Ο Τραμπ απαγορεύει τις πτήσεις Boeing 737 Max στις ΗΠΑ

Ο Τραμπ απαγορεύει τις πτήσεις Boeing 737 Max στις ΗΠΑ Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ θα απαγορεύσουν τις πτήσεις Boeing 737 Max στις ΗΠΑ, μετά τα δύο διαδοχικά θανατηφόρα δυστυχήματα μέσα σε πέντε μήνες, που κόστισαν τη ζωή σε 302 ανθρώπους. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος αντιστρέφει, επί της ουσίας, την απόφαση που είχαν πάρει οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, για εξακολούθηση των πτήσεων αυτού του τύπου αεροσκαφών, στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ. 

Χθες η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε προβεί σε αντίστοιχη απαγόρευση, μετά τις μεμονωμένες πρωτοβουλίες αρκετών κρατών μελών. 

Συνολικά, 42 χώρες έχουν απαγορεύσει τις πτήσεις Boeing 737, μετά τη συντριβή ενός Max 8 στην Αιθιοπία που στοίχισε τη ζωή σε 157 άτομα. Το αεροσκάφος κατέπεσε από άγνωστη, μέχρι στιγμής αιτία, λίγα λεπτά μετά την απογείωση. 

Τον Οκτώβριο, ένα 737 Max 8 της Lion Air συνετρίβη κάτω από παρόμοιες συνθήκες, οδηγώντας στον θάνατο 189 ανθρώπους. Η Boeing επιμένει πως τα αεροσκάφη της είναι απολύτως ασφαλή και έχει προαναγγείλει την αναβάθμιση του λογισμικού και αλλαγές στη διαδικασία εκπαίδευσης του προσωπικού σε αυτό. 

Σύμφωνα με τον υπουργό μεταφορών του Καναδά, Marc Garneau, τα δορυφορικά δεδομένα δείχνουν πως το «κάθετο μονοπάτι» της συντριβής στην Αιθιοπία μοιράζεται κοινές «ροές και ταλαντώσεις» με το δυστύχημα της Lion Air στην Ινδονησία. «Δεν είναι απαραίτητα καθοριστικό, αλλά είναι κάτι που δείχνει προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση», είπε χαρακτηριστικά. 

Το Politico είχε αποκαλύψει νωρίτερα πως πιλότοι στις ΗΠΑ είχαν παραπονεθεί τουλάχιστον πέντε φορές μέσα στους τελευταίους μήνες, σχετικά με προβλήματα ελέγχου στα αεροσκάφη Boeing 737 MAX 8.

Το δημοσίευμα επικαλείται αρχεία των ομοσπονδιακών αρχών και η δημοσιοποίησή των στοιχείων εντείνει το κλίμα ανησυχίας για την ασφάλεια του συγκεκριμένου τύπου αεροσκάφους.

Με πληροφορίες από New York Times και Politico

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για απελευθέρωση των ομήρων  ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πετυχαίνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα προς τη λήξη του πολέμου. 
LIFO NEWSROOM
«Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Διεθνή / «Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Πρώην στρατιώτες που στρατολογήθηκαν από ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας περιγράφουν πώς εκπαίδευαν ανήλικους μαχητές υπό την αιγίδα παραστρατιωτικών δυνάμεων
LIFO NEWSROOM
Υπό πίεση το Βέλγιο: Η Δύση ζητά τη χρήση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για την Ουκρανία

Διεθνή / Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη ζητούν να ανοίξουν τα ρωσικά κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας

Το Βέλγιο δέχεται αυξανόμενη πίεση από ΗΠΑ και Ευρωπαίους συμμάχους να επιτρέψει τη χρήση παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, καθώς ο πόλεμος και οι ανάγκες ανοικοδόμησης εντείνονται
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες θα συναντηθούν με τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ για να συζητήσουν τη μελλοντική αγορά φαρμάκων, με τη BlinkRx να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο
LIFO NEWSROOM