Ο Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ της FTX λέει ότι έχει μόνο 100.000 δολάρια στην τράπεζα

Ο Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ της FTX λέει ότι έχει μόνο 100.000 δολάρια στην τράπεζα Facebook Twitter
0

Ο Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ ισχυρίζεται ότι του έχουν απομείνει μόλις 100.000 δολάρια στον τραπεζικό του λογαριασμό μετά την κατάρρευση της αυτοκρατορίας κρυπτονομισμάτων του.

Οι νέες δηλώσεις είναι η πρώτη προσπάθεια του ιδρυτή της FTX να εξηγήσει την τρέχουσα προσωπική του περιουσία κατά τη διάρκεια του έντονου ελέγχου σχετικά με τους χειρισμούς του στα οικονομικά της εταιρίας.

Οι νέοι ηγέτες της FTX έχουν καταδικάσει τη διαχείριση της εταιρείας από τον Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ εν μέσω μιας καταστροφικής πτώχευσης. 

«Επιτρέπεται να πω αρνητικό αριθμό;», δήλωσε στο Axios σχετικά με τα οικονομικά του. «Θέλω να πω, δεν έχω ιδέα. Δεν ξέρω. Την τελευταία φορά που έλεγξα είχα 100.000 δολάρια στον τραπεζικό μου λογαριασμό».

«Είναι περίπλοκο. Βασικά ό,τι είχα ήταν δεσμευμένο στην εταιρεία», πρόσθεσε.

Αν ισχύει, το πενιχρό ποσό αποτελεί δραματική βουτιά από την εκτιμώμενη καθαρή αξία του Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, η οποία ανερχόταν σε 16 δισ. δολάρια πριν την κατάρρευση της FTX αυτόν τον μήνα.

Η προσωπική περιουσία του Μπάνκμαν-Φριντ θα επανεξετάζεται συνεχώς, καθώς αξιωματούχοι προσπαθούν να ανακτήσουν τα κεφάλαια της FTX.

Σε πρόσφατη δικαστική κατάθεση, η FTX δήλωσε ότι χρωστούσε στους 50 μεγαλύτερους πιστωτές της το ποσό των 3 δισ. δολαρίων, ενώ το Reuters ανέφερε ότι τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια σε κεφάλαια πελατών - και ενδεχομένως πολύ περισσότερα - εξακολουθούν να λείπουν.

Ο Μπάνκμαν-Φριντ μετέφερε κρυφά 10 δισ. δολάρια σε κεφάλαια πελατών της FTX σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να στηρίξει την Alameda Research και τα ριψοκίνδυνα στοιχήματά της, σύμφωνα με το Reuters. Η Alameda, αδελφή εταιρεία της FTX, έκτοτε έκλεισε.

Στη συνέντευξή του στο Axios δεν ασχολήθηκε καθόλου με τους ισχυρισμούς ότι αντιμετώπιζε την FTX σαν να ήταν «προσωπικό του τσιφλίκι».

Η νέα νομική ομάδα της FTX ισχυρίστηκε ότι ο Μπάνκμαν-Φριντ και οι στενοί του συνεργάτες στην FTX λεηλάτησαν τα ταμεία της εταιρείας, ξοδεύοντας περίπου 300 εκατ. δολάρια σε ακίνητα στις Μπαχάμες - με τα περισσότερα από τα χρήματα να χρησιμοποιούνται για να αγοράσουν επαύλεις και παραθαλάσσια ακίνητα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ