O Tραμπ ακύρωσε το ταξίδι του Πομπέο στη Βόρεια Κορέα

O Tραμπ ακύρωσε το ταξίδι του Πομπέο στη Βόρεια Κορέα Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ακύρωσε σήμερα το νέο ταξίδι που επρόκειτο να πραγματοποιήσει ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο στη Βόρεια Κορέα.

Ο λόγος είναι πως δεν σημειώνεται πρόοδος στην αποπυρηνικοποίησή της, γεγονός που η Ουάσινγκτον αποδίδει εν μέρει στην Κίνα.

«Ζήτησα από τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο να μην πάει στη Βόρεια Κορέα σε αυτό το στάδιο, γιατί έχω την αίσθηση ότι δεν κάνουμε επαρκή πρόοδο όσον αφορά την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου» ανέφερε με μήνυμά του στο Twitter ο Τραμπ.

«Λόγω της πολύ πιο σκληρής στάσης μας στο εμπόριο απέναντι στην Κίνα, νομίζω ότι δεν βοηθούν πια όπως προηγουμένως (σ.σ. οι Κινέζοι) στη διαδικασία της αποπυρηνικοποίησης», πρόσθεσε.

Είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικανός πρόεδρος εκφράζει δημοσίως την απογοήτευσή του για την έλλειψη συγκεκριμένης προόδου σε ό,τι αφορά την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας.

Ο Τραμπ έστειλε πάντως «τις θερμότερες ευχές και τον σεβασμό του» στον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, συμπληρώνοντας: «Ανυπομονώ να τον δω σύντομα». Όπως έγραψε, και ο Πομπέο ανυπομονεί να πάει ξανά στη Βόρεια Κορέα στο εγγύς μέλλον, κάτι που πιθανότατα θα γίνει αφού «επιλυθεί» το θέμα της εμπορικής σχέσης των ΗΠΑ με την Κίνα.

Ο Πομπέο είχε ανακοινώσει χθες ότι επρόκειτο να ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα στη Βόρεια Κορέα, μαζί με τον νέο ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ Στιβ Μπίγκαν σε μια προσπάθεια να πείσουν τη βορειοκορεατική ηγεσία να εγκαταλείψει το πυρηνικό οπλοστάσιό της.

Αυτή θα ήταν η τέταρτη επίσκεψη του υπουργού στη Βόρεια Κορέα και η δεύτερη μετά την ιστορική σύνοδο κορυφής της 12ης Ιουνίου μεταξύ του Τραμπ και του Κιμ στη Σιγκαπούρη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM