Ο Σεμπάστιαν Κούρτς διορίστηκε πρόεδρος σε ΜΚΟ που καταπολεμά ρατσισμό και ξενοφοβία

Ο Σεμπάστιαν Κούρτς έγινε συμπρόεδρος του αντιρατσιστικής ΜΚΟ Facebook Twitter
EPA
0

Ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος παραιτήθηκε πέρυσι μετά από καταγγελίες περί διαφθοράς, διορίστηκε συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ανοχής και Συμφιλίωσης (ECTR), όπως ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση σήμερα.

Το ECTR αυτοχαρακτηρίζεται ως μια ομάδα πρώην ηγετών και άλλων υπευθύνων λήψης αποφάσεων που δεσμεύονται να καταπολεμήσουν τον εξτρεμισμό, τον ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και την ξενοφοβία.

Πρόεδρος είναι επίσης ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ.

Ο διορισμός του Κουρτς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αμφιλεγόμενος, ειδικά αφού κατέληξε σε συμφωνία συνασπισμού με το αντιμεταναστευτικό Κόμμα Ελευθερίας το 2017, ανοίγοντας το δρόμο για την Αυστρία να γίνει η μόνη δυτικοευρωπαϊκή χώρα με ακροδεξιό κόμμα στην κυβέρνηση.

Κατά την θητεία του, αντιτάχθηκε στο να δέχεται η Αυστρία αιτούντες άσυλο από την Ελλάδα, όπως υπενθυμίζει το Reuters, ή να δέχεται άλλους ανθρώπους που εγκατέλειψαν το Αφγανιστάν μετά την ανακατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

«Είναι μεγάλη τιμή να συμμετέχω σε έναν τόσο σημαντικό οργανισμό που εργάζεται ενάντια στον εξτρεμισμό και για μεγαλύτερη ανοχή σε ολόκληρη την Ευρώπη», ανέφερε σε δήλωσή του.

«Γνωρίζω από πρώτο χέρι πόσο σοβαρά λαμβάνουν οι ηγέτες το έργο του ECTR στη δημιουργία πολιτικής για την καταπολέμηση του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και της ξενοφοβίας».

Ο 35χρονος παραιτήθηκε από καγκελάριος τον Οκτώβριο. Η παραίτηση ακολούθησε καταγγελίες ότι ο Κουρτς και άλλοι αξιωματούχοι είχαν χρησιμοποιήσει κρυφά δημόσια κεφάλαια για να χειραγωγήσουν τις δημοσκοπήσεις σε μια προσπάθεια να τον βοηθήσουν να γίνει αρχηγός του συντηρητικού Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος και στη συνέχεια καγκελάριος το 2017.

Ο Κουρτς, ο οποίος αρνείται κάθε κατηγορία, δήλωσε τον Δεκέμβριο ότι εγκαταλείπει εντελώς την πολιτική. 

Έκτοτε, τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι θα εργαστεί για την Thiel Capital, την επενδυτική εταιρεία που ξεκίνησε από τον δισεκατομμυριούχο συνιδρυτή της PayPal Peter Thiel. 

«Ο Σεμπάστιαν Κουρτς είναι ευρέως γνωστός για την αφοσίωσή του στην καταπολέμηση όλων των μορφών αντισημιτισμού, τρομοκρατίας, εξτρεμισμού και ριζοσπαστικοποίησης, με ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης της νεολαίας κατά τη διάρκεια των σχεδόν 10 ετών ηγεσίας του», ανέφερε το ECTR.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΧΑΡΗ

Διεθνή / Τραμπ: «Θα δώσω χάρη σε όλους» – Σενάρια για μαζικές απονομές στο τέλος της θητείας

O Τραμπ έχει ήδη δώσει χάρη ή ελαφρύνσεις ποινών σε περίπου 1.500 συμμετέχοντες στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, ακόμη και σε άτομα που κατηγορήθηκαν για επιθέσεις κατά αστυνομικών
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Πώς ζει χωρίς μισθό – Από πού προέρχεται η εκατομμυρίων περιουσία του

Ως επικεφαλής της βρετανικής μοναρχίας συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας, με την περιουσία του να εκτιμάται περίπου στα 860 εκατομμύρια δολάρια
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΡΜΠΑΝ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Κρίσιμες εκλογές στην Ουγγαρία: Όρμπαν vs Μαγιάρ - Τέλος εποχής ή 5η θητεία για τον σύμμαχο του Τραμπ;

Οι Ούγγροι άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες μπορεί να τερματίσουν την επί 16 χρόνια διακυβέρνηση της Ουγγαρίας από τον Βίκτορ Όρμπαν ή να τον διατηρήσουν για μια πέμπτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΡΜΠΑΝ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: 100.000 νέοι σε συναυλία-κάλεσμα για την απομάκρυνση του Όρμπαν

Το πλήθος φώναζε αντικυβερνητικά συνθήματα, όπως το«Ρώσοι, φύγετε!», ένα σύνθημα από την εξέγερση του 1956 που επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς ο Όρμπαν έχει ενισχύσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα.
THE LIFO TEAM
ΝΗΣΙΑ ΤΣΑΓΚΟΣ ΗΠΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ βάζουν «φρένο» στη συμφωνία για την παραχώρηση των νήσων Τσάγκος

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία ως «την καλύτερη δυνατή επιλογή», στη συνέχεια προειδοποίησε ότι το Λονδίνο κάνει «μεγάλο λάθος» παραχωρώντας τα νησιά
THE LIFO TEAM