Περπάτησε γύρω από όλο τον κόσμο μαζί με τη σκυλίτσα του. Τους πήρε 7 χρόνια

Ο Tom Turcich πέρασε επτά χρόνια περπατώντας σε όλο τον κόσμο μαζί με τη σκυλίτσα του Facebook Twitter
0

Είναι λίγοι όσοι έχουν το όνειρο να περπατήσουν γύρω απ΄όλο τον κόσμο και ελάχιστοι όσοι έχουν καταφέρει να το πραγματοποιήσουν. Αλλά ο Αμερικανός Tom Turcich ολοκλήρωσε το εγχείρημά του και είχε στο πλευρό έναν πολύτιμο σύμμαχο, τη σκυλίτσα του, τη Savannah.

Είναι μόλις το δέκατο άτομο που τα έχει καταφέρει, ενώ η Savannah είναι το πρώτο τετράποδο. 

Στις 21 Μαρτίου φέτος, ο Turcich έφτασε στο Νιού Τζέρσι, τον τελευταίο του σταθμό, και έγινε δεκτός με επευφημίες και χειροκροτήματα από μέλη της οικογένειάς του, φίλους και άτομα που παρακολουθούσαν τις περιπέτειές του. 

Είχαν περάσει επτά χρόνια από την αρχή του ταξιδιού και ο ταξιδιώτης είχε περπατήσει 48.000 χιλιόμετρα για να φτάσει στον στόχο του. 

«Ήταν σουρεαλιστικό» είπε ο Turcich στο CNN από το σπίτι των γονιών του. «Είχα φανταστεί πώς θα είναι το τέλος. Και όταν συνέβη, υπήρχαν άτομα στους δρόμους και περπατούσαν μαζί μου». 

Το συναίσθημα που κυριαρχούσε ήταν η ανακούφιση. Είχε καταφέρει να εκπληρώσει έναν στόχο για τον οποίο πάσχιζε 15 χρόνια. Στα 17 του είχε σκοτωθεί μία φίλη του σε δυστύχημα και έκτοτε είχε αποφασίσει πως η ζωή είναι μικρή. «Άρχισα να επανεκτιμώ τα πάντα».  

Αποφάσισε ότι ήθελε να ταξιδέψει και είδε το περπάτημα ως τον τέλειο τρόπο για να γνωρίσει όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη. 

Πηγή έμπνευσης αποτέλεσε ο κάτοχος ρεκόρ Γκίνες Steven Newman, ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να περπατήσει σε όλο τον κόσμο. 

Σχεδίαζε και αποταμίευε και μετά από 9 χρόνια ήταν ο καιρός να εκκινήσει τη μεγάλη του περιπέτεια. Πίστευε ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον 5 χρόνια, αλλά ο κορωνοϊός και μία ασθένεια που εμφάνισε κατά τη διάρκεια της διαδρομής, τον πήγαν δύο χρόνια πίσω. 

Αρχικά δεν είχε σκεφτεί καν να πάρει σκύλο, αλλά οι νύχτες αποδείχθηκε δύσκολες και η Σαβάνα φάνηκε ως η ιδανική λύση για να «κοπάσει» τους φόβους του. 

«Ήταν εκπληκτική. Είναι υπέροχο να έχεις κάποιον να μοιράζεσαι αυτές τις στιγμές» είπε. 

Κάθε μέρος του ταξιδιού καταγραφόταν και γίνονταν αναρτήσεις στο Instagram και το προσωπικό του blog The World Walk. Υπήρχαν στιγμές που σκέφτηκε να τα παρατήσει. «Σκεφτόμουν "τι κάνω εδώ; Θα μπορούσα να είμαι με την οικογένεια μου και τους φίλους μου. Αλλά, περπατάω στην κρύα βροχή στη Γερμανία"». 

Ωστόσο, δεν παρέδωσε τα όπλα και συνέχισε ακάθεκτος. Μία μέση μέρα περπατούσε μεταξύ 29 και 38 χιλιομέτρων.

Μετά το τέλος της περιπέτειας, έχει επικεντρωθεί στη συγγραφή των απομνημονευμάτων για το ταξίδι του, ενώ η Σαβάνα προσαρμόζεται στο να βρίσκεται συνεχώς σε ένα μέρος.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ