O στρατιωτικός που έγραψε βιβλίο για την επιχείρηση εξόντωσης του Μπιν Λάντεν θα καταβάλει 6,8 εκατ. $ για να μην δικαστεί

O στρατιωτικός που έγραψε βιβλίο για την επιχείρηση εξόντωσης του Μπιν Λάντεν θα καταβάλει 6,8 εκατ. $ για να μην δικαστεί Facebook Twitter
Ο συγγραφέας του βιβλίου "No Easy Day" Matt Bissonnette
1

Το πρώην μέλος των Navy Seals, που έγραψε βιβλίο για την επιχείρηση μονάδας της επίλεκτης δύναμης του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στην οποία σκοτώθηκε ο Οσάμα μπιν Λάντεν, θα καταβάλει 6,8 εκατ. δολάρια στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να μην προσαχθεί σε δίκη, δήλωσε ο δικηγόρος του.


Σύμφωνα με τον φιλικό διακανονισμό που επετεύχθη έπειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις, το Πεντάγωνο δέχθηκε να μην κινήσει ποινική διαδικασία για την καταδίκη του Μάθιου Μπίσονετ, τον οποίο το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ κατηγορεί ότι αποκάλυψε ευαίσθητες πληροφορίες χωρίς να έχει λάβει την έγκριση της ιεραρχίας του, διευκρίνισε ο δικηγόρος του Ρόμπερτ Λάσκιν.


Συγκεκριμένα, ο Μπίσονετ χάνει τα συγγραφικά του δικαιώματα καθώς του αφαιρούνται όλα τα μέχρι στιγμής ή τα μελλοντικά έσοδα από το βιβλίο του, όπως και από τις ομιλίες που παραχώρησε σχετικά με αυτό.

O στρατιωτικός που έγραψε βιβλίο για την επιχείρηση εξόντωσης του Μπιν Λάντεν θα καταβάλει 6,8 εκατ. $ για να μην δικαστεί Facebook Twitter
Το "No Easy Day" που έγινε best seller


Το βιβλίο αυτό με τίτλο "No Easy Day", που συνέγραψε με το ψευδώνυμο Μαρκ Όουεν και κυκλοφόρησε το 2012, έγινε στην πραγματικότητα μπεστ σέλερ.


Ωστόσο το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας κατήγγειλε ότι περιέχει πληροφορίες που έχουν καταχωρηθεί ως απόρρητες για την επιδρομή που πραγματοποίησε μονάδα των Navy Seals τον Μάιο του 2011 στην οποία σκοτώθηκε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν.


Βάσει αυτού η αμερικανική κυβέρνηση είχε προσφύγει κατά του πρώην μέλους των Navy Seals, το βιβλίο του οποίου έθιγε επίσης τη φήμη της τήρησης εχεμύθειας που συνοδεύει το επίλεκτο αυτό σώμα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΣΤΑΙΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ήταν ο Έπσταϊν Ισραηλινός κατάσκοπος; Τι αποκαλύπτει πληροφοριοδότης του FBI

Τα νέα αρχεία περιλαμβάνουν και αναφορές σε προσωπικότητες υψηλού προφίλ, επανατροφοδοτώντας την έρευνα για τον τρόπο που κινήθηκε ο Έπσταϊν μέσα στα δίκτυα της παγκόσμιας ελίτ
THE LIFO TEAM
ICE ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΙΛΑΝΟ

Διεθνή / «F*** ICE»: Βρετανός σκιέρ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων έγραψε μήνυμα διαμαρτυρίας στο χιόνι

Πριν από τους Αγώνες του 2022 είχε επικρίνει την επιλογή της Κίνας ως διοργανώτριας, επικαλούμενος ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη μεταχείριση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας
THE LIFO TEAM
Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Διεθνή / Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Ο 78χρονος καλλιτέχνης αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα της περιόδου 2000–2015, υποστηρίζοντας ότι στο σπίτι του υπήρχαν τρεις σταθερές τηλεφωνικές γραμμές και ότι «όλες είχαν παγιδευτεί»
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια