Ο συνιδρυτής της Αpple Στιβ Βόζνιακ έκλεισε τον λογαριασμό του στο Facebook- Γιατί δεν του αρέσει η πλατφόρμα

Ο συνιδρυτής της Αpple Στιβ Βόζνιακ έκλεισε τον λογαριασμό του στο Facebook- Γιατί δεν του αρέσει η πλατφόρμα Facebook Twitter
0

Το Facebook τελείωσε για τον Στιβ Βόζνιακ, που εξήγησε γιατί δεν του αρέσει η πλατφόρμα. 

Ο συνιδρυτής της Apple αποκάλυψε μιλώντας στο podcast «Steve-O's Wild Ride!» ότι πρόσφατα ο ίδιος και η σύζυγός του έκλεισαν τους λογαριασμούς τους στο Facebook, λόγω ανησυχιών για τα προσωπικά δεδομένα. 

Ο Βόζνιακ είπε πως όταν κάνει like στην ανάρτηση ενός φίλου του, αυτό δεν αφορά την επαφή του με κάποιον που γνωρίζει, αλλά την αποκάλυψη των ενδιαφερόντων του σε διαφημιστές. Αυτό, εξήγησε, είναι αρκετό για να τον κρατήσει εκτός της πλατφόρμας για το άμεσο μέλλον. 

Μάλιστα, δήλωσε ότι «τρόμαξε λίγο» με το πόση πρόσβαση είχε το Facebook στη ζωή του. «Από όλες τις Big Tech, η Facebook είναι πιθανότατα η Νο1 που δεν μου αρέσει», πρόσθεσε. 

Εξηγώντας την απόφασή του, φάνηκε να αναφέρεται σε blog που είχε γράψει το 2018 ο τότε διευθυντής του Facebook Ντέιβιντ Μπέισερ, που εξηγούσε πως η πλατφόρμα και οι συνεργάτες της συλλέγουν και μοιράζονται προσωπικές πληροφορίες, ακόμη και για ανθρώπους χωρίς λογαριασμούς. 

«Διαβάζω ότι μπορεί να αρπάξει δεδομένα και να τα στείλει στο Facebook, ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιείς την πλατφόρμα», είπε ο Βόζνιακ. «Δεν πιστεύω ότι είναι σωστό αυτό, θα έπρεπε να είσαι ειλικρινής, ώστε κάθε άνθρωπος που το χρησιμοποιεί να ξέρει τι κάνουν», συμπλήρωσε. 

Όμως, αυτό που τον έκανε να απενεργοποιήσει τον λογαριασμό του δεν ήταν οι εξατομικευμένες διαφημίσεις που εμφανίζονταν μπροστά του. Η απόφαση ήρθε επειδή απέκτησε τη συνήθεια να σκρολάρει στα social media. 

«Άρχισα να κοιτάζω το Facebook γιατί μου αρέσουν τα μικρά βίντεο με σκύλους… και για σκύλους που σώζουν άνθρωποι. Έγινε εθιστικό… δεν μου αρέσουν οι συνήθειες, γιατί είναι εθισμός», δήλωσε. Αν και είπε ότι σε γενικές γραμμές αποφεύγει τα social media, πρόσθεσε ότι έχει ακόμη λογαριασμό στο TikTok, σε μεγάλο βαθμό για να παρακολουθεί βίντεο με σκύλους. 

Για να μείνει σε επαφή με φίλους και συγγενείς- όπως θα αναμενόταν- κατά κύριο λόγο βασίζεται σε υπηρεσίες της Apple. «Μοιραζόμαστε φωτογραφίες των οικογενειών μας στο iCloud. Κοστίζει 2 δολάρια τον μήνα, σωστά; Μοιράζεσαι φωτογραφίες με άλμπουμ και άλλοι φίλοι μπορεί να είναι σε αυτό, το οποίο είναι προστατευμένο. Είναι ιδιωτικό. Κανένας δεν μπορεί να πάρει τα δεδομένα και να ανακαλύψει ό,τι κάνεις», δήλωσε. 

Αν η Apple μπορεί να παρέχει αυτή την υπηρεσία για 2 δολάρια τον μήνα, συνέχισε, τότε το Facebook θα έπρεπε να μπορεί να δημιουργήσει παρόμοια φτηνούς τρόπους για να επιτρέψει σε φίλους να επικοινωνούν, ιδιωτικά. «Απλά αφήστε μας να πληρώσουμε για την ιδιωτικότητα», συμπλήρωσε. 

Με πληροφορίες από CNBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ