Ο συνιδρυτής της Ben & Jerry's συνελήφθη για παρέμβαση στη Γερουσία υπέρ της Γάζας

Ο συνιδρυτής της Ben & Jerry's συνελήφθη μετά από διαμαρτυρία για τη Γάζα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ Facebook Twitter
Video Screen-Grab
0

Ο συνιδρυτής της Ben & Jerry’s, Μπεν Κοέν, συνελήφθη μετά την παρέμβασή του υπέρ της Γάζας κατά τη διάρκεια ακρόασης στη Γερουσία των ΗΠΑ.

Ο Κοέν, μαζί με άλλους έξι διαδηλωτές, διέκοψε συνεδρίαση της Επιτροπής Υγείας, Παιδείας, Εργασίας και Συντάξεων της Γερουσίας, όπου κατέθετε ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, διαμαρτυρόμενος για τη στήριξη των ΗΠΑ στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, ο Κοέν φώναξε συνθήματα όπως «Το Κογκρέσο σκοτώνει παιδιά στη Γάζα και πληρώνει γι’ αυτό κόβοντας το Medicaid για τα παιδιά εδώ», ενώ απομακρυνόταν από την αίθουσα από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Σε ανάρτησή του στο X, ο Κοέν εξήγησε ότι διαμαρτυρήθηκε για την αμερικανική στάση στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς στη Γάζα, δηλώνοντας: «Είπα στο Κογκρέσο ότι σκοτώνουν φτωχά παιδιά στη Γάζα αγοράζοντας βόμβες. Και πληρώνουν γι’ αυτές διώχνοντας τα φτωχά παιδιά από το Medicaid στις ΗΠΑ». Ο ίδιος κατηγορήθηκε για το πλημμέλημα της «παρεμπόδισης, συμφόρησης ή ενόχλησης», το οποίο επισύρει ποινή φυλάκισης έως 90 ημέρες ή/και πρόστιμο 500 δολαρίων.

Ο Μπεν Κοέν είναι γνωστός για τη μακρόχρονη ακτιβιστική του δράση και έχει συλληφθεί και στο παρελθόν σε αντίστοιχες διαμαρτυρίες.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συμφωνία Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν δίνει στην Τουρκία άνοιγμα στον νότιο Καύκασο

Ανάλυση / Η συμφωνία Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν δίνει στην Τουρκία άνοιγμα στον νότιο Καύκασο

Η νέα ειρηνευτική συμφωνία με διαμεσολάβηση των ΗΠΑ μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας ανοίγει τον δρόμο για εξομάλυνση Τουρκίας-Αρμενίας, ενισχύοντας τα στρατηγικά συμφέροντα της Άγκυρας στον Νότιο Καύκασο και την Κεντρική Ασία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΤΡΑΜΠ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Διεθνή / Ανάλυση BBC: Η πρώτη αποτίμηση της συνάντησης στον Λευκό Οίκο - Η στάση Τραμπ, Ζελένσκι και Ευρωπαίων

«Κανείς δεν θέλει να διαφωνήσει με τον Τραμπ» αλλά η γλώσσα του σώματός τους υποδηλώνει ότι «μπορεί να μην είναι τόσο αισιόδοξοι όσο υποδηλώνουν τα λόγια τους» - «Ο Τραμπ διέκοψε τις συνομιλίες με τους Ευρωπαίους για να μιλήσει με τον Πούτιν»
LIFO NEWSROOM