνγκ; Έχω την εντύπωση πως δεν θα το κάνει.Ο χρόνος είναι με το μέρος του κι όχι με του Trump που έχει μπροστά του προεκλογική εκστρατεία με βασικό της ατού την καλή πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Με τα χρηματιστήρια κάτω κινδυνεύει να μην επανεκλεγεί. Αντίθετα το κινεζικό απολυταρχικό καθεστώς δεν έχει τέτοιου είδους κωλύματα και διαθέτει κι ένα μαξιλάρι αμερικανικών ομολόγων σαν μοχλό πίεσης.Μια ταπείνωση των Αμερικανών στον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα δεν θα είναι ευκολοχώνευτη από τους εκλογείς ούτε μια εμπορική συμφωνία που θα γέρνει υπέρ της Κίνας. Αδιέξοδο ή υποχώρηση μυρίζομαι αν ο Σι Τζινπίνγκ πάει διακοπές.