Ο «Σπορέας» του Βαν Γκογκ το τελευταίο «θύμα» ακτιβιστών για το κλίμα - Του πέταξαν σούπα

Ο «Σπορέας» του Βαν Γκογκ το τελευταίο «θύμα» ακτιβιστών - Του πέταξαν σούπα Facebook Twitter
Φωτ.: Ansa
0

Ακτιβιστές για το κλίμα εκτόξευσαν σούπα λαχανικών σε πίνακα του Βαν Γκογκ στο Palazzo Bonaparte της Ρώμης, στο τελευταίο επεισόδιο μιας σειράς ανάλογων διαμαρτυριών. 

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ANSA, ο πίνακας «Ο Σπορέας» του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου, δεν υπέστη ζημιά καθώς βρισκόταν πίσω από γυαλί. 

Στόχος και αυτή τη φορά της οργάνωσης Ultima Generazione ήταν να κερδίσει την προσοχή του κοινού για ζητήματα περιβαλλοντικής επιτακτικότητας. Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο, τα μέλη του φώναζαν συνθήματα κατά της χρήσης άνθρακα και κατά της κλιματικής αλλαγής.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, μέλη γερμανικής περιβαλλοντικής οργάνωσης πέταξαν πουρέ πατάτας στις «Θημωνιές» του Μονέ, στο μουσείο του Πότσνταμ, στη Γερμανία. Ενώ λίγες ημέρες μετά, ανάλογη επίθεση δέχτηκε ο πίνακας «Το κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι» του Γιοχάνες Βερμέερ. 

Με πληροφορίες από Ansa

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM