Ο Σεμπάστιαν Κούρτς διορίστηκε πρόεδρος σε ΜΚΟ που καταπολεμά ρατσισμό και ξενοφοβία

Ο Σεμπάστιαν Κούρτς έγινε συμπρόεδρος του αντιρατσιστικής ΜΚΟ Facebook Twitter
EPA
0

Ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος παραιτήθηκε πέρυσι μετά από καταγγελίες περί διαφθοράς, διορίστηκε συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ανοχής και Συμφιλίωσης (ECTR), όπως ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση σήμερα.

Το ECTR αυτοχαρακτηρίζεται ως μια ομάδα πρώην ηγετών και άλλων υπευθύνων λήψης αποφάσεων που δεσμεύονται να καταπολεμήσουν τον εξτρεμισμό, τον ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και την ξενοφοβία.

Πρόεδρος είναι επίσης ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ.

Ο διορισμός του Κουρτς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αμφιλεγόμενος, ειδικά αφού κατέληξε σε συμφωνία συνασπισμού με το αντιμεταναστευτικό Κόμμα Ελευθερίας το 2017, ανοίγοντας το δρόμο για την Αυστρία να γίνει η μόνη δυτικοευρωπαϊκή χώρα με ακροδεξιό κόμμα στην κυβέρνηση.

Κατά την θητεία του, αντιτάχθηκε στο να δέχεται η Αυστρία αιτούντες άσυλο από την Ελλάδα, όπως υπενθυμίζει το Reuters, ή να δέχεται άλλους ανθρώπους που εγκατέλειψαν το Αφγανιστάν μετά την ανακατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

«Είναι μεγάλη τιμή να συμμετέχω σε έναν τόσο σημαντικό οργανισμό που εργάζεται ενάντια στον εξτρεμισμό και για μεγαλύτερη ανοχή σε ολόκληρη την Ευρώπη», ανέφερε σε δήλωσή του.

«Γνωρίζω από πρώτο χέρι πόσο σοβαρά λαμβάνουν οι ηγέτες το έργο του ECTR στη δημιουργία πολιτικής για την καταπολέμηση του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και της ξενοφοβίας».

Ο 35χρονος παραιτήθηκε από καγκελάριος τον Οκτώβριο. Η παραίτηση ακολούθησε καταγγελίες ότι ο Κουρτς και άλλοι αξιωματούχοι είχαν χρησιμοποιήσει κρυφά δημόσια κεφάλαια για να χειραγωγήσουν τις δημοσκοπήσεις σε μια προσπάθεια να τον βοηθήσουν να γίνει αρχηγός του συντηρητικού Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος και στη συνέχεια καγκελάριος το 2017.

Ο Κουρτς, ο οποίος αρνείται κάθε κατηγορία, δήλωσε τον Δεκέμβριο ότι εγκαταλείπει εντελώς την πολιτική. 

Έκτοτε, τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι θα εργαστεί για την Thiel Capital, την επενδυτική εταιρεία που ξεκίνησε από τον δισεκατομμυριούχο συνιδρυτή της PayPal Peter Thiel. 

«Ο Σεμπάστιαν Κουρτς είναι ευρέως γνωστός για την αφοσίωσή του στην καταπολέμηση όλων των μορφών αντισημιτισμού, τρομοκρατίας, εξτρεμισμού και ριζοσπαστικοποίησης, με ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης της νεολαίας κατά τη διάρκεια των σχεδόν 10 ετών ηγεσίας του», ανέφερε το ECTR.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΗΠΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΑΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Η συμφωνία είναι συμφωνία»

«Η ΕΕ αναμένει από τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους που ορίζονται στην κοινή δήλωση, όπως και η ΕΕ τηρεί τις δικές της δεσμεύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM